OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Večer matematike PDF Ispis

vecer matematike

I ove je godine, povodom Dana škole, održana Večer matematike.  Na odlično prihvaćenom i ocijenjenom druženju roditelja, učenika i učitelja, održanom 7. prosinca 2016. godine, sudjelovalo je 209 sudionika. Mali, i ne tako mali, matematičari ove su godine napunili osam učionica. Skupom interaktivnih matematičkih radionica sudionici su bili oduševljeni. Na postavljene upite i učenici i roditelji odgovorili su kako bi ovakvo druženje rado ponovili. Velik broj sudionika pozdravio se uz napomenu „ vidimo se i sljedeće godine“.

 
Večer poezije PDF Ispis

vecer poezije

Tijekom mjeseca prosinca u školi su se odvijale mnoge aktivnosti vezane uz Dan škole. Jedna od njih bila je i Večer poezije, pod naslovom Priroda je slikar čarobnog kista. Održala se u prostoru školske knjižnice 6.12.2016. s početkom u 19 sati. U programu je sudjelovalo preko 50 učenika viših razreda I. i II. smjene. Pjesme su tematski bile podijeljene prema godišnjim dobima, a prijelaze iz jednog u drugo godišnje doba dočarale su glazbene točke i ples učenica u kostimima pojedinih godišnjih doba. Snažnim pljeskom mnogobrojna publika nagradila je sve izvođače i njihove voditeljice, profesorice hrvatskog jezika, uz obećanje da se i dogodine vidimo u isto vrijeme na istom mjestu.

 

 
Priča o svetoj Luciji PDF Ispis

prica o_sv_luciji

prica o_sv_luciji_1.jpg U ponedjeljak, 12. prosinca 2016. godine, učenici 4. d razreda posjetili su Gradsku knjižnicu Galženica. Tamo ih je dočekala velikogorička književnica Đurđa Jandriš-Parać koja je na vrlo zanimljiv i učenicima prihvatljiv način pričala o životu svete Lucije. Učenici su doznali mnoge zanimljivosti iz života poznate nam svetice, ali neke se temelje samo na legendi. Susret su uljepšali učenici Umjetničke škole Franjo Lučić s gitarskim izvedbama poznatih skladbi.

Bilo je lijepo obogatiti znanje o svetoj Luciji, zaštitnici našega grada Velike Gorice, ali i čitavog nam turopoljskog kraja.

učiteljica 4. d, Vesna Lukinić   

 

 
Veleposlanstvo Zemlje Izlazećeg Sunca PDF Ispis

japan

Dana 5.12.2016. u maloj dvorani naše škole 12,45-14,00 sati ugostili smo predavače Veleposlanstva Japana. Predavanje je bilo osmišljeno u obliku dviju prezentacija koje su nam dočarale život u Japanu. Prvu prezentaciju prezentirao je gospodin, stanovnik Japana, a drugu gospođa koja je godinu i pol živjela u Japanu. 

Na predavanju smo mogli vidjeti i maketu magnetnog vlaka. Susret je, novim spoznajama i zanimljivostima, obogatio sve učenike šestih razreda.

 
Rezultati akcije „Opremimo našu knjižnicu zajedno“ PDF Ispis

opremimo knjiznicu

I ove smo godine, tijekom listopada – Mjeseca školskih knjižnica, prikupljali po 10 kuna za opremanje školske knjižnice lektirom. Prikupljeno je 3.676,00 kn, od čega je kupljeno 62 lektirna naslova:

  1. 8 primjeraka Šestinskog kišobrana za 3. razrede (788,78 kn)
  2. 10 primjeraka Malog vodenjaka za 3. razrede (299,99 kn)
  3. 10 primjeraka Dnevnika Pauline P. za 3. razrede (499,96 kn)
  4. 9 primjeraka Istine i ljubavi za 5. razrede (686,70 kn)
  5. 15 primjeraka Svašta u mojoj glavi za 5. razrede (824,84 kn)
  6. 10 primjeraka Imaš fejs?  za 7. razrede (670 kn)

Posebno želimo pohvaliti i zahvaliti učenicima 1. d razreda i razrednici Dragici Antolović koji su prikupili najviše, 400 kuna. Naravno, zahvaljujemo i ostalima koji su se odazvali i podržali ovu akciju.

 U prilogu se nalazi tablica s iznosima po razredima.

 
Ugostili smo profesoricu iz Sjedinjenih Američkih Država PDF Ispis

Jacqueline A. Stefkovich

U ponedjeljak, 28. studenog 2016. godine, u našoj smo školi ugostili prof. dr. Jacqueline A. Stefkovich. Naša je uvažena predavačica profesor emeritus s Pennsylvania State University u SAD-u, a u Hrvatskoj boravi kao Fullbright stipendist.

