OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Susret s Mirom Gavranom, hrvatskim književnikom PDF Ispis

U utorak, 5. lipnja 2018. godine, našu je školu posjetio poznati hrvatski   književnik Miro Gavran. Susretu su prisustvovali učenici 5. i 6. razreda koji su   mogli čuti malo više o njegovom stvaralaštvu i što ga je sve motiviralo  u stvaranju djela.

 Književnik je tijekom svoga djetinjstva volio prepričavati priče, ali bi im promijenio tijek događaja što ga je potaknulo na stvaranje svojih književnih djela. No, ne piše samo romane, piše i drame. Njegove su drame jedne od najizvođenijih i u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je i   mnogih nagrada, a neke od njih su Nagrada Mato Lovrak za djelo „Sretni dani“, Nagrada za dramsko djelo „Marin Držić“Godišnja nagrada za promicanje hrvatske kulture u svijetu. M. Gavran je predstavljao svoja djela o kojima je u   nekoliko rečenica sažeto prikazao o čemu se radi. Učenici su mogli postavljati pitanja i time saznati mnogo o piscu. 

Učenici su uživali razgovarajući s književnikom te su s oduševljenjem   poželjeli pročitati njegova djela.

Novinarska skupina


 

 

 
„Dobro se dobrim vraća“ PDF Ispis

Dobro se dobrim vraca (2)

Dobro se dobrim vraca (1) U petak, 4. svibnja 2018. godine, učenike naše škole od 2. do 4. razreda posjetila je „Produkcija Z“, kazalište iz Splita. Ove godine pogledali smo lutkarski mjuzikl „Dobro se dobrim vraća“. Priča se događa u Jadranskom moru među ribicama. Hobotnica, njihov stari neprijatelj, nađe se u životnoj opasnosti, a ribice joj svejedno priskaču u pomoć. S vremenom, i nizom drugih događaja, svi postanu dobri prijatelji, a svako djelo dobrim se djelom vrati. Veselimo se i dogodine novom poučnom mjuziklu „Produkcije Z“.

 
Medene igre u Kinu Gorica PDF Ispis

Medene igre u Kinu Gorica (2)

Medene igre u Kinu Gorica (1) Pčelica Maja se pojavila prije više od stotinu godina i ubrzo postala jedna od najčitanijih knjiga tog vremena, omiljena kod odraslih i djece. Nakon prve filmske uspješnice koja je oduševila publiku svih generacija, stigao nam je nastavak medene priče.

Majina je košnica i ovoga puta prepuna uzbuđenja. Ljeto je završilo i stigao je dostojanstvenik iz Buzztropolisa s važnom porukom za kraljicu. Hoće li njezinu košnicu konačno pozvati na Medene igre? Hoće. A kako su se odvijale Medene igre i tko je pobijedio, vidjeli su učenici 1.d, 2. c i 2. d razreda 17. travnja 2018. godine u Kinu Gorica. Ova kinopredstava dar je Turističke zajednice Velike Gorice učenicima, za nastup na Malom fašniku 2018. I ovaj put nas je Maja oduševila svojim postupcima i pokazala nam da samo ustrajnošću, marljivošću i poštenjem možemo postići sve što želimo.

učiteljice Vesna, Ksenija i Dragica

 
Knjiga u srcu PDF Ispis

knjiga u srcu (2)

knjiga u srcu (1)

Zmajevi, vile, čarobnjaci, pande i lavovi... Svi su oni danas posjetili učenike 1. b razreda PŠ Gradići. S likovima iz naših omiljenih priča, bajki i slikovnica družili smo se cijeli dan povodom Svjetskog dana knjige koji se obilježava svake godine 23. travnja. Sunčan proljetni dan izmamio nas je travnjak gdje smo čitali, listali i prepričavali najljepše priče okruženi mirisnom, svježe pokošenom travom i veselim maslačcima. Naše druženje s knjigama nastavili smo na satu matematike gdje smo s lakoćom zbrajali i oduzimali stranice pročitanih knjiga ili računali tko je pročitao više pjesama ili slikovnica. 

Na kraju dana, neke smo knjige odlučili ostaviti u našoj učionici kako bismo, kad poželimo, čitajući ušli u svijet mašte, slova i riječi.A kakvi bismo mi bili čitači kad ne bismo imali originalne straničnike! Na satu likovne kulture naše su vrijedne ručice izrađivale simpatična čudovišta koja će nam odsad uljepšavati stranice lektire.

Sandra Barišić, učiteljica 1. b PŠ Gradići

 
Glazbena priča Velika ljubav u cirkusu PDF Ispis

Velika ljubav u cirkusu (1)

Velika ljubav u cirkusu (2) Udruga Glazbene priče iz Velike Gorice rado je viđen gost u našoj školi. Edukativnim sadržajem i interakcijom s učenicima približavaju učenicima klasičnu glazbu i glazbala u živoj izvedbi.

Učenici prvih i trećeih razreda gledali su glazbenu priču Velika ljubav u cirkusu. Učenici su u priči o klaunovima Čigiju i Migiju koji se bore za naklonost Zvončice upoznali instrumente: bubnjeve, udaraljke, ksilofon, klavir i triangl. Naučili su od kojih su dijelova i kakvih materijala napravljeni, kako se njima rukuje, kako se postiže glasniji i tiši ton. Slušali su skladbe poznatih skladatelja: W. A. Mozarta, P. I. Čajkovskog, S .Joplina, Motovunjanina. Brzo su prepoznali skladbu Pink Panter. Za vrijeme glazbene priče pljeskanjem su pratili ritam pjesme, pjevali i prepoznavali skladbe. Na kraju predstave zadovoljili su znatiželju dobivanjem odgovora na pitanja o raznim instrumentima.

Nadamo se da će nam udruga Glazbene priče i sljedeće godine prirediti zanimljivu predstavu.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 15 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...