OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Food Revolution Day – Jedi zdravo, budi zdrav PDF Ispis

food-revolution-day-2015 vocna_salata

food-revolution-day-2015 Učenici naše škole pridružili su se svjetskoj kampanji “Food Revolution Day 2015”. U skopu te kampanje održan je i eTwinning projekt “Jedi zdravo, budi zdrav” u kojem su, zajedno s 36 škola iz cijele Hrvatske, sudjelovali učenici 6.e, 6.f razreda te grupe dodatne nastave iz Engleskog jezika.
Svjetsku kampanju pokrenuo je poznati kuhar Jamie Oliver, a svrha joj je osvijestiti važnost zdrave prehrane kod učenika, ali I potaknuti na učenje o uzgoju I pripremi hrane.
Mi smo odabrali naučiti engleske nazive za velik broj zdravih namirnica od kojih možemo napraviti zdravi sendvič po receptu Jamie Olivera. Recept za “Squash It Sandwich” smo pronašli na web stranici kampanje: http://www.foodrevolutionday.com/#Ko2WbsQpKoXgbSRG.97
Osim učenja vokabulara, uređivanja panoa u razredu razgovora o sastojcima I postupcima pripreme sendviča, odlučili smo obilježiti “Food Revolution Day” i pripremom hrane u razredu. U petak, 15.5.2015., pridružili smo se velikom broju učenika širom svijeta i gledali video u kojem Jamie Oliver priprema svoj čuveni zdravi obrok, a onda ga i sami pripremili od svježih sastojaka koje smo taj dan donijeli u školu. Uz sendvič, učenice 6.e su pripremile i svježu voćnu salatu za desert.
Iako na početku pripreme nisu baš svi učenici bili uvjereni da će im prijati zdravi sendvič, tijekom pripreme, a posebno nakon prvog zagriza, potpuno su se uvjerili da zdrava hrana može biti i vrlo ukusna. Ovim projektom smo, na zabavan način, potaknuli sve učenike da se odgovorno ponašaju prema svom zdravlju i biraju zdravu prehranu.

 
David Dorotić na Državnom natjecanju iz fizike PDF Ispis

fizika1 U Trogiru je, od 11. do 14. svibnja 2015. godine, održano Državno natjecanje iz fizike. Na tom važnom natjecanju i naša je škola imala svoga predstavnika. Naš učenik David Dorotić, nakon pobjede na gradskom i županijskom natjecanju, bio je pozvan i na državno natjecanje na kojem je ostvario dobar rezultat.

Čestitamo Davidu, kao i njegovoj mentorici, profesorici Branki Kovač.

 
Gledali smo predstavu Postolar i vrag PDF Ispis

postolar i_vrag

U srijedu, 13. 5. 2015., šesti razredi 2. smjene išli su u Kazalište Trešnja pogledati predstavu Postolar i vrag. U kazalište smo krenuli oko 9 sati. U autobusu smo svi pričali, zabavljali se i, naravno, bili na mobitelima. Do kazališta smo se vozili tridesetak minuta. Prije nego smo ušli u kazalište, morali smo još malo biti vani, no bilo je sunčano tako da nam čekanje nije škodilo. A onda smo ušli i predstava je počela. Predstava,prema povjestici Augusta Šenoe, bila je izvrsna, samo nam je smetao dim koji su puštali. Glumci su odlično glumili, pjevali i dočarali nam ovo književno djelo na moderniji način. Pljesak za njihov trud bio je dug i snažan. Kada je predstava završila, polako smo izlazili van, ukrcali se u autobus, podijelili ulaznice koje smo dobili, ali i dojmove o predstavi. Ova predstava mi se jako svidjela i mislim da je najbolja koju sam gledala u zadnje dvije godine.

Ana Galić, 6.f

 
Gledali smo predstavu Kraljević i prosjak PDF Ispis

Kraljevic i_prosjak_ZP3

U petak, 8. 5. 2015., učenici 5. d, e i f razreda sa svojim razrednicama, posjetili su Kazalište Žar ptica i pogledali predstavu Kraljević i prosjak. Predstava je bila vrlo efektna, zanimljiva i prenijela nam je bitnu poruku koja vrijedi uvijek i svugdje, a to je da ODIJELO NE ČINI ČOVJEKA.