Profesorica Stefkovich je u školskoj knjižnici održala predavanje i razgovorala s učenicima osmih razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika. Prezentirala je učenicima temu slobode govora, s primjerima primjene, ali i slučajevima kršenja zakona i pravila u SAD-u. Učenici su s velikim interesom slušali o tome kakva su pravila i što sve predstavlja kršenje pravila u SAD-u te diskutirali o zakonitosti, pravičnosti i primjerenosti raznih postupaka mladih ljudi. Razgovalo se o primjerenom jeziku koji se koristi u školi, o natpisima na majicama, uniformama za školu i mnogim drugim zanimljivim temama.

Učenici su imali i puno pitanja za profesoricu Stefkovich o njezinoj domovini kao i dojmovima koje je dosad stekla o Hrvatskoj.

Zahvalni smo Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu i Američkom kutku Zagreb koji su nam omogućili ovaj susret.

 
Posjetili smo Radio Mariju PDF Ispis

radio marija

U utorak, 6. prosinca 2016. godine, učenici naše škole, Lucija Lukanović, Andrija Ninić, Marin Kvesić, Marija Anđelić i Magdalena Pejić, gostovali su na Radio Mariji s vjeroučiteljicom Marijom Patrlj. Učenici su uredili i predvodili misijsku krunicu u programu za misionare. Svi su bili jako uzbuđeni budući da je to nekima bio prvi posjet radijskoj postaji. Učenici su svoj zadatak izvrsno odradili te dobili pohvale od djelatnika radija i brojnih slušatelja.

 
Veseli posjet Svetog Nikole PDF Ispis

sv nikola1

Na svoj blagdan, 6. prosinca 2016. godine, u posjet nam je došao sveti Nikola. Veseo i dobro raspoložen Nikola, stigao je u pratnji svojih anđela. Najviše su mu se razveselili najmlađi učenici naše škole. Dočekali smo ga pjesmom, recitalima i igrokazom. Sveti Nikola podsjetio je sve učenike kako je važno redovito se moliti, pomagati bližnjima i biti dobar. Na kraju priredbe svima je podijelio slatke poklončiće...

Novinarska skupina

 
Četiri godišnja doba svaka godina ima… PDF Ispis

dan skole

dan skole (1)

U srijedu 30. studenoga i četvrtak 1. prosinca 2016. godine dvorana naše škole je bila premala da bi primila svu djecu, roditelje, djedove, bake... koji su došli vidjeti priredbe povodom Dana škole. 

Prvi dan su nas svojim nastupom razveselili učenici područnih škola Gradići i Lomnica pokazavši svu ljepotu godišnjih doba.  Drugi su dan nastupali učenici matične škole koji su posjetitelje pjesmom i plesom uveli u čarobne trenutke godišnjih doba. Rominjale su jesenje kiše, prekrile nas snježne pahuljice, šumili valovi... Svečanom ugođaju su osobito pridonijeli raskošni kostimi učenika, svjetlosni efekti, dobro ozvučenje i odlična scenografija.

U holu škole posjetitelji su mogli pogledati prigodne izložbe naših učenika (plakate koji prikazuju godišnja doba, radove mladih zadrugara, opise najdražeg događaja iz knjige, pokuse kemičara, izložbu likovnih radova Umjetnik da mi je biti te godišnja doba u pjesmama na stranim jezicima).
Bogatim i lijepim programom proslavili smo 33. rođendan naše škole.
Naravno, s radošću vas očekujemo i sljedeće godine u našoj školi!

Novinarska skupina

 
Osmaši u Gradskom kazalištu „Komedija“ PDF Ispis

cisto ludilo

U utorak, 29. 11. 2016., osmi razredi 2. smjene, u pratnji svojih razrednica Kate Jurkić, Sanje Božinović, Marije Majdak Forjan i profesorice hrvatskoga jezika Irene Lacković, posjetili su kazalište „Komedija“ i pogledali predstavu „Čisto ludilo“. Riječ je o krimi komediji u kojoj inspektor Obrvan (Damir Lončar) i njegov pomoćnik (Saša Buneta) istražuju ubojstvo slavne gospođe Izabele koja je živjela iznad frizerskog salona za žene i muškarce „Čisto ludilo“ i ispituje sve koji su u tom trenutku bili u blizini. Tako upoznajemo živopisnog frizera (Vid Balog) i njegovu otkačenu pomoćnicu (Nina Kaić Madić), damu iz visokog društva, gospođu Shubert (Jasna Palić Picukarić) i tajanstvenog trgovca antikvitetima, gospodina Laurenčića (Igor Mešin).

Ova originalna američka predstava proglašena je više puta najboljom predstavom godine, ušla je u anale svjetskoga humora, a svojevremeno je uvrštena i u Guinessovu knjigu rekorda kao predstava s najdužim neprekinutim igranjem na svijetu, tako da ne čudi što je oduševila i naše osmaše koji su zaključili da i kazalište može biti odličan izvor zabave.

