OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
„Velika ljubav u cirkusu“ PDF Ispis

cirkus

cirkus1 U srijedu 27. svibnja 2015. učenike razredne nastave razveselila je predstava „Velika ljubav u cirkusu“ u izvedbi Udruge „Glazbene priče“. Ova priča govori o ljubavi i prijateljstvu dvojice klaunova prema voljenoj plesačici na trapezu. Njenu naklonost  pokušavaju zadobiti  svirajući glazbene instrumente. Tako smo upoznali klavir, glockenspeil mali i veliki, melodiku, mali bubanj, tarabuku, bongosi, tamburin i  triangl. Poslušali smo i skladbe sljedećih skladatelja: Cornysca, Motovunjanina, W. A. Mozarta, M. Ravela, P. I. Čajkovskog i S. Joplina. Glumili su: prof. klavira Berislav Arlavi i prof. oboe Marko Požgaj. Nadamo se novoj, zanimljivoj i veseloj glazbenoj priči i sljedeće školske godine…

 
Gledali smo predstavu Postolar i vrag PDF Ispis

postolar i_vrag

U srijedu, 13. 5. 2015., šesti razredi 2. smjene išli su u Kazalište Trešnja pogledati predstavu Postolar i vrag. U kazalište smo krenuli oko 9 sati. U autobusu smo svi pričali, zabavljali se i, naravno, bili na mobitelima. Do kazališta smo se vozili tridesetak minuta. Prije nego smo ušli u kazalište, morali smo još malo biti vani, no bilo je sunčano tako da nam čekanje nije škodilo. A onda smo ušli i predstava je počela. Predstava,prema povjestici Augusta Šenoe, bila je izvrsna, samo nam je smetao dim koji su puštali. Glumci su odlično glumili, pjevali i dočarali nam ovo književno djelo na moderniji način. Pljesak za njihov trud bio je dug i snažan. Kada je predstava završila, polako smo izlazili van, ukrcali se u autobus, podijelili ulaznice koje smo dobili, ali i dojmove o predstavi. Ova predstava mi se jako svidjela i mislim da je najbolja koju sam gledala u zadnje dvije godine.

Ana Galić, 6.f

 
Gledali smo predstavu Kraljević i prosjak PDF Ispis

Kraljevic i_prosjak_ZP3

U petak, 8. 5. 2015., učenici 5. d, e i f razreda sa svojim razrednicama, posjetili su Kazalište Žar ptica i pogledali predstavu Kraljević i prosjak. Predstava je bila vrlo efektna, zanimljiva i prenijela nam je bitnu poruku koja vrijedi uvijek i svugdje, a to je da ODIJELO NE ČINI ČOVJEKA.

 
Kazalište Produkcija Z u našoj školi PDF Ispis

put oko_svijeta

U četvrtak, 7. svibnja 2015., u našoj školi gostovalo je splitsko kazalište Produkcija Z poznato po lutkarskim mjuziklima za djecu. U svojoj ponudi imaju niz zanimljivih predstava za djecu do 5. razreda, a mi smo izabrali predstavu „Put oko svijeta“. Tijekom predstave, kroz pjesmu i priču, djeca upoznaju kontinente i njihove značajke. Glavni lik je mali Nikola koji, nakon čitanja knjige „Put oko svijeta za 80 dana“, sanja putovanje svijetom prepuno neviđenih zgoda i nezgoda. Na svom putovanju susreće i Zeku Zvecka koji ga savjetuje i potiče na štednju. Predstava je bila besplatna, pod pokroviteljstvom Splitske banke. Predstava nas je oduševila!

Meni se ova predstava jako dopala zato što je bila smiješna, zabavna i ponešto smo naučili.

Lena Hudan, 4.c

Meni se ova predstava svidjela zato što nas je naučila da ako ne možemo stvarno putovati, uvijek možemo putovati u mašti.

Leona Šumiga, 4.c

 
Uređivali smo Zvonjalicu PDF Ispis

zvonjalica

U subotu, 9. svibnja 2015., novinarska skupina naše škole uređivala je radijsku emisiju CITY RADIJA – Zvonjalicu. U emisiji smo govorili o Majčinom danu. Saznali smo otkad se slavi, tko je bio začetnik ideje o proslavi dana majki, a slušali smo i stihove posvećene majkama. Naša gošća bila je i Jadranka Radić, profesorica povijesti u našoj školi. Profesorica Radić govorila nam je o svojim početcima, školi nekad i danas, ispričala nam nekoliko anegdota iz svoje duge i zanimljive karijere, ali i rekla nešto o svojim planovima i željama za budućnost. Emisija je bila jako zanimljiva pa se veselimo i našoj sljedećoj Zvonjalici!

Bruno Ševčenko

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » > Kraj >>

Stranica 31 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...