 
Kazalište Produkcija Z u našoj školi PDF Ispis

put oko_svijeta

U četvrtak, 7. svibnja 2015., u našoj školi gostovalo je splitsko kazalište Produkcija Z poznato po lutkarskim mjuziklima za djecu. U svojoj ponudi imaju niz zanimljivih predstava za djecu do 5. razreda, a mi smo izabrali predstavu „Put oko svijeta“. Tijekom predstave, kroz pjesmu i priču, djeca upoznaju kontinente i njihove značajke. Glavni lik je mali Nikola koji, nakon čitanja knjige „Put oko svijeta za 80 dana“, sanja putovanje svijetom prepuno neviđenih zgoda i nezgoda. Na svom putovanju susreće i Zeku Zvecka koji ga savjetuje i potiče na štednju. Predstava je bila besplatna, pod pokroviteljstvom Splitske banke. Predstava nas je oduševila!

Meni se ova predstava jako dopala zato što je bila smiješna, zabavna i ponešto smo naučili.

Lena Hudan, 4.c

Meni se ova predstava svidjela zato što nas je naučila da ako ne možemo stvarno putovati, uvijek možemo putovati u mašti.

Leona Šumiga, 4.c

 
Upis u prvi razred za školsku godinu 2015./2016. PDF Ispis

Upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2015./2016. obavljat će se u OŠ Nikole Hribara i u područnim školama Gradići i Lomnica prema pozivu škole koji će dobiti pojedinačno svaki roditelj. Upisi će se obavljati tijekom svibnja, počevši od 4. svibnja 2015. 

U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2015. godine imaju navršenih 6 godina života.

 

Na zahtjev roditelja ili staratelja u popis djece dorasle za upis Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji će uvrstiti i djecu koja do 31. ožujka 2015. godine nemaju navršenih 6 godina života.

Prije upisa obvezan je komisijski pregled djece radi utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta koji će provesti Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku medicinu, dr. Andrea Kružić Lulić (Dom zdravlja Velika Gorica, školska ambulanta, tel: 6227-555, parni datumi ujutro, neparni datumi poslijepodne, djeca se za pregled naručuju telefonom). Pregled kod dr. Andree Kružić Lulić obavljaju SVA djeca koja pripadaju upisnom području OŠ Nikole Hribara.

 

 

Informacije o upisu roditelji mogu dobiti u OŠ Nikole Hribara na tel. 01/6222-134

Pedagoginja: Milka Dobrić

Defektologinja: Katarina Sikirić Lukić

Psihologinja: Sandra Raković

 
Povrat besplatnih udžbenika PDF Ispis

odabir udzbenika

U skladu s dopisom Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, od 24. travnja 2015. svi učenici koji su dobili besplatne udžbenike, jer imaju prebivalište u Gradu Zagrebu, dužni su vratiti iste neoštećene/neuništene u školsku knjižnicu zadnji dan nastave.

Popis udžbenika koji se moraju vratiti

 

Ravnatelj:

Zdenko Ilečić, prof.

 
Uređivali smo Zvonjalicu PDF Ispis

zvonjalica

U subotu, 9. svibnja 2015., novinarska skupina naše škole uređivala je radijsku emisiju CITY RADIJA – Zvonjalicu. U emisiji smo govorili o Majčinom danu. Saznali smo otkad se slavi, tko je bio začetnik ideje o proslavi dana majki, a slušali smo i stihove posvećene majkama. Naša gošća bila je i Jadranka Radić, profesorica povijesti u našoj školi. Profesorica Radić govorila nam je o svojim početcima, školi nekad i danas, ispričala nam nekoliko anegdota iz svoje duge i zanimljive karijere, ali i rekla nešto o svojim planovima i željama za budućnost. Emisija je bila jako zanimljiva pa se veselimo i našoj sljedećoj Zvonjalici!

