OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
U zdravom tijelu zdrav duh PDF Ispis

Zvonjalica (21.1.2023.)

Učenici 4. a i 4. d razrednog odjela su, zajedno sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić i Jadrankom Jelisavac, 21. siječnja 2023. bili domaćini Zvonjalice, dječje radijske emisije City radija. U emisiji su o zdravlju govorili njihovi gosti: tajnica Osnovne škole Nikole Hribara gospođa Ana Lovrić, profesor Tjelesne i zdravstvene kulture Boris Konjević te liječnik Zvonimir Bendeković.

O zdravoj prehrani i programu „Živjeti zdravo“ u koji je uključena naša škola saznali smo od tajnice Ane Lovrić.

O važnosti tjelesnih aktivnosti za zdravlje svakog pojedinca, sportovima kojima se mogu baviti učenici u našoj školi, o tome kako mlade potaknuti da se bave sportom te o Sportskim igrama mladih govorio je profesor Boris Konjević kojem su se pridružili i učenici 4. a razrednog odjela, pobjednici ovogodišnjih edukativnih Sportskih igara mladih koje su održane 12. siječnja 2023. u našoj školi.

Izreka „U zdravom tijelu zdrav duh“ ima i medicinsku važnost o kojoj nam je govorio liječnik obiteljske medicine, roditelj iz razreda, Zvonimir Bendeković. Istakao je i probleme zbog kojih ga roditelji najčešće posjećuju sa svojom djecom te kako se djeca mogu zaštititi od virusa tijekom zimskih mjeseci.

Ova je emisija bila uvod u niz aktivnosti Tima za kvalitetu koji djeluje u našoj školi, a provest ćemo ih u sklopu ovogodišnjeg školskog projekta „U zdravom tijelu zdrav duh“.

Sadržaj radijske emisije možete poslušati na poveznici: https://soundcloud.com/city-radio-hr/21012023-zvonjalica-os-nikole-hribara.

Voditeljice emisije bile su Bruna Blekić i Paula Bendeković, učenice 4. d razrednog odjela koje su zahvalile svim našim gostima što su svojim pričama i savjetima pridonijeli razvoju našeg zdravlja i težnji da u zdravom tijelu razvijamo zdrav duh.

Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac

 
Likovna radionica u Galeriji Galženica PDF Ispis

Likovna radionica u Galeriji Galženica (1)

Likovna radionica u Galeriji Galženica U petak 20. siječnja 2023. učenici 4. a razrednog odjela na poziv Tee Gudek Šnajder sudjelovali su na likovnoj radionici uz izložbu „Neustrašive žene – 100 žena koje su promijenile Hrvatsku“.
Put od ideje do stvaranja ilustracije zanimljivo, kreativno i praktično prikazala nam je jedna od autorica postavljene izložbe u Galeriji Galženica, ilustratorica Željka Mezić.

Stručno, kreativno i neposredno približila se djeci, objasnila kako radi, gdje stvara svoje ilustracije, koliko ih je stvorila te ih uputila u njihovo ilustriranje autoportreta sa svojim budućim zanimanjem.

90 minuta bilo je prekratko u svijetu umjetnosti i kreative, stoga se veselimo budućim susretima!

                                                         Vesna Stipić

 
Fotografija iz budućnosti PDF Ispis

FOTOGRAFIJA - plakat (2) Učenici 4. a i 4. d uz mentorstvo svojih učiteljica Vesne Stipić i Jadranke Jelisavac postavili su zanimljivu likovnu izložbu u Knjižnici Galženica. Svojim su radovima fotomontažom i kromatsko-akromatskim kontrastom prikazali kako bi izgledao „selfie“ iz budućnosti. Likovne radove pratili su literarni uradci o putovanju u budućnost, u neki drugi svijet, svijet mašte i nestvarnog.

Izložba se može pogledati od 16. do 31. 1. 2023., a sve detalje o njoj možete pronaći na poveznicama fotografija iz buducnosti i https://vgradu.hr/u-izlogu-knjiznice-galzenica-pogledajte-ucenicke-radove-slike-iz-buducnosti/.

 Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac

 
Školsko natjecanje iz geografije PDF Ispis

školsko natjecanje iz geografije U srijedu 18. 1. 2023. održano je školsko Natjecanje iz geografije na kojem je sudjelovao 31 učenik. U kategoriji 5. razreda najuspješnija je bila Laura Brnad, dok drugo mjesto dijele Luka Dugonjić i Val Baričević. Ostali natjecatelji bili su: Eva Zečić, Jana Valpotić, Lorena Srbić, Filip Horvat, Nicole Arnaut, Ana Šolić, Lovro Brnada i Nika Kitanović.