 
Besplatan bežični internet za učenike i djelatnike PDF Ispis

wifi free Početkom listopada svim našim učenicima i djelatnicima omogućen je besplatan pristup bežićnom internetu u prostoru škole. Osim brzog pristupa internetu, korisnici će dobiti visoku razinu sigurnosti spajanja na mrežu s obzirom da će se mreži moći pristupati samo putem svojih AAI@EduHr elektroničkih identiteta.

Upute za spajanje

Prije prvog spajanja potrebno je na web stranici https://office365.skole.hr napraviti registraciju s AAI@EduHr (CARNet korisničko ime i lozinka) korisničkim podacima kako bi se račun aktivirao.
Drugi korak je na mobitelu ili laptopu s popisa bežičnih mreža odabrati Microsoft Wifi@CARnet mrežu koja nudi samo opciju ''Spoji'', bez upisivanja lozinke.

Nakon toga otvara se prozor, u kojem odabiremo ''Connect''. Ako se prozor ne pojavi sam, na android uređajima treba potegnuti prema dolje tzv. "pulldown" meni i iz njega odabrati poruku koja se pojavila nakon spajanja na mrežu. Opet će biti potrebno upisati CARNetovo korisničko ime i lozinku i nakon toga trebali biste moći pristupiti svim stranicama i uslugama na internetu.

Detaljnije upute #1
Detaljnije upute #2

 
Skrivena strana medalje PDF Ispis

PUO Velika Gorica

U sklopu obilježavanja Tjedna osoba s invaliditetom, 28. 11. - 3. 12 .2016. godine, u našem gradu održava se akcija “Volim život”. Svaki dan su organizirane manifestacije kojima se naši građani, a posebno mladi Velike Gorice, informiraju, uče suživotu, prihvaćanju bez predrasuda i podršci osobama s invaliditetom u raznim područjima rada i života. 

U ponedjeljak, 28. 11. 2016. godine, 8. e razred naše škole je prisustvovao projekciji dokumentarnog filma SKRIVENA STRANA MEDALJE u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. Film govori o iznimnoj plivačkoj karijeri našeg proslavljenog paraolimpijca Mihovila Španje i donosi njegova razmišljanja o važnim pitanjima kao što su obrazovanje vrhunskih sportaša, život nakon sportske karijere, izjednačavanje prava sportaša s invaliditetom i ostalih, kao i o obitelji i njegovim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje.

Projekciji su prisustvovali Mihovil Španja i Ana Sršen, oboje akteri filma i slavni reprezentativci Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom. Učenici su poslije projekcije filma imali priliku razgovarati s poznatim sportašima.

 

 

 
Kako nastaju priče PDF Ispis

Željka Horvat – Vukelja

23. studenog 2016. godine učenici drugih razreda uživali su u zanimljivom književnom susretu sa spisateljicom Željkom Horvat – Vukelja. Ova izvrsna pedagoginja i profesorica francuskog jezika u školskoj je knjižnici s djecom stvarala priče i odgovarala im na pitanja. Posebnu ljubav pokazuje prema glazbi te ju na sve načine pokušava prenijeti i učenicima.U svojim pričama pokušava stvoriti biće s kojim djeca mogu pričati, nasmijati mu se te naučiti kako biti uporni i hrabri.

Voditeljica Aktiva drugih razreda

Vesna Stipić

 
Vukovar – grad heroj PDF Ispis

vukovar 4d(2)

vukovar 4d(1) Učenici 4. d razreda integriranom nastavom obilježili su 25. godišnjicu pada grada Vukovara.
Na satu PiD-a naučili smo da je Vukovar najveći lučki grad na rijeci Dunav, a da je u Vučedolu ( nalazištu kod Vukovara) pronađena Vučedolska golubica/jarebica, vrijedan arheološki nalaz iz prapovijesti.
Na satu SRO-a izradili smo plakat o Vukovaru – simbolu stradanja u Domovinskom ratu te doznali da je 86 djece stradalo u napadima na taj grad. Najmlađoj bebi bilo je tek šest mjeseci. 850 djece ostalo je bez jednog ili oba roditelja.
Na satu vjeronauka molili smo za sve stradale.
Na satu HJ obradili smo pjesmu Uvijek mislim Vukovar, Vukovarca Nikole Jukića.
Obilježavanje smo završili satom likovne kulture kada smo crtačko-slikarskom tehnikom tuša i laviranog tuša nacrtali Vučedolsku golubicu.

Učenice i učenici 4. d razreda i učiteljica Vesna Lukinić

 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 52 od 65

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:104
Posjeta jučer:182
Posjeta ovaj mjesec:4766

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...