Bruno Ševčenko

 
Velika Gorica – grad u srcu Europe PDF Ispis

grad u_srcu_europe

grad u_srcu_europe1 Dana 8.5.2015., sve četiri škole Velike Gorice – Eugena Kumičića, Eugena Kvaternika, Jurja Habdelića i Nikole Hribara – sudjelovale su u kvizu o Europskoj uniji povodom Dana, odnosno Tjedna Europe.
Susreli smo se s gradonačelnikom grada Velike Gorice, gospodinom Draženom Barišićem, koji nas je uljudno pozdravio i poželio nam ugodnu zabavu, uživanje u sunčanome danu te svu sreću u kvizu znanja.
Također su nas svojim pjesmama i plesom razveselili i mališani iz velikogoričkih vrtića Ciciban, Velika Gorica, Žirek i Lojtrica.
Za vrijeme kviza kojeg su vodili simpatični Ivan i Ivana te sudac Željko, četvrtaši i mališani iz vrtića ukrašavali su pločnik ispred POUVG te nas razveselili šarenim bojama proljeća.
U kvizu je ukupno bilo 22 pitanja i svi su do samoga kraja pokazali da im je znanje o Europskoj uniji jedna od jačih strana, no zadnje pitanje bilo je presudno i donijelo pobjedu šestašima iz OŠ Eugena Kumičića.
Kviz je krio vrlo jasnu i poučnu poruku, a to je činjenica da je timski rad jedna od važnijih stvari te da je pet glava uvijek pametnije od jedne.
Kumičiću je glavna nagrada, točnije ručak u Memy-u, pripala zasluženo, a mi ostali smo, zadovoljni svojim trudom i znanjem, otišli kući s utješnim nagradama i podsjetnikom na glavni životni moto: „Nije važno pobijediti,važno je sudjelovati!“

 
Generalna proba – The voice PDF Ispis

  the voice

U subotu 11. travnja 2015. godine bili smo na generalnoj probi The voice koja se održala na HTV-u, na Prisavlju. Kada smo stigli, već je bilo puno ljudi, ponajviše djece. Svi smo nestrpljivo čekali da uđemo u studio i zauzmemo svoja mjesta. Iznenadili smo se koliko je studio mali budući da na televiziji izgleda puno veći. Najprije su na pozornicu izašli mentori Indira, Jacques, Tony i Ivan Dečak, a zatim su redom izlazili kandidati i pjevali pjesme s kojima će nastupati na večernjem nastupu. Svi smo oduševljeno vriskali i pljeskali nakon svake pjesme i komentara mentora. Budući da su svi izvrsno pjevali, bilo je teško odlučiti tko je najbolji. Tijekom probe atmosfera je bila opuštena i vesela, ali najveći je ushit uslijedio nakon generalne probe. Tada smo se mogli slikati s mentorima i kandidatima. Mnogi su čekali u redu da bi napravili selfie s Ninom Dinom, Mateom, Jurom i Marinom. Svi su bili jako ljubazni i strpljivi s nama.
Kad smo se vratili pred školu, svi smo bili puni dojmova, prepuni slika i autograma. Nadamo se da ćemo imati priliku još koji put otići na sličan događaj.

Novinarska skupina

 
Profesionalna orijentacija PDF Ispis

profesionalna

Profesionalna orijentacija skup je postupaka pomoću kojeg se pojedinci usmjeravaju u ona područja rada koja najbolje odgovaraju njihovim intelektualnim sposobnostima, osobinama ličnosti, profesionalnim interesima te zahtjevima i mogućnostima na tržištu rada.
Prva profesionalna odluka odnosi se na izbor programa srednje škole. Sljedeće odluke vezane su za pronalaženje odgovarajuće studijske grupe i/ili posla koji će pojedinac obavljati.

Pročitaj cijeli tekst

 
Završnica Državnog prvenstva u futsalu za osnovne škole PDF Ispis

  futsal drzavno

Naša muška momčad pod nazivom Gorica izborila je završnicu natjecanja u futsalu koje se održava u Poreču od 29.04. do 01.05.2015. U srijedu 29.04.2015. otputovali su u Poreč. U četvrtak u 13:15 sati igraju prvu utakmicu protiv momčadi Krešimir, OŠ Petra Krešimira IV. iz Šibenika. U skupini B je još momčad Kristofor, OŠ Ivana Rabljanina s otoka Raba. U natjecanju sudjeluje šest škola pobjednika regija iz cijele Hrvatske. Natjecanje u skupini A izborile su još momčadi sljedećih škola: Lipik, OŠ Lipik iz Lipika; zatim Tornado, OŠ Novi Marof iz Novog Marofa i momčad Vrba, OŠ Vrbani iz Zagreba.
Njihove utakmice možete pratiti uživo na sljedećoj poveznici:
http://www.skolski-sport.hr/uživo-završnica-dp-a-za-osnovne-škole.html
Želimo im puno sreće i medalju!