U kategoriji 6. razreda najuspješnija je bila Marta Rak, a odmah iza nje Karla Hrvoić. Ostali sudionici bili su: Laura Dijanežević, Maja Franka Medarić, Matej Marijetić, Karla Vlahovac i Ivan Pečar.

Najuspješniji u 7. razredu bio je Marko Mirenić kojeg slijedi Veronika Zubec. Sudjelovali su još i: Petar Karas, Pavao Karas, Jana Deverić, Petra Melvin Cruickshank, Petar Ruškovački i Ema Gazdić.

Među osmašima najuspješnija je bila Lara Rašić, drugo mjesto dijele Bruna Ćatipović i Bartol Stublić, a treća je bila Zeta Hećimović Obradović.

Čestitamo svim natjecateljima te nestrpljivo čekamo poziv domaćina županijske razine natjecanja – OŠ Klinča Sela.

Mentorice Marija Majdak Forjan i Valentina Japec

 
Plazma Sportske igre mladih u našoj školi započele novu sezonu PDF Ispis

Plazma Sportske igre mladih započele su svoju 27. sezonu. Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca u svim županijama u Hrvatskoj učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u edukativnoj kampanji koju organiziraju Coca-Cola Hrvatska i Plazma Sportske igre mladih. U Zagrebačkoj županiji Sportske igre mladih počele su u našoj školi 12. siječnja 2023. natjecateljsko-edukativnim programima „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet“. Ravnatelj Stjepan Maravić pozdravio je prisutne te naglasio važnost Sportskih igara u razvoju i edukaciji djece i mladih. Nakon interaktive edukacije o zaštiti okoliša uslijedilo je natjecanje na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada najvještiji su bili učenici 4. a razreda Tonka Pavišić, Vida Tomašić, Leon Žagar i Dominik Cvetnić.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir; Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci; turnir u šahu, stolnom tenisu; Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta. Pravo sudjelovanja imaju svi ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

U našoj je školi ovaj edukativno-sportski događaj organizirao profesor Boris Konjević.

 
Hrvatski novac – kuna PDF Ispis

Kuna(1)

Kuna(2) Sudjelovanjem u projektu „Hrvatski novac – kuna“ učenici 1. A G razrednog odjela na prigodan su se način oprostili od hrvatske kune. Svaki učenik donio je kovanice od 1 lp, 2 lp, 5 lp, 10 lp, 20 lp, 1 kn, 2 kn i 5 kn, a neki učenici dali su se u potragu i za kovanicama od 25 kn. U potragu za kovanicama uključili su se i roditelji koji su omogućili uspješno provođenje ovoga projekta. Učenici su, po želji, mogli donijeti i novčanice od 10 kn i 20 kn. Kovanice i novčanice ostaju lijepa uspomena na vremena kada su se veselili slavuju, medvjedu, tunju, Jurju Dobrili i Josipu Jelačiću.

„Hrvatska kuno, hvala na svemu!“ poručuju učenici 1. A G.

 
Svečano završena 22. Zimska škola informatike PDF Ispis

U protekla četiri dana sedamdesetak učenika velikogoričkih osnovnih škola s velikim je entuzijazmom i veseljem pohađalo 22. Zimsku školu informatike. Učenici su učili kako samostalno, svrhovito i učinkovito koristiti digitalnu tehnologiju i odabrati najprikladnije tehnike ovisno o zadatku ili problemu koji su rješavali. Razvijali su računalno razmišljanje, sposobnost rješavanja problema i vještinu programiranja. Mnogi od njih će novostečena znanja moći pokazati i na natjecanjima znanja koja su uskoro pred njima.

Nastava je za učenike bila besplatna, a odvijala se u četiri velikogoričke škole: OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Eugena Kumičića i OŠ Novo Čiče u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica.

Učenici su bili raspoređeni u četiri skupine – programski jezik LOGO (u dvije škole), programski jezik Python i Micro:bit. Predavači su im bili učitelji informatike i tehničke kulture velikogoričkih osnovnih škola: Emina Gudelj, Dalia Kager, Maja Đuričić i Milan Omrčen.

Po završetku 22. Zimske škole informatike pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport grada Velike Gorice gospodin Neven Topolnjak i gospodin Nikica Repač, predsjednik Gradske zajednice tehničke kulture, učenicima su za uspješno pohađanje dodijelili prigodne diplome i nagrade.

 
Počela 22. Zimska škola informatike PDF Ispis

Dana 2. siječnja 2023. godine, uz sudjelovanje više od 50 zainteresiranih učenika iz svih velikogoričkih osnovnih škola, započela je 22. Zimska škola informatike.

