OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Mini karnevalske igre PDF Ispis

karneval 1

karneval 01 U subotu, 31. siječnja 2015. g., u šatoru na Trgu dr. Franje Tuđmana održane su Mini karnevalske igre u kojima su sudjelovali učenici velikogoričkih škola. Našu školu predstavljali su učenici 6. f razreda s razrednicom Marijom Majdak Forjan. Kroz igru i natjecateljske dicipline maskirani učenici pokazali su snagu, spretnost, logiku i koncentraciju. Bilo je tu igara na travi, ali i na ledu. Skakalo se u vrećama, potezao se konop, pjevalo se i plesalo... Sve je prošlo uz odličnu zabavu i puno dobre glazbe.

 
Pogledali smo predstavu Dječak koji je tražio zmaja PDF Ispis

djecak koji_je_trazio  

19. prosinca 2014. godine peti i šesti razredi prve smjene posjetili su Dom kulture Galženica. Tamo su pogledali predstavu Dječak koji je tražio zmaja. Predstava, koju je režirao Damir Mađarić, govori o dječaku Dominiku čiji su jedini prijatelji zmajevi od papira koje mu izrađuje baka. Kada izgubi posljednjeg zmaja, Dominik kreće u pustolovinu na kojoj ga prati jedan brbljavi Balon. Oni putem upoznaju brojne likove poput pastira, strašila, vjetra i uče kako pronaći nove prijatelje, kako razgovarati i izraziti svoje osjećaje.

Predstava je bila vrlo zanimljiva i ostvarila sva naša očekivanja pa se veselimo i sljedećem posjetu kazalištu.

 
Nasilje – za nasilje nema opravdanja PDF Ispis

nasilje

U srijedu, 17. prosinca 2014. g. za učenike osmih razreda održana je predstava „Nasilje – za nasilje nema opravdanja“. Predstava je dio projekta edukacije djece kroz umjetnost, THE/ARTO, kojeg su pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović te glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Dražen Šivak. Predstava, koju igraju dva glumca (Marko Makovičić, Ivana Krizmanić), traje 45 minuta i igra se isključivo u razredima škola, gdje je interakcija najbolja. Ova predstava proglašena je najboljim projektom u Europskoj Uniji u ranoj prevenciji kriminaliteta i nasilja u obitelji na godišnjem kongresu Mreže zamalja EU za prevenciju kriminaliteta (European Crime Prevention Network - EUCPN). Što je sve nasilje i kako ga prepoznati? Koji su mitovi o nasilju? Kako reći ne nasilju? To su pitanja na koja ovaj kazališni komad daje odgovore. Tekst za predstavu pisan je u suradnji sa psiholozima i socijalnim radnicima i sadrži 120 primjera oblika nasilja – svakodnevnog, mitološkog, obiteljskog, psihološkog, fizičkog, seksualnog, ekonomskog, zdravstvenog, s primjerima dječjeg doživljavanja nasilja i preporukom reakcije na oblike nasilja. Autor i redatelj predstave "NASILJE – Za nasilje nema opravdanja!" je Zijah A. Sokolović, a dramaturginja Selma Parisi.

 
Dan škole – Hribarovi genijalci PDF Ispis

dan skole_1

dan skole2 3. i 4. prosinca obilježili smo trideset i prvu godinu postojanja i rada naše škole. Bilo je jako veselo i zabavno. Učenici razredne nastave, zajedno sa svojim učiteljicama, učiteljima i roditeljima, pripremili su priredbe koje ćemo dugo pamtiti. Hribarovi genijalci su recitirali, pjevali, plesali... Bilo je tu pekara, postolara, astronauta, mehaničara, sportaša, manekena, policajaca, balerina, nogometaša... Svaki razred je na svoj način obilježio svoju točku pjesmom, plesom i glumom.
U holu škole bile su organizirane razne izložbe. Učenici su izložili svoje likovne radove, a naša zadruga Breza imala je prodajnu izložbu ukrasnih predmeta. Mladi znanstvenici okupljeni na dodatnoj nastavi iz kemije osvojili su nas svojim izvođenjem eksperimenata. Upoznali smo se s redovnicima i redovnicama u Hrvatskoj te saznali za što nas škola priprema. Mogli smo razgledati Sunčev sustav te poznata mjesta i ljude engleskog govornog područja (na linku ispod članka možete pogledati video o ovoj izložbi). Školske knjižničarke pripremile su učeničke ilustracije lektire.
Školska dvorana i hol naše škole bili su prepuni djece i roditelja koji su došli pogledati priredbe i izložbe. Sve je proteklo u vedrom raspoloženju. Veselimo se novom druženju sljedeće godine.

 
Večer poezije u našoj školi PDF Ispis

vecer poezije  

U ponedjeljak, 1. prosinca 2014. g., započeo je tjedan u kojem obilježavamo Dan škole. Toga dana događanja povodom Dana škole otvorila je večer poezije pod nazivom Kad odrastem, bit ću... Naši učenici vrijedno su vježbali uz pomoć svojih profesorica hrvatskoga jezika i podarili nam lijepu večer uz stihove A. B. Šimića, M. Kušeca, M. Slavičeka, R. Kiplinga..., ali i vlastite stihove i literarne radove. Glazbena pratnja prof. Smolenicki, kao i flauta Lore Likan Kelentrić, dodatno su oplemenile večer poezije.

Vjerujemo da su svi uživali i osjetili svu snagu poruka koje smo stihovima željeli prenijeti.

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » > Kraj >>

Stranica 33 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...