OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Rezultati akcije skupljanja starog papira - listopad 2016. PDF Ispis

stari papir

U petak 14.10.2016. provedena je akcija skupljanja starog papira. Bila je ovo jedna vrlo uspješna akcija u kojoj smo skupili preko 3 000 kilograma starog papira!

U tablicama možete provjeriti koliko ste papira kao razred skupili.

1. a

161

2. a

954

3. a

123

4. a

64

1. b

15

2. b

15

3. b

0

4. b

50

1. c

105

2. c

6

3. c

150

4. c

222,5

1. d

93

2. d

170,5

3. d

158,5

4. d

161

1. e

125

 

 

3. e

96

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. a

73

6. a

0

7. a

0

8. a

43

5. b

0

6. b

0

7. b

0

8. b

82

5. c

0

6. c

5

7. c

0

8. c

0

5. d

0

6. d

178

7. d

0

8. d

90

5. e

0

6. e

0

7. e

0

8. e

12

5. f

0

6. f

0

7. f

0

8. f

0

I ove školske godine najvrjednije sakupljače očekuje nagradni izlet.

Neka recikliranje postane dio svakodnevice našeg obiteljskog života, ne samo obveza nego i vrijeme provedeno s najmilijima na zabavan način.

 
Dan kruha PDF Ispis

dan kruha(1)

dan kruha(2) 17.10. u našoj školi imali smo svečanost za Dan kruha. Sva četiri razreda bila su u dvorani, gdje smo izložili kruh i kolače.

Puno je djece pjevalo i recitiralo. Među njima smo recitirale i Ema, Iva i ja. Samanta, Nika i Ema su plesale. Drugi razred je glumio male pekare. Svećenik je blagoslovio kruh i kolače. Nakon molitve „navalili“ smo na kruh i kolače. Bili su jako ukusni, pogotovo Stjepanovi čokoladni keksi. Mia je napravila mafine. Ja sam napravila od tijesta kornjaču, dvije bubamare i pajceka. Brat mi je imao veliku krafnu u obliku šest spojenih medvjedića.

Zamirisalo je sve do Duge ulice. Bila je to priča o vrijednosti kruha.

Antonija Trumbetaš, 4.r. Donja Lomnica

 

 

Dan kruha

Došao je Dan kruha.

Miriše škola,

miriše cijela Lomnica.

Mamine vješte ruke

ispekle su kruh i kolače.

Po okusu najbolji su bili Stjepanovi keksi,

a po izgledu Antonijine životinjice.

Sve je vrvilo sretnom djecom.

Bilo je zabavno za Dan kruha.

Iva Karačić, 4.r. Donja Lomnica

 
Natjecanje iz krosa PDF Ispis

kros

Dana 21. listopada 2016. godine u Sv. Martinu pod Okićem održano je Županijsko natjecanje iz krosa za učenike od 5. do 8. razreda. Na njemu su sudjelovali i učenici naše škole. Iako je konkurencija bila jaka, naše cure su postigle odlične rezultate:

1. mjesto Mara Goluža
2. mjesto Ana Pavleka
24. mjesto Lana Hapač
U ukupnom poretku ekipno su zauzele 2. mjesto. Čestitamo!

 
Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje PDF Ispis

dan kruha(2)

dan kruha(1) Povodom Svjetskog dana hrane naša je škola u ponedjeljak 17. listopada 2016. godine prigodnim programom obilježila Dan kruha. Učenici su u školu donijeli razne vrste kruhova, peciva, kolača... Sve je bilo izloženo u holu škole.

Održane su četiri priredbe. Učenici su recitirali pjesme koje govore o vrijednosti kruha u svakodnevnom životu. Bilo je tu šarenih kostima za čiju su izradu zaslužni roditelji 1. c i 2. a razreda, pjesme u izvedbi naših zborova, šale i veselja.

