OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Izvannastavne aktivnosti
 

Učenicima naše škole na raspolaganju su razne izvannastavne aktivnosti, možemo se pohvaliti da postižemo zapažene rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima.

 Popis svih izvannastavnih aktivnosti i vrijeme održavanja



Deutschunterricht: Upoznajmo Njemačku PDF Ispis

deutschunterricht 

Učenici naše škole mogu sudjelovati na izvannastavnoj aktivnosti njemačkog jezika pod nazivom Upoznajmo Njemačku. Tako na zanimljiv način mogu saznati nešto više o Njemačkoj, njezinoj kulturi, običajima, sportu te pri tome poboljšati svoje znanje njemačkog jezika, kako u izgovoru tako i u pisanju. Pomoću multimedijalnih nastavnih materijala učenici često rješavaju kvizove, sastavljaju listiće prema zadanoj temi i sl. Nastava se održava jednom tjedno.

Josipa Omrčen, prof. njemačkog jezika

 
Ekološka grupa PDF Ispis

 

 

ekoloska grupa

Ekološka grupa prikuplja učenike naše škole pod vodstvom učiteljice Marte Goričan. Održava se jedan puta tjedno u trajanju od jednog školskog sata. Tijekom školske godine obilježavamo datume vezane uz zaštitu prirode i razvijamo osjećaj odogovornosti prema prirodi te čuvanja našega lijepoga planeta. U sklopu grupe, brinemo i o dva velika akvarija sa slatkovodnim ribicama. Učenici čiste akvarije te hrane ribice.

 
Prijatelji prirode PDF Ispis

prijatelji prirode4

prijatelji prirode2 Ponedjeljkom je dosta teško krenuti u školu. Lijepo smo se zabavljali za vrijeme vikenda, a sad ponovno školske obaveze. Ipak, ja se veselim ponedjeljku jer sam toga dana zadužena da sa svojom prijateljicom Lucijom odem u kabinet biologije i pobrinemo se za svoje male prijatelje koji tamo žive. Desetak učenika od petog do osmog razreda i profesorica Jasna Odrčić okupilo se u grupu Prijatelji prirode koja djeluje u našoj školi

Svakog dana, dva učenika, prema dogovorenom rasporedu, prije ili poslije nastave, navrate u kabinet biologije i pobrinu se za životinjice. Papigica, hrčak, kornjača,zlatne ribice, skalari i paličnjaci trebaju svakodnevno čiste nastambe, sveže hrane i vode Oni nas prepoznaju i veselo čekaju svoj obrok, ali i slobodnu igru.Papigica slobodno leti po kabinetu i jede salatu dok mi čistimo krletku, a voli i sletjeti na naše glave. Vrlo je zabavno gledati kad juri s hrčkom po stolu pa čak slijeće u njegovu nastambu ako ga nismo izvadili na stol. Drugi stanari su malo tiši i ne vadimo ih baš iz njihove nastambe, ali su nam i oni dragi.

Za vrijeme odmora učenici slobodno ulaze u kabinet, gledaju i igraju se sa životinjicama. Ako bi i vas veselilo ovakvo druženje, javite nam se na početku nove školske godine.

Piju-piju, kva-kva, pozdrav od prijatelja prirode!

Doris Šiftar VI.a

 
Vezilje PDF Ispis

Na satovima vezilja učimo crtanje motiva na platnu i osnovni vez (lančić). Uz vez radimo i osnove kukičanja vunom.

Zašto baš ova nastavna aktivnost?

Ovom aktivnošću razvijamo finu motoriku ruku, učimo se upornosti i dosljednosti, urednosti i preciznosti , čuvamo tradiciju, družimo se i time stvaramo ugodno okruženje i za učenje. Upoznajemo jedan drugoga u drugačijim prilikama. Poklanjajući rad drugome, iskazujemo nesebičnu ljubav…

 
Ritmička skupina PDF Ispis

Programski sadržaji ritmičke skupine odvijaju se jednom tjedno tijekom nastavne godine.

Aktivnosti ritmičke skupine planiraju se školskim kurikulom i godišnjim planom i programom rada neposrednih nositelja ove odgojno – obrazovne djelatnosti u našoj školi.

Cilj ove skupine je poticanje kreativnosti učenika, briga za zdravlje, rast i razvoj, koordinacija pokreta te poboljšanje kvalitete života.

Učenici usvajaju elemente raznih vrsta plesova kojima utječemo na lijepo i pravilno držanje tijela, skladnost pokreta i točnost izvođenja zadanog. Učenici i samostalno osmišljavaju nove pokrete. S učenicima se radi individualno, ovisno o njihovim sposobnostima, u skupini i u paru. Intenzivniji je rad uoči razrednih i školskih svečanosti kao i nastupa izvan škole.

Sve naučeno prezentiramo roditeljima, a i široj društvenoj zajednici priredbama povodom početka nastavne godine, Dana zahvalnosti za plodove zemlje, Svetog Nikole, Dan škole, Božićnog koncerta, fašnika, završetaka školske godine.

Učiteljice u razrednom odjelima organiziraju priredbe povodom značajnih događaja: U susret božićnim i novogodišnjim blagdanima, Valentinovo, Proljeće, Majčin dan, Đački festival, Mali talenti, I na kraju…

Svi učenici u razredu polaznici su ritmičke skupine. U rad se uključuju i roditelji naročito oko nabave odjeće i ostalih koreografskih rekvizita.

Tijekom rada nastojimo razvijati humane odnose među učenicima. Zbližavamo učenike i učiteljice međusobnom suradnjom i nadopunjavanjem u radu. Ujedno zadovoljavamo i želju za natjecanjem stvarajući ugodno ozračje i radost zajedničkog druženja.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 » > Kraj >>

Stranica 2 od 4

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna8.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...