OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Čisto ludilo za osmaše PDF Ispis

cisto ludilo U srijedu, 15. 11. 2017., osmi razredi 2. smjene, u pratnji svojih razrednica Erike Likan Kelentrić, Lidije Smolenicki i Irene Lacković, posjetili su Zagrebačko gradsko kazalište Komedija i pogledali predstavu Čisto ludilo. Riječ je o krimi komediji u kojoj inspektor Obrvan (Damir Lončar) i njegov pomoćnik (Saša Buneta) istražuju ubojstvo slavne gospođe Izabele koja je živjela iznad frizerskog salona za žene i muškarce Čisto ludilo i ispituje sve koji su u tom trenutku bili u blizini. Tako upoznajemo živopisnog frizera (Vid Balog) i njegovu otkačenu pomoćnicu (Nina Kaić Madić), damu iz visokog društva, gospođu Shubert (Jasna Palić Picukarić) i tajanstvenog trgovca antikvitetima, gospodina Laurenčića (Igor Mešin). U traganju za krivcem, učenici su mogli postavljati pitanja i tako sudjelovati u predstavi. Krivac je mogao biti bilo tko, ali publika je, zajedno s našim učenicima, ovaj put odlučila da je ubojica frizerka Barbara.

Ova originalna američka predstava proglašena je više puta najboljom predstavom godine, a svojevremeno je uvrštena i u Guinessovu knjigu rekorda kao predstava s najdužim neprekinutim igranjem na svijetu, tako da ne čudi što je oduševila i naše osmaše koji su zaključili da i kazalište može biti odličan izvor zabave.

Karla Butorac

 
Mali čitateljski klub u „Galženici“ PDF Ispis

mali citateljski klub

U utorak, 14. studenog 2017., članovi Malog čitateljskog kluba posjetili su Područnu knjižnicu „Galženica“. Prvo su razgledali izložbu o enciklopedijama u izlogu knjižnice koja je postavljena povodom Mjeseca hrvatske knjige na temu enciklopedistika. Nakon ulaska ugodno su se smjestili za stolove u čitaonici i poslušali kratko izlaganje knjižničarke Meri. Knjižničarka nas je upoznala s prostorom knjižnice i knjigama koje posjeduje. Čitatelji su jedva dočekali trenutak da i sami mogu zaviriti u knjige koje još nisu vidjeli, a i one koje uvijek rado čitaju. Otkrili se neke nove naslove koje bi rado posudili i pročitali. Vratili su se kućama, veseleći se ponovnom odlasku u Gradsku knjižnicu.

 
Drugi razredi u Zagrebačkom kazalištu lutaka PDF Ispis

kazaliste lutaka (2)

kazaliste lutaka (1) Jeste li se zapitali zašto su ljeta kišna, zime blage, jeseni suhe, proljeća snježna? Maštovite i duhovite odgovore na ova pitanja nudi nova bajka Zagrebačkog kazališta lutaka u režiji Ivana Gorana Viteza, redatelja koji je kod publike i kritike ostvario velik uspjeh filmovima Šuma summarum i Narodni heroj Ljiljan Vidić. Ovo mu je prvo iskustvo u lutkarskome kazalištu, u koje je unio svoj specifični umjetnički senzibilitet. Lutke je osmislila iskusna kreatorica lutaka Luči Vidanović, a scenografiju Mario Ivezić, iskusan kazališni i filmski scenograf, koji je za rad na filmu dobio čak dvije Zlatne arene. 

Ova bajka poučava o važnosti dobrote i skromnosti te o čudima koja se događaju kada silama prirode pristupi djevojčica neiskvarena srca. Kad dobrodušna sirotica Iskra, sluškinja na imanju nimalo dobrodušne gospođe Žofe i njezine zlobne kćeri Lede, od svojih gazdarica dobije neispunjiv zadatak, neočekivan i posve neobičan prijatelj pomaže joj ga ispuniti. Iskra je, a i svi smo mi, pritom saznali odgovor na ranije postavljena pitanja na nevjerojatnome mjestu - na dvoru četiriju moćnih bića, Godišnjih doba.

Saznali smo to u petak 3. studenoga 2017. u Zagrebačkom kazalištu lutaka, mi, učenici 2. razreda, naše učiteljice i učitelj.

Voditeljica Aktiva 2. razreda:

Ksenija Petrlin Jurić, mag prim. educ.

 
Sjednica Dječjeg gradskog vijeća PDF Ispis

Sjednica DjeCjeg gradskog vijeCa

karla butorac U četvrtak 12. listopada 2017. g. održana je prva sjednica Dječjeg gradskog vijeća u našem gradu. Sjednicu je vodila naša učenica, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća, Karla Butorac. Prije pitanja vijećnika, zamjenica predsjednice Mara Miličević i tajnica Rebecca Frangen, ukratko su nas izvijestile o radu Dječjeg gradskog vijeća u protekloj godini. Potom nam se obratio i vijećnik Ivan Fujs koji je naglasio neke naše zajedničke stavove.

Učenici te djeca iz goričkih vrtića i škola iznijeli su svoje prijedloge, želje, pitanja i očekivanja gradonačelniku Draženu Barišiću i njegovim zamjenicima Ervinu Kolarcu i Krešimiru Ačkaru.
Eriku Matković, učenicu naše škole, zanimalo je hoće li se “Let`s go out party?” češće održavati. Zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar rekao je da će se ovo događanje ako bude posjećeno u velikom broju, održavati svakog vikenda.

Predsjednica Karla Butorac je pitala gradonačelnika hoće li se iduće godine sufinancirati knjige i radne bilježnice učenicima srednjih škola. Gradonačelnik je objasnio kako srednje škole nisu pod upravom Grada, ali da očekuje od mladih vijećnika da naprave prijedlog koji će poslati županu kako bi se ostvarilo barem djelomično sufinanciranje knjiga ili pribora.

Nakon završetka sjednice gradonačelnik je sve vijećnike počastio pizzom.

Ivona Pejak, 8. e

 
Kazališna predstava „Dnevnik Pauline P.“ PDF Ispis

Dnevnik Pauline P (1)

Dnevnik Pauline P (2) U ponedjeljak, 9.10.2017. godine, učenici 3. razreda Osnovne škole Nikole Hribara posjetili su Gradsko kazalište Žar ptica i pogledali glazbenu predstavu Dnevnik Pauline P. nastalu po istoimenoj hit - knjizi Sanje Polak za osnovce koju učenici 3. razreda obrađuju na satovima lektire.

Ova glazbena predstava još se iz milja zove light musical za osnovce (ali i za one veće), a govori o nizu posve običnih i skroz neobičnih zgoda iz života desetogodišnjaka kojima nije lako s odraslima jer često nisu svjesni dječje originalnosti, dosjetljivosti i zrelosti.

Na kraju predstave učenici su zajedno s glumcima na pozornici sudjelovali u pjesmi i plesu ističući važnost zajedništva i prijateljstva. Predstava, koja je bila zanimljiva i poučna, podsjetila nas je na važnost svega onoga što imamo i volimo te za što bismo svaki dan, unatoč brzini života, morali naći vremena.

Voditeljica aktiva 3.
Jadranka Jelisavac, mag. prim. educ.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 19 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...