Na kraju priredbe velečasni Dragutin Kujavec pozvao je na molitvu i blagoslovio hranu u ukrašenim košaricama. Nakon priredbe, svaki je razred uzeo svoju košaricu i počastio se u svome razredu. Bilo je jako lijepo.

Novinarska skupina

 
Promjenjiva jesen u najljepšem zavičaju PDF Ispis

jesen 2

jesen 1 Listopad je, kao pravi jesenski mjesec, i svog dvanaestog dana pokazao sve čari promjenjivog vremena. U očekivanju slabih tračaka sunca, od škole nas je otpratila kiša. Ali, nismo bili tužni, ni obeshrabreni! Odlučili smo provesti lijep i zabavan dan u Ključić Brdu i ništa nas u tome nije moglo spriječiti.

Ipak smo mi već drugašići!

Upornošću, željom za novim znanjima i dobrim raspoloženjem ispunili smo svaki trenutak naše terenske nastave. Upoznali smo divlje i domaće životinje, kako se hrane, žive i razmnožavaju. Uočili razlike u listopadnom i vazdazelenom drveću, plodove koji rastu u šumi, polju i vrtu.

Najuzbudljivija i najzahtjevnija bila je šetnja šumskom poučnom stazom. Dan je završio baš kako smo htjeli! Nakon ručka Ključić Brdo je obasjalo sunce te smo povratak dočekali u igri, pjesmi i veselju!
Umorni, ali zadovoljni vratili smo se u školu… Dugo ćemo pričati o današnjem danu.

Vesna Stipić, voditeljica Aktiva drugih razreda

 

 
Projektni tjedan Dani jabuka u drugim i trećim razredima PDF Ispis

dani jabuka Jabuka kao najzdravije i najrasprostranjenije voće, poznato još iz pretpovijesnog doba ove nam je godine bila motiv, poticaj i simbol da joj posvetimo jedan tjedan. Tjedan u kojem je i 20.10. Međunarodni dan jabuka. Pojedemo li jabuku, ili još bolje dvije, tijekom dana riješit ćemo mnoge zdravstvene probleme, osjećat ćemo se bolje i razvijati zdravije.

Mnogo je poznatog i zanimljivog o jabukama… Otkrivat ćemo to tijekom sljedećeg tjedna.

 
Otvorenje Dječjeg tjedna PDF Ispis

otvorenje dt

U četvrtak, 6. listopada u prostorima POU VG otvorena je manifestacija Dječji tjedan. Dugogodišnja je to suradnja vrtića i osnovnih škola s područja grada Velike Gorice. Tema ovogodišnje manifestacije je prelazak iz vrtića u školu. O samim početcima i ciljevima rekla nam je gđa. Arijana Mataga Tintor iz Gradskog odjela za predškolski odgoj: „Od početka do danas organizator manifestacije je grad Velika Gorica. Sama manifestacija obilježava se više od 10 godina. Početni cilj bio je upozoriti na dječja prava. Izrazito smo zadovoljni onim što smo postigli do danas. Cilj nam je obilježavati manifestaciju i dalje svake godine.“

Priredbu su u suradnji organizirale učiteljice i odgojiteljice, a podršku malim i velikim izvođačima dali su mnogobrojni gledatelji.

Novinarke: Ema Injić, Ellen Ljevar i Marija Šitum

 
Dječje gradsko vijeće PDF Ispis

djecje gradsko_vijece

djecje gradsko_vijece(2) Dana 12. listopada 2016. g. u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održano je Dječje gradsko vijeće. Vijećnicima se pridružio gradonačelnik Dražen Barišić, njegov zamjenik Ervin Kolarec, predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović, pročelnik za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimir Ačkar i predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić. Oni su odgovarali na postavljena pitanja mladih vijećnika.

Naša učenica Erika Matković postavila je pitanje o uvođenju dodatnog sadržaja za rekreaciju na što joj je gradonačelnik odgovorio da postoji mjesto za igralište i da će to dodatno proučiti. Naša druga učenica Karla Butorac predložila je informatiku za 8. razrede na što je gospodin Vidović rekao kako misli da je to dobra ideja i da će učiniti sve da se to ostvari.