Zimska škola informatike pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice održava se od davne 2001. godine u vrijeme zimskog školskog odmora, a provodi ju Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike „Velika Gorica“. Ove godine nastava se održava na četiri lokacije, u informatičkim učionicama OŠ Nikole Hribara, OŠ Novo Čiče, OŠ Eugena Kvaternika i OŠ Eugena Kumičića. Polaznici Zimske škole rade u programskim jezicima LOGO i PYTHON te s mikroračunalom Micro:bit. Uz vodstvo stručnih predavača, profesora informatike i tehničke kulture iz velikogoričkih osnovnih škola, Zimska škola informatike uvodi učenike u svijet programiranja, priprema ih za predstojeća natjecanja iz informatike i tehničke kulture te im omogućava da za vrijeme zimskih školskih praznika što bolje iskoriste svoje slobodno vrijeme.

Zimska škola informatike traje do četvrtka 5. siječnja 2023. godine kada će se polaznicima uručiti prigodna priznanja i nagrade za uspješno završenu edukaciju.

Voditelj radionice u našoj školi je učitelj informatike Milan Omrčen.

 
Zlatnim Dabrićima uručene diplome PDF Ispis

Luka Idzan Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Dabar je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učenicima, a zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja. Učenici koristeći računalo rješavaju 12 izazovnih zadataka u vremenskom ograničenju od 40 minuta. Ove godine na natjecanju sudjelovalo je čak 48015 natjecatelja od čega 680 učenika naše škole.

Među našim natjecateljima 50 učenika postiglo je izvrstan rezultat na natjecanju te su se tako našli na popisu 10% najuspješnijih učenika u Republici Hrvatskoj unutar svoje kategorije natjecanja. Nagrađeni su posebnom digitalnom značkom i zlatnom diplomom.

Nagrađeni učenici naše škole:

  • MikroDabar (1. i 2. razredi) - Daria Omrčen, Žan Pjer Jakšić
  • MiliDabar (3. i 4. razredi) - Veronika Lovrić, Marko Škopić, Roko Petrović, Laura Orešković, Ivan Kujundžić, Matej Šaban, Laura Vlahek, Dominik Šiškić, Andro Dorotić, Petar Jurić, Doris Fadljević, Iva Labus
  • GigaDabar (5. i 6. razredi) - Luka Idžan, Laura Dijanežević, Bernardica Jaroš, Eva Zečić, Benjamin Kos, Matej Marijetić, Manuela Žilec, Mihael Ervaćanin, Tin Stepanić, Jana Turković, Jana Valpotić, Laura Zobenica, Gabrijel Kadoić, Ivano Punek, Ana Šolić, Iskra Trkulja, Nicole Arnaut, Lana Marušić, Val Baričević, Dora Miletić
  • MegaDabar (7. i 8. razredi) - Pavao Karas, Veronika Zubec, Petra Šoštarec, Tomislav Bendeković, Dorotea Hrenković, Emanuel Banić, Dorian Deverić, Juraj Fabečić, Mia Vidović, Lana Žerjav, Filip Živanović, Lara Rašić, Jakov Stepanić, Maja Hruškar, Paola Grahovac, Antonio Dimoski.

Jedan od učenika koji se posebno istaknuo na ovom natjecanju je Luka Idžan iz 6. b razreda, koji je postigao nevjerojatan rezultat riješivši točno svih 12 zadataka. Razgovarali smo s Lukom.

Luka, kako je došlo do ovako velikog uspjeha?
Na natjecanju sudjelujem dvije godine zaredom. Na sva pitanja sam uspio točno odgovoriti uz malo sreće i puno razmišljanja.
Hoćeš li sudjelovati na natjecanju i iduće godine?
Naravno da hoću jer mi se natjecanje jako sviđa jer me potiče na razmišljanje i sviđaju mi se logički zadaci koji su postavljeni.

Učenici su na natjecanju nastupili pod vodstvom svojih učitelja informatike.

Milan Omrčen

 
Denis upisao višu školu PDF Ispis

Denis Nakon višemjesečnog iščekivanja vijesti iz Tanzanije, vezano za naše kumče Denisa Kwejia, dobili smo informaciju da je Denis dobio pravo upisa na višu školu (Biomedicinski inženjering) u trajanju od tri godine (s mogućnošću produženja). To je zaista veliki uspjeh za njega i cijelu njegovu zajednicu.

S obzirom na činjenicu da kreće na višu školu, njegovi su se troškovi povećali. Svaki semestar iznosi otprilike 1.000 kn. Učenici su s veseljem dočekali ove lijepe vijesti i prikupili 3.354,60 kn. Odmah smo uplatili 1.000 kn za prvi semestar, a sada još 2.000 kn za nadolazeću godinu. Ostatak novca proslijedili smo obitelji naše bivše učenice, kao i zadnjih nekoliko godina, koja je teško stradala i još uvijek je na rehabilitaciji.

U privitku možete vidjeti rezultate prikupljenog novca po razredima i potvrde o uplatama.