 
Dan planeta Zemlje obilježen u našoj školi PDF Ispis

dan planeta_zemlja_2015  

„U početku bijaše sunce,
oko njega zemlja“, kaže naš pjesnik Tin Kolumbić.

„Na zemlji igraju se djeca i uljepšavaju je osmjesima, ali i odgovornošću“, dodali bismo mi.

Dan planeta Zemlje u našoj školi, između ostalog, obilježen je i sadnjom ukrasnih grmova u atriju naše škole. Zasadili su ih učenici 6.d, e, f razreda, s ljubavlju i nadom da ćemo ovu našu ljepoticu, što je Zemlja zovemo, lijepu i zdravu ostaviti budućim naraštajima.

 
Noć knjige - 23. travnja 2015. PDF Ispis

noc knjige12

noc knjige U četvrtak, 23. travnja 2015., Mladi knjižničari i Mali čitateljski klub išli su na obilježavanje Noći knjige u Gradsku knjižnicu Velika Gorica. Ovogodišnja tema Noći knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica bila su putovanja i pustolovine. U okviru teme, u parku ispred knjižnice, održana je radionica podizanja izviđačkog šatora i paljenja logorske vatre u kojoj su sudjelovali i naši učenici. Slijedilo je druženje, pečenje sljezovih kolačića i čitanje omiljenih knjiga uz vatru. Dočekani su i knjižničari na biciklima koji bicikliraju od Zagreba do Velike Gorice kako bi nam predstavili svoj projekt poticanja čitanja i promicanje knjižnica kao mjesta druženja i zabave. Folklorni ansambl „Turopolje“ izveo je pjesme i plesove povodom blagdana Svetog Jurja, zaštitnika Turopolja i proljetne vegetacije, a njegov blagdan ujedno je i Svjetski dan knjige na koji se prema starom katalonskom običaju daruju knjige i ruže. Predstavljen je i projekt „Bibliocikliranje“ studenata bibliotekarstva za sve prijatelje i štovatelje bicikliranja, čitanja, knjige i knjižnica. Bogat i zanimljiv program podsjetio je učenike da ih čitanje može odvesti u zanimljive svjetove.

 
Knjižna booka – Međunarodni dan dječje knjige – 2. travnja 2015. PDF Ispis

knjizna booka

knjizna booka2 Dok su neki odmarali za vrijeme proljetnog odmora učenika, marljive učenice 4.c razreda, Lena Hudan i Leona Šumiga, članice Malog čitateljskog kluba, sudjelovale su na Knjižnoj booki na Zrinjevcu u Zagrebu. Knjižna booka je svečanost knjige i čitanja. Tom svečanošću, 2. travnja 2015., obilježavao se Međunarodni dan dječje knjige. U sklopu programa održana je završnica projekta za poticanje čitanja Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige i predstavljanje novog projekta Knjiga, prva liga. Naše su učenice, uz prigodni plakat, koji su izradile uz pomoć knjižničarke Željke Markus-Greč, predstavile knjigu Nade Iveljić Konjić sa zlatnim sedlom. Bile su odlične! Jasne i jezgrovite! Ovim projektom željele su istaknuti važnost čitanja i ostalih pozitivnih vrijednosti koje su s njime povezane. Čitajući zbirku priča Konjić sa zlatnim sedlom ispisivale su citate koji su im se posebno svidjeli. Izlaganje su završile citatom iz priče Zaljev galebova koji ujedno opisuje i njihovu ljubav prema čitanju: „Nije htio odustati. Htio je otkriti nešto u svijetu oko sebe što je dosad za njega bilo sakriveno i nepoznato.“ One kažu: „Upravo to i mi otkrivamo čitanjem i pozivamo vas da se upustite u pustolovinu čitanja. Uzbudljivo je!“

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 » > Kraj >>

Stranica 33 od 37

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:5
Posjeta jučer:88
Posjeta ovaj mjesec:3780

Pročitajte još i ovo!