Nakon postavljenih pitanja i dobivenih odgovora mladi su vijećnici otišli na pizzu.

Novinarska skupina

 
Listopad – Međunarodni mjesec školskih knjižnica PDF Ispis

mmsk 1(2)

U Listopadu - Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica ove godine na temu Nauči odgonetnuti svoj svijet naša škola otvorila je natječaj za najbolji strip. Tema stripa je Moj najdraži događaj iz knjige. U školskoj knjižnici traje izložba stripa. Dođite i razgledajte! Možda vas izložba potakne da nacrtate svoj strip. Tijekom mjeseca listopada, svakoga ponedjeljka u 13.10 sati, školska knjižnica organizira i radionicu Izrada stripa. Ponesite sa sobom papir iz likovne mape, drvene bojice ili flomastere te dođite na radionicu i pokažite svoje umijeće i kreativnost ili svoje stripove donesite u knjižnicu najkasnije do petka 21. listopada 2016. Povjerenstvo učitelja izabrat će najbolji strip koji će biti nagrađen prigodnim poklonom na završnoj svečanosti Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica. Završna svečanost održat će se u petak 4. studenog. Svi stripovi bit će izloženi za Dan škole. U tijeku je i akcija Opremimo našu knjižnicu zajedno kojom skupljamo novac za nova lektirna djela kako bismo zadovoljili propisani standardni fond knjiga za školske knjižnice. Nadamo se da ćete se odazvati na naše aktivnosti i svojim sudjelovanjem u akciji pridonijeti boljem opremanju i ugodnom ozračju naše školske knjižnice. Sudjelujte i pobijedite!

              

mmsk 1(3) mmsk 1(1)

                                                   

 
Gradsko natjecanje u futsal-u PDF Ispis

futsal 2016

6. listopada ugostili smo u školi nogometne ekipe svih osnovnih škola s područja grada Velike Gorice te osnovne škole Novo Čiče, Kravarsko, Pokupsko, Šćitarjevo, Velika Mlaka i Vukovina.

Natjecanje je započelo u jutarnjim satima. Ekipe su podijeljene u dvije grupe po pet ekipa.

U finalu su snage odmjerili učenici OŠ Nikole Hribara i OŠ Jurja Habdelića, a na penale pobjedu je izborila ekipa naše škole.

Što su o samoj organizaciji i očekivanjima rekli članovi ekipa.

Izdvojili smo riječi naše ekipe s kojima bi se složili i članovi svih ostalih ekipa, a to je da je organizacija bila „odlična i opuštena“, a svi su došli s istim ciljem „osvojiti medalju i prvo mjesto“.

Za mišljenje o organizaciji i očekivanjima pitali smo i voditelja naše ekipe prof. Borisa Konjevića.

-Profesore, jeste li zadovoljni organizacijom?

-Organizacija je, kao i prijašnjih godina, izvrsno odrađena. Zadovoljni smo suđenjem, ono je bilo korektno.

-Koja su bila vaša očekivanja prije samog natjecanja?

-Cilj je bio osvojiti prvo mjesto na gradskom natjecanju, jer smo u posljednjih 10 godina, 9 godina za redom bili pobjednici.

-Kakva su vaša daljnja očekivanja, želje?

-Ići ćemo korak po korak i sljedeće na što smo koncentrirani je županijsko natjecanje, a želja nam je doći do državnog natjecanja i naravno postići što bolje rezultate.

ČESTITAMO NAŠIM POBJEDNICIMA!

