OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Hodanje po pruzi PDF Ispis

hodanje_po_pruzi

hodanje_po_pruzi1 Dana 17. listopada učenici naše škole (među kojima sam bila i ja - autorica ovog članka) te učenici Eva Šabarić, Matea Marković, Filip Stublić i Marko Diković sudjelovali su u radionici kreativnog pisanja nazvanoj Hodanje po pruzi. Radionica je održana u dječjoj čitaonici u Gradskoj knjižnici Velika Gorica. Na zanimljivoj i zabavnoj radionici zavoljeli smo poeziju još više i shvatili kako pjesmu zapravo i nije tako teško napisati, samo se trebamo zaustaviti u jednom trenutku i „pretočiti“ taj trenutak u pjesmu razvijajući maštu i svijet asocijacija.

Opširnije: Hodanje po pruzi
 
Izložba povodom Mjeseca hrvatske knjige PDF Ispis

mjesec_knjige_u_bogdanu_ogrizovicu

U Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Preradovićevoj ulici 5 u Zagrebu, u sklopu obilježavanja Mjeseca knjige, prof. Marina Lončar, voditeljica Američkog kutka Zagreb, postavila je izložbu učeničkih literarnih radova na engleskom jeziku.

U vitrini s naslovom „Poezija i jezična kreativnost u učenju stranih jezika“ odabrani su radovi učenika naše škole nastali u okviru nastave engleskog jezika. Posebnu pohvalu su dobile pjesme učenica 5.d razreda Karle Ramić i Ive Vuksan.

U izložbenoj vitrini na samom ulazu u knjižnicu, tijekom listopada svi će posjetitelji knjižnice moći pročitati rime i uživati u ilustracijama marljivih i talentiranih učenika naše škole.

Sanja Božinović

 
Putem Pere Kvržice PDF Ispis

Rad je nagrađen na literarnom natječaju Lovrakovi dani kulture u Velikom Građevcu.

druzba_pere_kvrzice Uz obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige dobila sam novinarski zadatak. „Pišite o najdražem piscu, knjizi – poezija, roman, pripovijetka“, rekla nam je naša voditeljica novinarske skupine. Naravno, prije izvršenja samog zadatka upoznali smo se s novinarskim vrstama – vijest, izvješće, intervju, reportaža… Što izabrati? Pa to je sve tako novo. I onda mi je malo pomogla mama.
„Piši o Mati Lovraku“ ,rekla je, „Rodio se u Velikom Grđevcu gdje su živjeli tvoja baka i djed. Koliko si samo puta bila na mjestima gdje je i sam pisac bio, gdje je živio i gdje su živjeli njegovi stvarni likovi!“
I evo…

Pročitajte cijeli članak...
 
Priča o prijateljstvu PDF Ispis

Rad je nagrađen na Literarnom natječaju – Europa u školi – u Zagrebu.

Dvojica prijatelja jednom su šetali i razgovarali. Nakon nekog vremena počeli su se prepirati i svađati. I jedan udari drugoga. Udareni se osjeti povrijeđen, na pijesku je napisao: „Danas sam dobio udarac od svog najboljeg prijatelja“. No, nastavili su šetati, došli su do jezera i odlučili se okupati. Udareni prijatelj zamalo se utopio, ali mu je njegov prijatelj spasio život. Kada je došao sebi urezao je na jednom kamenu: „Danas mi je moj najbolji prijatelj spasio život!“ Prijatelj ga je upitao: „Kada sam te udario, napisao si to na pijesku, a sada urezuješ u kamen da sam te spasio. Zašto?“

Ovaj mu odgovori: „Kada netko napravi nešto loše, to trebamo napisati na pijesku da bi vjetrovi izbrisali. Ali, kada netko napravi nešto dobro, to trebamo uklesati u kamen da to nitko i ništa ne izbriše!“

Dunja Mandarić 5.a

 
Što hoću mogu PDF Ispis

Što hoću-mogu predstava je održana 15.4 2011 u Osnovnoj školi Nikole Hribara. Glumili su: Čovjek koji je htio biti poduzetnik i svojom je upornošću to i uspio, i mudri starac. Pouka predstave je da ako si uporan sve ćeš uspjeti i da ti možeš sam zamisliti svoju budućnost. Budućnost je puna mogućnosti i mi je za početak moramo zamisliti u svojoj glavi. Kraj mi je bio zanimljiv, natjecali su se u puhanju balona i pokazali da kad surađujemo puno smo brži i bolje napravimo nego kad smo sami. Predstava mi se svidjela jer je bila puna pouka i ideja.

Lucija Volf, 6.d

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 » > Kraj >>

Stranica 37 od 38

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnail  Priručna zbirka enciklopedije:  -       Hrvatska opća...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...