OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Generalna proba – The voice PDF Ispis

  the voice

U subotu 11. travnja 2015. godine bili smo na generalnoj probi The voice koja se održala na HTV-u, na Prisavlju. Kada smo stigli, već je bilo puno ljudi, ponajviše djece. Svi smo nestrpljivo čekali da uđemo u studio i zauzmemo svoja mjesta. Iznenadili smo se koliko je studio mali budući da na televiziji izgleda puno veći. Najprije su na pozornicu izašli mentori Indira, Jacques, Tony i Ivan Dečak, a zatim su redom izlazili kandidati i pjevali pjesme s kojima će nastupati na večernjem nastupu. Svi smo oduševljeno vriskali i pljeskali nakon svake pjesme i komentara mentora. Budući da su svi izvrsno pjevali, bilo je teško odlučiti tko je najbolji. Tijekom probe atmosfera je bila opuštena i vesela, ali najveći je ushit uslijedio nakon generalne probe. Tada smo se mogli slikati s mentorima i kandidatima. Mnogi su čekali u redu da bi napravili selfie s Ninom Dinom, Mateom, Jurom i Marinom. Svi su bili jako ljubazni i strpljivi s nama.
Kad smo se vratili pred školu, svi smo bili puni dojmova, prepuni slika i autograma. Nadamo se da ćemo imati priliku još koji put otići na sličan događaj.

Novinarska skupina

 
Noć knjige - 23. travnja 2015. PDF Ispis

noc knjige12

noc knjige U četvrtak, 23. travnja 2015., Mladi knjižničari i Mali čitateljski klub išli su na obilježavanje Noći knjige u Gradsku knjižnicu Velika Gorica. Ovogodišnja tema Noći knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica bila su putovanja i pustolovine. U okviru teme, u parku ispred knjižnice, održana je radionica podizanja izviđačkog šatora i paljenja logorske vatre u kojoj su sudjelovali i naši učenici. Slijedilo je druženje, pečenje sljezovih kolačića i čitanje omiljenih knjiga uz vatru. Dočekani su i knjižničari na biciklima koji bicikliraju od Zagreba do Velike Gorice kako bi nam predstavili svoj projekt poticanja čitanja i promicanje knjižnica kao mjesta druženja i zabave. Folklorni ansambl „Turopolje“ izveo je pjesme i plesove povodom blagdana Svetog Jurja, zaštitnika Turopolja i proljetne vegetacije, a njegov blagdan ujedno je i Svjetski dan knjige na koji se prema starom katalonskom običaju daruju knjige i ruže. Predstavljen je i projekt „Bibliocikliranje“ studenata bibliotekarstva za sve prijatelje i štovatelje bicikliranja, čitanja, knjige i knjižnica. Bogat i zanimljiv program podsjetio je učenike da ih čitanje može odvesti u zanimljive svjetove.

 
Knjižna booka – Međunarodni dan dječje knjige – 2. travnja 2015. PDF Ispis

knjizna booka

knjizna booka2 Dok su neki odmarali za vrijeme proljetnog odmora učenika, marljive učenice 4.c razreda, Lena Hudan i Leona Šumiga, članice Malog čitateljskog kluba, sudjelovale su na Knjižnoj booki na Zrinjevcu u Zagrebu. Knjižna booka je svečanost knjige i čitanja. Tom svečanošću, 2. travnja 2015., obilježavao se Međunarodni dan dječje knjige. U sklopu programa održana je završnica projekta za poticanje čitanja Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige i predstavljanje novog projekta Knjiga, prva liga. Naše su učenice, uz prigodni plakat, koji su izradile uz pomoć knjižničarke Željke Markus-Greč, predstavile knjigu Nade Iveljić Konjić sa zlatnim sedlom. Bile su odlične! Jasne i jezgrovite! Ovim projektom željele su istaknuti važnost čitanja i ostalih pozitivnih vrijednosti koje su s njime povezane. Čitajući zbirku priča Konjić sa zlatnim sedlom ispisivale su citate koji su im se posebno svidjeli. Izlaganje su završile citatom iz priče Zaljev galebova koji ujedno opisuje i njihovu ljubav prema čitanju: „Nije htio odustati. Htio je otkriti nešto u svijetu oko sebe što je dosad za njega bilo sakriveno i nepoznato.“ One kažu: „Upravo to i mi otkrivamo čitanjem i pozivamo vas da se upustite u pustolovinu čitanja. Uzbudljivo je!“

 
Čaroban svijet bajki PDF Ispis

caroban svijet_bajki  

Jasna Held, profesionalna pripovjedačica bajki, i ove je godine obradovala učenike trećih razreda pripovijedanjem bajki. Gostovala je u našoj školi u petak 10. travnja 2015. Većinu bajki koje nam je pripovijedala pronašli smo i u knjigama narodnih priča koje posjeduje naša knjižnica. Ponovno nas je potpuno očarala i odvela u sasvim drugi svijet u kojem je sve čarobno i moguće. Nadamo se ponovnom susretu! Tko nije bio u tom divnom svijetu bajki, neka svakako dođe na idući susret.

 
Željka Horvat – Vukelja ponovno u našoj školi PDF Ispis

  zeljka horvat_1

zeljka horvat_12 Našu školu u srijedu, 18.3.2015. posjetila je književnica Željka Horvat - Vukelja. Svojim dolaskom razveselila je učenike drugih razreda u školskoj knjižnici. Književnica je rođena u Sinju, a školovala se u Zadru. U Zagrebu je završila studij francuskog i španjolskog jezika. Radila je u našoj školi kao profesorica francuskog jezika. Dugo je bila glavna urednica najpopularnijeg dječjeg časopisa Modre laste. Drugaše je naučila pričati francuski, te im pokazala mnoge trikove. Čitala im je svoje priče iz Smiba. Pomagali su joj ispričati nekoliko priča glumeći likove iz te priče. Na kraju su dobili i prigodan poklon od Školske knjige.
Sara Vešligaj, 7.D

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » > Kraj >>

Stranica 32 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...