Novinari OŠ Nikole Hribara

 
Dječje učeničko vijeće PDF Ispis

djecje vijece

Dana 4. 10. 2016. G. u Velikoj Gorici održano je Dječje učeničko vijeće. Na učeničkom Vijeću sudjelovala su djeca iz goričkih škola. Našu školu su predstavljale učenice Karla Butorac i Erika Matković.
Iz svake škole odabrano je dvoje učenika koji će zastupati svoju školu te iznositi prijedloge za bolju budućnost djece. Vijeće je vodila koordinatorica za školstvo gospođa Arijana Mataga Tintor.
Demokratskim putem za predsjednicu Vijeća izabrana je učenica iz OŠ Vukovina, a njezina zamjenica je učenica iz OŠ Eugena Kvaternika.
Uz razne prijedloge i zabavu naše Vijeće privelo se kraju.

 
Svjetski tjedan svemira PDF Ispis

svjetski tjedan_svemira(2)

svjetski tjedan_svemira(1) Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada. Školski geografi ove godine su u školskoj knjižnici obilježili Svjetski tjedan svemira. Postavili su izložbu učeničkih radova. Na plakatima ćete pronaći osnovne podatke o svemiru, putovanjima u svemir, a možete pogledati i makete Sunčevih sustava. 

Nadamo se da smo učenicima približili svemirske daljine i zainteresirali ih za djelovanje u budućnosti. Dođite u školsku knjižnicu, pogledajte, pročitajte, pitajte…

 
Europski dan jezika u našoj školi PDF Ispis

europski dan_jezika(1)

europski dan_jezika(2) I ove godine smo u našoj školi obilježili 26. rujna - Europski dan jezika. U školskoj knjižnici smo priredili izložbu postera posvećenih europskim jezicima i učenju stranih jezika. Postere su izradili naši učenici. Izložili smo i majice koje su učenici za ovu priliku donijeli u školu. Na njima su bile zanimljive poruke napisane na stranim jezicima, a najčešće na engleskom.  Zato smo ovu izložbu majica nazvali Our T-shirts speak English.

Održali smo i dva natjecanja u znanju engleskog jezika:  natjecanje u sricanju riječi, Spelling Bee, i natjecanje u izgovaranju teško izgovorivih rečenica, Tongue Twisters. Pobjednici su za nagradu dobili knjigu, a svi sudionici u obilježavanju ovog važnog dana su dobili gumene narukvice s natpisima „Razgovaraj sa mnom“ napisanima na raznim europskim jezicima.

Naša škola se na ovaj način pridružila velikom broju škola u Republici Hrvatskoj i drugim europskim zemljama u kojima se projektima učenja jezika i učenja o europskim jezicima obilježava 26. rujna kao Europski dan jezika. 

 
Podjela kupljenih radnih bilježnica PDF Ispis

udzbenikhrlogo 

 

 

Podjela radnih bilježnica naručenih preko Udžbenik.hr-a bit će u četvrtak i petak, 1. i 2. rujna 2016. od 10 do 13 sati u matičnoj školi u učionici za hrvatski jezik broj 22.

 
Treći razredi u zavičaju Mate Lovraka PDF Ispis

Mato Lovrak(1) Mato Lovrak(2)

Treći razredi 9.6.2016. išli su na cjelodnevni izlet u Bjelovar i Veliki Grđevac. U Bjelovaru smo posjetili katedralu sv. Terezije Avilske na Trgu Eugena Katernika. Na trgu smo bili u parku u kojem je glazbeni paviljon. Nakon toga smo posjetili OŠ Mate Lovraka gdje smo razgledali spomen sobu Mate Lovraka. U Centru Mate Lovraka vidjeli smo repliku vlaka iz romana „Vlak u snijegu“ i repliku mlina iz romana „Družba Pere Kvržice“. Nakon toga smo išli na ručak. Poslije smo imali slobodno vrijeme za igru i rekreaciju. Bilo nam je jako zabavno, zanimljivo i poučno.

Ana Ovčar, 3.a PŠ Gradići 

 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 54 od 65

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:114
Posjeta jučer:182
Posjeta ovaj mjesec:4776

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  LiVideo, Livanjsko kulturno ljeto Ježeva kućica Kazalište lutaka Zadar Vlak u snijegu Gradsko kazalište "Zorin dom", Karlovac, Baletni studio Tri...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...