OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura


Izložba „Bajka u stripu – stripom do bajke” predstavljena u NSK PDF Ispis

izlozba bajka u stripu

Na svečanosti pod nazivom „Knjižna booka”, koju organizira Hrvatska udruga školskih knjižničara, održanoj 27. svibnja 2022. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu učenici 5. a, b i c razreda naše škole predstavili su izložbu radova „Bajka u stripu – stripom do bajke”. Učenica 5. b razreda, Lucija Maglica, upoznala je prisutne o nastanku stripova i uskoj vezi književnog djela i stripa kao vrste medija.

Pozitivne kritike posjetitelja izložbe svjedočile su koliko su stripovi uspješni na ponos učenicima i njihovoj mentorici Lidiji Klarić.

 
“Joža Horvat - književnik i moreplovac” - svečana dodjela nagrada i pohvala PDF Ispis

Otok mašte

Otok mašte_Bruna Osnovna škola Jože Horvata u Kotoribi ugostila je 17. svibnja 2022. najuspješnije učenike i mentore na natječaju “Joža Horvat - književnik i moreplovac”. Na natječaju su sudjelovali učenici 29 škola iz čak 6 županija. Rad učenice naše škole, Brune Ćatipović iz 7. d razreda, nagrađen je prvom nagradom u kategoriji likovnih radova predmetne nastave.

Čestitke Bruni!

Marijana Marić Lasić

 
Raspad sistema u Kerempuhu PDF Ispis

raspad sistema (2)

raspad sistema Nakon godina bez odlazaka u kazalište konačno su učenici 8. e, f i g razreda, u pratnji svojih razrednica Lidije Smolenicki, Erike Likan Kelentrić i Irene Lacković, 5. svibnja vidjeli podizanje zastora, izlazak glumaca na daske koje život znače i uživali u kazališnoj predstavi Raspad sistema u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Šetnja zagrebačkim ulicama, veselje i smijeh (ne samo glumcima u predstavi) obilježili su ovaj kazališni izlazak koji bi mnogi rado ponovili.

Irena Lacković

 

 
Portret moje majke PDF Ispis

portret moje majke (2)

portret moje majke (1) Povodom obilježavanja Majčinog dana 8. svibnja od 2. do 16. 5. 2022. u Domu kulture Galženica postavljena je izložba učenika 3.a i 3.d razreda pod nazivom Majčin dan - Mama, volim te!

Učenici 3.a uz stručno vodstvo učiteljice Vesne Stipić crtali su promatrajući majčin portret crtama po toku i karakteru crnim flomasterom, a učenici 3.d vođeni učiteljicom Jadrankom Jelisavac naslikali su svoje majke bojama i dočarali kolorističkom modulacijom toplinu i ljubav.

Pozivamo Vas da prošećete Trgom Stjepana Radića i pogledate izložbu.

Jadranka Jelisavac

Vesna Stipić

 
Pale sam na svijetu u Gradskom kazalištu Scena Gorica PDF Ispis

Pale sam_na_svijetu

Pale sam_na_svijetu(1) U četvrtak, 7. travnja 2022. godine, učenici drugih razreda gledali su predstavu Pale sam na svijetu u Gradskom kazalištu Scena Gorica. Ovo je kratka, ali zanimljiva priča o dječaku koji, probudivši se jednog jutra, otkriva kako je jedini čovjek na svijetu. U početku uživa u slobodi i sve ga oko njega veseli, ali ubrzo shvaća da nije lijepo živjeti sam jer nemaš nikoga s kime bi podijelio tu sreću i veselje. Nasreću, otkriva kako je sve što je doživio samo san.

Glumci Scene Gorica ovu su priču ispričali maštovito i kreativno dječjom igrom. Glavni likovi, dječak i djevojčica, igrajući se na smetlištu, stvaraju od običnih i neobičnih predmeta Palin svijet i pričaju priču te na taj način u ulozi naratora, komentatora i glumaca oni promišljaju, osjećaju i djeci predočuju svaku Palinu zgodu i nezgodu. Iako se katkad i svađaju, veseli su i zanimljivi, i uvijek tu jedan za drugoga, pokazujući važnost prijateljstva i zajedništva.

Predstava je jako zanimljiva i djeca su uživala gledajući je te smo se puni dojmova vratili u naše školske klupe s mišlju da nije lijepo biti sam na svijetu jer zajedno je ipak sve ljepše, veselije.

Ksenija Petrlin – Jurić, mag. prim. educ.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna8.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...