OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Picasso PDF Ispis

picasso

Učenici naše škole 22.4.2013. posjetili su izložbu slavnog Picassa u Klovićevim dvorima, Zagreb. Evo dojmova!

Ovo je zaista velik događaj za naš glavni grad i poseban doživljaj za nas „obične smrtnike“ koji smo eto, ipak doživjeli vidjeti djela slavnog Picassa…

Profesorica

Mogu reći da mi se svidjelo sve što smo vidjela. Picassova djela su došla čak iz Pariza, tek manji dio njih. Dobar doživljaj.

Iva, 8.b

Izložba je bila vrlo zanimljiva. Rekla bih da su ta djela još vrjednija jer su njegova privatna. Najljepša su mi djela iz njegove ružičaste faze.

Jelena, 8.b

Izložba mi se svidjela i drago mi je što sam dobio priliku vidjeti djela tako slavnog slikara. Ponosan sam što je Zagreb zadnji grad u kojem je izložba.

Luka, 8.b

 
Pripovjedaonica bajki za 3. razrede PDF Ispis

held 2013_2

held 2013_2 U utorak, 23. travnja 2013.godine, u školskoj knjižnici održala se Pripovjedaonica bajki za 3. razrede u izvedbi profesionalne pripovjedačice bajki gđe. Jasne Held iz Dubrovnika. Pripovjedačica bajki gostovala je četvrtu godinu zaredom u našoj školi. Svaki put nas iznenadi novim bajkama. Ovaj put najpoznatija je bila njemačka bajka Bremenski gradski svirači. Pročitajte dojmove učenika 3. e razreda koji su posjetili pripovjedaonicu. 

„Priče su bile lijepe, zanimljive i smiješne. U glavi mi je bilo sve puno mašte dok sam ih slušala. Svaka je završila lijepo i sretno.“

Nina Brozović

„Hvala što ste nam pričali bajke. Neke sam čak i znala, ali su mi svejedno bile zanimljive. Htjela sam još slušati, ali smo se morali rastati. Sve u svemu, bilo mi je jako lijepo.“

Karla Butorac

„Na pričaonici mi je bilo lijepo i zabavno. Saznala sam tri bajke koje ću sada prepričavati nećakinji. Vjerujem da će joj se svidjeti kao i meni.“

Ivona Pejak

„Meni su priče bile zanimljive, smiješne, a ponekad i šašave. Svidjelo mi se.“

Antonio Zeko

 
Noć knjige PDF Ispis

 

noc knjige_2013_02

noc knjige_2013_04 U utorak 23. 4. 2013. skupina Mladi knjižničari i još neki učenici šestih razreda 1. smjene bili su u Arkadiji Školske knjige na Trgu bana Josipa Jelačića. Prisustvovali su radionici „Čitam Teen&Lumen“.

Kako nastaju časopis Teen i Lumen teen romani saznali su od urednika časopisa OK, Nevena Kepeskija, i urednica Lumenovih knjiga za mlade, Emice Calogjere Rogić i Diane Matulić.

Nakon razgovora o časopisima i knjigama sudjelovali su u nagradnoj igri. Najuspješnija ekipa dobila je na poklon romane po vlastitom izboru. Svi su se odlučili za „Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu“. Svi sudionici radionice dobili su poklon vrećice s promotivnim materijalima (kemijska olovka, blokovi, straničnici, šalice i privjesci). Gospodin Neven Kepeski pozvao nas je u izdavačku kuću kako bismo mogli vidjeti kako nastaju Teen, OK, Jutarnji list i ostala izdanja časopisa.

Prije povratka zasladili smo se sladoledom i zabavili na Zrinjevcu.

 
˝Vještica Hillary ide u operu˝ PDF Ispis

vjestica-hillary-ide-operu

I mi smo, zajedno s vješticom Hilary, posjetili operu, to jest u POU Velika Gorica 25. travnja gledali smo kazališnu predstavu „Vještica Hilary ide na operu“.

Dojmovi:

Kazališna predstava mi se svidjela jer je humoristična i otkačena.

Dunja, 7.a

Predstava mi se svidjela jer je pokazala kako opera može biti zabavna, Hilary mi se svidjela jer je bila normalna, zabavna i humoristična.

Ita, 7.a

Predstava mi se jako svidjela, govori o današnjim teenagerima koji su stalno na internetu pa ne znaju ni što je opera, a ni puno ostalih riječi.

Luka, 7.a

Predstava mi se svidjela zato što je vještica Hilary bila otkačena, humoristična i osjećajna. Svidjelo mi se kada je plakala zbog lijepe opere i pokazala emocije.

Lucija, 7.a

Predstava mi se svidjela zato što sam u vještici Hilary uočila neke svoje osobine i općenito svoje mišljenje da je opera dosadna. Primijetila sam da vještica Hilary na neki način oponašana nas.

Ivana, 7.a

 
Prvi susret s kazalištem PDF Ispis

  tri prascica_2013_1

tri prascica_2013_2 Prošlo je već pola godine od kada su učenici prvih razreda prvi puta sjeli u školske klupe. Već su naučili sva tiskana slova, znaju čitati i pisati. Naučili su slušati druge i sudjelovati u razgovoru. Naučili su se lijepo ponašati u školi, ali i na ulici i u autobusu. Dakle, bilo je vrijeme da zajedno i krenemo – u kazalište.

Izabrali smo Zagrebačko kazalište lutaka jer su lutke trajni stanovnici svakog djetinjstva. U petak, 22. veljače 2013. godine, pogledali smo predstavu „Tri praščića“. Upoznali smo Bjelka, Veseljka i Debeljka, vesele, razigrane i marljive praščiće. Sudjelovali smo u njihovoj borbi protiv zlog vuka. Predstava je bila izvrsna, a lutke su se toliko svidjele djeci da su ih željela povesti sa sobom u školu. Lutke su i dalje s nama, ali u našim pričama, rečenicama i slikama.

Prvi susret s kazalištem tako će ostati u lijepom sjećanju.

Dragica Antolović,

voditeljica Aktiva 1.razreda

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 » > Kraj >>

Stranica 31 od 38

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!