Zahvaljujemo svim sudionicima ove dugogodišnje humanitarne akcije u Denisovo ime.

 
Rezultati akcije Opremimo našu knjižnicu zajedno PDF Ispis

ONKZ

U listopadu, Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica, prikupljali smo po 10 kuna za opremanje knjižnice lektirnim naslovima. Ove godine prikupljeno je 3.281,50 kn. Od toga smo kupili sljedeće naslove:

  • Miševi i mačke naglavačke, Luko Paljetak (3. razred) – 19 primjeraka
  • Koko u Parizu, Ivan Kušan (5. razred) – 13 primjeraka
  • Zaljubljen do ušiju, Miro Gavran (6. razred) – 17 primjeraka.

Time smo uspjeli zamijeniti dio amortizirane knjižne građe.

Zahvaljujemo svim sudionicima ove akcije, a posebno ističemo 4. d razred pod vodstvom učiteljice Jadranke Jelisavac koji je prikupio 395 kn. U privitku možete vidjeti ostale rezultate.

 
Učenička zadruga Breza obradovala članove Udruge invalida Suncokret PDF Ispis

zadruga

udruga (1) U petak, 16. 12. 2022. članovi Učeničke zadruge Breza zajedno sa svojom voditeljicom, profesoricom Marijanom Marić Lasić, profesoricom Marijom Patrlj te gospođom Nevenom Delinc, predsjednicom Vijeća roditelja posjetili su Udrugu invalida Suncokret iz Velike Gorice i uručili mali dar koji su prikupili u svojoj humanitarnoj akciji. Cilj akcije bio je osvijestiti djecu i odrasle da u našem okruženju žive divni ljudi koji su često nepravedno zapostavljeni u društvu. Naše učenice Veronika i Paola uručile su poklon i rekle sve o aktivnostima koje je Zadruga poduzela. Dogovorili su i daljnju suradnju kroz radionice kao znak potpore i blizine koja je svima nama potrebna, jer ljudsku dobrotu i blizinu ništa ne može nadomjestiti.

Marijana Marić Lasić i Marija Patrlj

 
POZIV Agencijama za predstavljanje ponude broj 4/2022 PDF Ispis

maturalac

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

Klasa: 602-01/22-01/203
Urbroj: 238/31-20-02-22-1
Velika Gorica, 7. 12. 2022.

POZIV

Agencijama za predstavljanje ponude broj  4/2022

 

Sukladno članku 15. stavku 4. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno – obrazovnih aktivnosti izvan škole (“Narodne novine” br. 67/14 i 81/15, i 53/21), Povjerenstvo za provedbu javnoga poziva i izbor najpovoljnije ponude OŠ Nikole Hribara na sastanku održanom 6. 12. 2022. godine donijelo je odluku o izboru ponuda koje će biti predstavljene roditeljima učenika sedmih razreda za koje se organizira maturalno putovanje.

Izabrane su ponude sljedećih agencija:

  1. Euro Asap Tours d.o.o. Vinogradska 6, Zagreb
  2. Best travel, Ilica 49, Zagreb
  3. Adrijana znanje, Međimurska 9, Zagrreb 

Obavještavamo Vas da će se predstavljanje ponuda održati u OŠ Nikole Hribara na roditeljskom sastanku, koji će se održati 8. 12. 2022. godine u 19.15 sati u školskoj knjižnici.

Povjerenstvo

 
Natječaj za popunu radnog mjesta - Voditelj računovodstva - 10. studeni 2022. PDF Ispis

racunovodstvo Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Pravilnika o organizaciji rada i sistematizaciji radnih mjesta i Pravilnika  o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnog mjesta:

Voditelj računovodstva, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, neodređeno - jedan izvršitelj.

Obavijest o rezultatima natječaja

 
Rezultati poziva na mobilnost PDF Ispis

Paula Dubravac - Eco-STEM logo (1) Svim učenicima koji su poslali motivacijsko pismo za transnacionalnu aktivnost učenja u Portugalu želimo zahvaliti na iskazanom interesu i želji za sudjelovanjem u našem Erasmus+ projektu. Svi ste napisali odlična pisma, vaši školski uspjesi su izvrsni, vladanje uzorno i motivacija velika. Time ste nam zadali teške muke. Ipak, broj putnika za Portugal je ograničen tako da je ovo popis odabranih učenika:

Karla Vlahovac, Laura Dijanežević, Lucija Srbić, Veronika Zubec i Tin Stepanić.

Ostali neka i dalje budu vrijedni i uporni te im želimo puno sreće u nekim novim projektima.

                                           Valentina Japec, Erika Likan Kelentrić i Milan Omrčen

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 73

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:5
Posjeta jučer:223
Posjeta ovaj mjesec:3639

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...