OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura


Od srca hvala! PDF Ispis

knjiznica(2)

Tijekom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica, naša školska knjižnica provodi i akciju „Opremimo našu knjižnicu zajedno“. Svi učenici škole dobivaju letak s informacijama o trenutnom stanju fonda knjižnice u usporedbi s minimalnim potrebama prema Standardu za školske knjižnice i skupljaju novac za kupnju novih lektira. Ponukana akcijom, javila nam se obitelj Cvijin, vlasnica tvrtke Trade Air, i donirala iznos od 5 000,00 kuna! Učenici 1. c razreda zahvalili su joj pjesmom, a ravnatelj joj je uručio zahvalnicu. Donosimo i pregled rezultata akcije.

 

Od donacije 5 000,00 kn kupljena su 63 primjerka lektirnih naslova:

  1. Laku noć, ribice duginih boja (1. razred), 1 primjerak
  2. Riba duginih boja uči da nije najvažnije uvijek pobijediti (1. razred), 1 primjerak
  3. Poštar Zeko Brzonogi (2. razred), 29 primjeraka
  4. General Kiro Miš (2. razred), 29 primjeraka
  5. Tom Gates – treba imati malo sreće (5. razred), 1 primjerak
  6. Tom Gates – Da! Ne! Možda… (5. razred), 1 primjerak
  7. Tom Gates – najbolji u razredu (5. razred), 1 primjerak

 

Učenici su prikupili 4 174,00 kn, od čega je kupljeno 47 primjeraka lektirnih naslova:

  1. Pismo iz Zelengrada (2. razred), 1 primjerak
  2. Poštarska bajka (2. razred), 2 primjerka
  3. Mama je kriva za sve (4. razred), 25 primjeraka
  4. Velebitske vilin staze (6. razred), 1 primjerak
  5. Gumi-gumi (7. razred), 1 primjerak
  6. Starac i more (8. razred), 16 primjeraka
  7. Vanda (8. razred), 1 primjerak

 

Posebna pohvala i zahvala 4. d razredu koji je prikupio najviše novca ove školske godine. Naravno, zahvaljujemo i ostalim razredima i razrednicima koji su se odazvali i podržali ovu akciju te se nadamo da će sudjelovati i sljedeće školske godine. Rezultate za pojedine razrede možete vidjeti na poveznici.

Ovom prilikom htjeli bismo se zahvaliti i obitelji Bindernagel koja nam je već drugi puta donirala knjige na njemačkom jeziku.

Od srca veliko HVALA svima!

 
5. PRIČOFEST – Festival pripovijedanja bajki i priča PDF Ispis

pricofest Na 5. PRIČOFESTU, koji se održao 23. travnja 2021. s početkom u 18.30 sati, ponosno nas je kao školu predstavila naša pripovjedačica Daria Stipić, učenica 6. b razreda. PRIČOFEST se već petu godinu zaredom održava u POU Zagreb, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Festival pripovijedanja otvorila je književnica Melita Rundek s pričom „O strahu i krotitelju lavova“, a nastavili mladi pripovjedači koji su u zadanom vremenskom intervalu morali ispripovijedati pripremljenu bajku ili priču. Naša se Darija odlučila za bajku O. Wildea, Sretni kraljević, koja u sebi nosi vrlo snažnu poruku.

Dariji i njezinoj mentorici, prof. Lidiji Klarić, ovo je bilo vrlo lijepo i nezaboravno iskustvo.

 
Vremeplov u 4. a PDF Ispis

Vremeplov (1)

Vremeplov (2) Učenici 4. a učili su povijesne sadržaje iz predmeta Priroda i društvo na zanimljiv i kreativan način.

Izradili su vremeplov i njime otputovali u daleku prošlost. Tamo su ih dočekale znamenite povijesne ličnosti ­­– kralj Tomislav, kraljica Jelena i drugi. Naši novinari detaljno su pripremali pitanja kako bi ih intervjuirali. Sam intervju odradili su vrlo profesionalno. Naučili smo mnoge zanimljivosti i detalje iz njihova života: gdje su stanovali, kako su se odijevali, koliko su imali djece i dr. Intervjuirali smo i naše djedove koji su sudjelovali u Domovinskom ratu te nam približili događaje i put stvaranja samostalne nam domovine. No zbog trenutačne situacije te intervjue nismo odradili uživo, već smo ih snimali.

Učenicima se svidjelo učenje povijesnih sadržaja na ovakav način!

Ivana Boban

 
Jubilarna 10. Noć knjige PDF Ispis

10. Noć knjige

Dana 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava te Dan hrvatske knjige 22. travnja održava se jubilarna 10. Noć knjige. Ovogodišnja tema Noći knjige je Ljekovita moć knjige. U nastavku pogledajte nagrađene radove s preporukama knjiga pristigle na objavljeni natječaj. Pobjednici su:

  • Mihaela Šebek, 2. d – Ivica i Marica
  • Lucija Živanović, 3. c – Svijetlo na pamučnoj stijeni
  • Andrija Blaž Matić, 4. b – 5 prijatelja čuvari starina
  • Dora Petranović, 5. c – Skriveno blago na piratskom otoku
  • Paula Kefer, 6. b – Ružno pače.

Naknadno ćemo objaviti sve vaše radove s preporukama knjiga koje su na vas posebno utjecale i pomogle vam kad je bilo teško. Formirat ćemo Čitateljski kutić na našoj mrežnoj stranici te vas pozivamo da nam i dalje šaljete preporuke knjiga na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili nam donosite osobno u knjižnicu, a mi ćemo ih objavljivati kako bi ih i ostali učenici čitali. Zahvaljujemo svima na odazivu. Čitajte i dalje! Ljekovita moć knjiga je svemoguća!

 
Oskari znanja stižu u Hribar PDF Ispis

Oskar znanja

Ela Lasić

Ivan Dijanić

Iako se mnoga slavlja ne mogu održati zbog epidemioloških mjera, neka se jednostavno ne smiju preskočiti. Najuspješniji učenici i ove su godine nagrađeni Oskarom znanja. Bila je to dosad prva dodjela održana online.

Učenici su svoje Oskare znanja zaslužili prvim mjestom na državnom natjecanju.

Ela Lasić iz predmeta Tehnička kultura, područje fotografija, osvojila je prvo mjesto na 62. državnom natjecanju mladih tehničara pod vodstvom mentorice Irene Gimpelj Gal.

Ivan Dijanić, također iz predmeta Tehnička kultura, područje robotsko spašavanje žrtve, osvojio je prvo mjesto na 62. državnom natjecanju mladih tehničara pod vodstvom mentorice Irene Gimpelj Gal i mentora Ivice Kolarića iz udruge Hrvatsko robotsko društvo.

Čestitamo mladim i uspješnim učenicima i želimo im još puno novih Oskara znanja!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...