OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Najbolja pjesma Mjeseca školskih knjižnica PDF Ispis

mjesec skolskih_knjiznica

najbolja pjesma_mjeseca_hk Tijekom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (listopad) u našoj knjižnici raspisan je natječaj za najbolju pjesmu na temu knjiga ili knjižnice. Prikupili smo 40 radova naših učenika od kojih je „strogi“ žiri u sastavu Mladih knjižničara odabrao najbolju, a to je pjesma „Školska knjižnica“ Erika Vučilovskog iz 7.D razreda.

 

Školska knjižnica

 

Kad u školi vremena uhvatim

U knjižnicu rado svratim.

Police su pune knjiga

Lakog štiva, razbibriga.

Svi bi htjeli baš najtanju,

Najkraću il' najmanju.

Ja tražim onu koju nitko neće

Da joj pružim radost čitanja i sreće.

Pa ju listam pažljivo i gledam

Svaku stranicu pregledam.

Za knjige je potrebna briga

Jer i dušu ima svaka knjiga.

Ne šaraj ju i ne trgaj strane

Da nam knjiga lijepa ostane.

U knjižnici možeš sjediti samo

I čitati u tišini tamo.

Vikanje svakog đaka smeta

I koncentraciju mu ometa.

Tko poželi može svratit' amo

I mi mu željenu knjigu damo.

Poželiš li dobar član knjižnice biti

U roku treba knjigu vratiti.

Erik Vučilovski 7.d 

Ostale radove možete pročitati ovdje!

Rang lista 11 najboljih radova:
 
˝Vještica Hillary ide u operu˝ PDF Ispis

vjestica-hillary-ide-operu

vjestica-hillary-ide-operu1 Učenici 7.a, 7.b i 8.b gledali su u POU Velika Gorica, 4.studenog kazališnu predstavu HNK iz Zagreba ˝Vještica Hillary ide u operu˝
Redatelj: Ivan Leo Lemo
Uloge: Hillary, vještica, Dora Lipovčak,
Marija Bellcanta, operna pjevačica, Marija Kuhar – Šoša,
Vili, crni mačak, Kazuhiro Tamari

 

Evo što smo saznali!
Opere su predstave u kojima se glazbom i riječima pričaju priče. Svaka je opera čarobna jer glazba i priče dolaze iz dalekih kutaka svemira  u kojima je sve moguće. Zapravo, glazba je na proputovanju kroz naš planet, kroz naše živote, kroz naše uši, kroz naša srca. A priče nas uče kako biti sretan usprkos nedaćama. Gledati operu, to vam je kao da sanjate neki divan san koji nećete zaboraviti čim se probudite. Sjetit ćete se tog sna baš onda kad vam njegova mudrost bude potrebna.

Lucija Buchberger, 6.a
Dora Dubovečak, 6.b

 
Radosni književni susret PDF Ispis

knjizevni susret_s_jadrankom_bitenc2

knjizevni susret_s_jadrankom_bitenc 3 3. studenog u našoj školi gostovao je književnik Jadranko Bitenc. Predstavio nam je svoju knjigu ˝Twist na bazenu˝ (koju smo upravo pročitali za slobodnu lektiru – mi šestaši). Književnik je nadahnuto odgovarao na naša pitanja. Evo kako je odlučio postati piscem ˝moram biti veći klinac od svih vas za koje pišem i morao sam iz školskih zadaća dobivati samo pet ili jedan bez obzira što je mislila moja nastavnica. Samo sam tako bio svoj…˝ I nakon godina odrastanja... Za sedamnaest poslijepodneva nastao je roman ˝Twist na bazenu.

Osim te knjige napisao je za odrasle: Statist (roman), za djecu: Lana – godina mačke, Ljeto na koljenima, Pyjama bluses, Osmjeh nepopravljivog optimista i Meko okidanje,Jadranko Bitenc radi kao voditelj centra za kulturu u POU Ivanić –Grad i piše.

Marija Omrčen i Nastja Kos, 6.a

Razgovor s književnikom Jadrankom Bitencom
 
Hodanje po pruzi PDF Ispis

hodanje_po_pruzi

hodanje_po_pruzi1 Dana 17. listopada učenici naše škole (među kojima sam bila i ja - autorica ovog članka) te učenici Eva Šabarić, Matea Marković, Filip Stublić i Marko Diković sudjelovali su u radionici kreativnog pisanja nazvanoj Hodanje po pruzi. Radionica je održana u dječjoj čitaonici u Gradskoj knjižnici Velika Gorica. Na zanimljivoj i zabavnoj radionici zavoljeli smo poeziju još više i shvatili kako pjesmu zapravo i nije tako teško napisati, samo se trebamo zaustaviti u jednom trenutku i „pretočiti“ taj trenutak u pjesmu razvijajući maštu i svijet asocijacija.

Opširnije: Hodanje po pruzi
 
Izložba povodom Mjeseca hrvatske knjige PDF Ispis

mjesec_knjige_u_bogdanu_ogrizovicu

U Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Preradovićevoj ulici 5 u Zagrebu, u sklopu obilježavanja Mjeseca knjige, prof. Marina Lončar, voditeljica Američkog kutka Zagreb, postavila je izložbu učeničkih literarnih radova na engleskom jeziku.

U vitrini s naslovom „Poezija i jezična kreativnost u učenju stranih jezika“ odabrani su radovi učenika naše škole nastali u okviru nastave engleskog jezika. Posebnu pohvalu su dobile pjesme učenica 5.d razreda Karle Ramić i Ive Vuksan.

U izložbenoj vitrini na samom ulazu u knjižnicu, tijekom listopada svi će posjetitelji knjižnice moći pročitati rime i uživati u ilustracijama marljivih i talentiranih učenika naše škole.

Sanja Božinović

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » > Kraj >>

Stranica 40 od 42

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  LiVideo, Livanjsko kulturno ljeto Ježeva kućica Kazalište lutaka Zadar Vlak u snijegu Gradsko kazalište "Zorin dom", Karlovac, Baletni studio Tri...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...