OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
„Sijač sreće“ u školskoj knjižnici PDF Ispis

  sijac srece

U srijedu, 26. listopada 2015. učenike četvrtih razreda posjetio je „Sijač sreće“ u školskoj knjižnici. Glumac gospodin Dubravko Sidor odglumio je „Sijača“ prema istoimenom djelu Božidara Prosenjaka. Ove godine svojom glumom uvjerio je učenike da je zatvorenik. Bilo je tu puno smijeha, galame, ali i glume pojedinih učenika. Svi smo se sjajno zabavili i nadamo se ponovnom susretu.

 
Sigurno u prometu... lijevo, desno, lijevo! PDF Ispis

 sigurno u_prometu

sigurno u_prometu02Na putu od kuće do škole... svakodnevno ... kako stići sigurno i samostalno???
Ovo su sigurno najčešća pitanja koja si postavljaju đaci prvaci kao i njihovi roditelji pri polasku u prvi razred.
Kako bismo svima skupa olakšali odgovore i pripremili učenike za samostalno snalaženje u prometu, a u sklopu građanskog odgoja i obrazovanja, s učenicima prvih razreda razgovarao je kvartovski policajac Ivan Josić. Uputio ih je na pravilno prelaženje ulice, upozorio na odgovorno ponašanje i darovao im svjetleće prsluke za kretanje noću. Učiteljice su im na izvanučioničnoj nastavi pokazale kako se ponašati kao pješak u prometu, što znači biti siguran, kako prijeći ulicu, kojom stranom nogostupa hodati, kako se kretati u skupini i koji je najsigurniji put od kuće do škole.

Voditeljica Aktiva prvih razreda

Vesna Stipić

 
Bajka u starom gradu Lukavcu PDF Ispis

bajka u_lukavcu

Dječji tjedan obilježavaju učenici naše škole različitim prigodnim aktivnostima. 

Učenicima 4.c, 4.d i 4.e razreda dodijeljena je aktivnost kojoj su se unaprijed radovali.
Prošle školske godine na terenskoj nastavi upoznavanja prošlosti Turopolja posjetili smo i stari grad Lukavec. Učenici su bili zadivljeni njegovom ljepotom i ljepotom prirode koja ga okružuje. I zato su bili oduševljeni kada su saznali da ćemo u tom biseru naše prošlosti slušati bajke.
Jesenska kišica je lagano sipila kad smo krenuli. Bilo je prohladno, a stari grad nas je dočekao širom otvorenih vrata i ugodnom toplinom. Smjestili smo se u veliku dvoranu uređenu u bajkovitom stilu spremni za bajku. Osoblje Knjižnice Velike Gorice iz dječjeg odjela dočaralo nam je djelić magije iz knjige o Harry Potteru.
A onda smo mi bili ti koji smo sami stvarali bajku. Petero učenika i učenica ispričalo nam je svoju novu bajku pomoću sličica.
Veseli smo se pozdravili s dragim ljudima i našim lijepim starim gradom Lukavcem i vratili se autobusom u školu.

Učenici i učiteljice 4.c, d i e razreda

 
Da Vinci PDF Ispis

da vinci

Učenici 7.a, 7.b i 7.c razreda 24.9.2015. godine posjetili su izložbu Leonarda Da Vincija u Kineskom paviljonu na Zagrebačkom velesajmu. Voditeljica Ana otkrila nam je čime se sve Da Vinci bavio u svome životu, kako je živio, što je izumio. Čuli smo da je pisao slova naopačke, koristio tajne šifre koje je samo on znao protumačiti, da je izumio mjere za jačinu vjetra, ratne i poljodjelske strojeve, slikao umjetničke slike i dr. Fascinirajuća je činjenica da mnogo Leonardovih izuma možemo vidjeti i u današnjem, svakodnevnom životu, primjerice lanac na biciklu ili sustav rada dizala (lifta). Uz sve očaravajuće izume i naprave, najviše nas se dojmila „selfie soba“, šesterokutna prostorija ispunjena ogledalima pa smo svi, naravno, nabacili pokoji selfie. U suvenirnici se također mogu pronaći razne igračke, skulpture, razglednice, majice sa smiješnim natpisima i puno drugih suvenira. Izložba je vrlo zanimljiva i vrijedi je posjetiti pa tko još nije, pravac na Velesajam dok izložba traje!

Ana Krilčić, 7.b

 
Hrana za dušu PDF Ispis

hrana za_dusu_2  

hrana za_dusu3 9. lipnja 2015. u prostorima područne knjižnice Galženica učenici 8.A razreda sa svojom profesoricom Lidijom Klarić održali su literarno-recitacijski program pod nazivom S poštovanjem.

Kazivali su se stihovi pjesama Milivoja Slavičeka, Ivana Minattija i Anđelka Vuletića u interpretaciji Sare Glogovčan, Anđele Matić, Anđeline Kuliš, Nikole Pleše, Lucije Magdalene Sliško, Elizabete Vujević. Literarne radove potpisali su sami učenici David Dorotić, Sara Glogovčan i Anđela Matić. Cijeli je program začinjen glazbenom pratnjom na gitari, a glazbene točke izveli su učenici David Dorotić i Kristian Purgar.

Gost programa bio je učenik OŠ Jurja Habdelića Josip Banić, koji je s monologom Z. Krilića Prvi sudar bio sudionik Državne smotre LIDRANO 2015. Najljepše pohvale stigle su od svih prisutnih koji su se u jednom složili, bila je ovo hrana za dušu.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 30 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...