OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Šestaši pišu blog PDF Ispis

hribarenglish.illustr hribarenglish.illustr1 http://hribarenglish6.edublogs.org

Od početka ove školske godine učenici 6.d, 6.e i 6.f počeli su spajati znanja koja stječu na satovima informatike sa znanjima iz engleskog jezika, a ujedno i našli način da učine pisanje i čitanje domaćih zadaća iz engleskog zabavnim i da se pohvale svojim dobrim radovima.

U svakoj lekciji engleskog krije se neka tema o kojoj pišemo. Sve radove vide samo učiteljica nakratko i oni učenici koji imaju nastavu u učionici za engleski jezik. Nažalost, malo je vremena za čitanje s panoa i malo prostora za izložbe u razredu.

Zato ove godine učenici uz pomoć profesorice Božinović objavljuju svoje zadaće na zajedničkom blogu http://hribarenglish6.edublogs.org Učenici mogu početi pisati kad ih profesorica uključi, a nakon dobivanja suglasnosti roditelja. Objavljivanje osobnih podataka i fotografija je zabranjeno. Ostali učenici mogu komentirati radove svojih kolega, a svaki komentar prolazi provjeru prije objavljivanja.

Do sad smo već objavili 37 radova i puno komentara. Na blogu su aktivna 32 učenika. Pozivamo sve učenike i učitelje da pogledaju naše radove, a i komentari su dobrodošli – na engleskom, naravno.  

 
Listopad - Međunarodni mjesec školskih knjižnica u našoj školi PDF Ispis

mjesec knjiznice2

mjesec knjiznice1 Tema: Školske knjižnice – ključ za prošlost, sadašnjost i budućnost.

U našoj školi raspisan je natječaj za izradu najboljeg straničnika (bookmarker) na temu Moja najdraža knjiga. Straničnike treba donijeti u knjižnicu do petka 26. listopada 2012. S jedne strane treba ilustrirati nešto iz knjige, a na drugoj napisati naslov knjige, jednu-dvije rečenice o čemu se radi u knjizi te ime, prezime i razred. Najbolje straničnike odabrat će Mladi knjižničari i Mali čitatelji za niže razrede koji će biti nagrađeni prigodnim poklonom.

Tijekom listopada održavat će se radionice u knjižnici:

  • za učenike 1. smjene radionice Origamija (umjetnost presavijanja papira) srijedom popodne 6. sat i četvrtkom ujutro 6. sat
  • za učenike 4. i 5. –ih razreda 2. smjene radionice Izrade straničnika (23. listopada 2012. 6 .sat za petaše, a za četvrtaše u dogovoru s učiteljicama).

Pod velikim odmorom, za učenike nižih razreda, u knjižnici se prikazuje film Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmore-a, dobitnik Oscara za Najbolji kratkometražni animirani film u 2011. godini. To je 15-ominutna animirana priča o ljudima koji posvete svoje živote knjigama i knjigama koje uzvrate uslugu.

Ponedjeljkom od 13:10 do 13:55 prikazivat će se prezentacija o straničnicima, kako i kada su nastali te primjeri istih.

Prvi razredi će prvi put imati nastavni sat u knjižnici. Tom prilikom dobit će članske iskaznice te naučiti posuđivati knjige. Također, 23 .listopada 2012. pogledat će lutkarsku predstavu u izvedbi književnice Jadranke Čunčić-Bandov.

Trećaši će posjetiti Dječji odjel Gradske knjižnice, a petaši će imati književni susret s gospodinom Tihomirom Horvatom.

Zainteresirani sedmaši i osmaši sudjelovat će u Nacionalnom on-line kvizu za poticanje čitanja u organizaciji Gradske knjižnice Zagreb. Za tu priliku trebat će pročitati tri knjige Imaš fejs?, One misle da smo male i Zeleni pas.

Tijekom cijelog mjeseca nastavit će se provođenje prošlogodišnje akcije Opremimo našu knjižnicu zajedno kojom prikupljamo po 10 kuna za nove knjige u školskoj knjižnici.

 
Odlazak u zasluženu mirovinu PDF Ispis

mirovina

Ove školske godine u zasluženu mirovinu ispratili smo dvije profesorice. Učiteljicu razredne nastave gospođu Višnju Predan i profesoricu geografije gospođu Dubravku Popović.

Profesorica Popović rođena je u Karlovcu, školu završila u Bjelovaru, a Prirodnoslovno-matematički fakultet u Zagrebu. Svojim učenicima je uvijek bila dobra profesorica i prijateljica.

Učiteljica Višnja Predan rođena je u Zagrebu gdje je završila gimnaziju i Pedagošku akademiju. Radila je u više zagrebačkih škola, a u našoj školi radila je od početka rada škole. Uvijek je pomagala svojim đacima u školskim problemima i s njima se i radovala.

 

Draga moja učiteljice Višnja dugo smo bili zajedno, nedostajete mi. Bilo mi je jako neobično prvih dana kad vas nisam vidio u učionici. Znao sam da nećete doći, ali mi je ipak nešto falilo. Jako puno učimo i opet ne stignem sve zapisati. Sjećate se kako sam spor! Kad se jako mučim, pomislim: „Jao, gdje je moja učiteljica Višnja ?“

Luka Dugonojić   4.A

 

 

Profesorica Popović

Širine, dužine,

Paralele, meridijani,

Mislili smo da su nam odbrojeni dani.

Učili smo o

Planetama i savani,

A radije smo htjeli

Igrati se vani.

Geografiju smo

Morali učiti mi,

A tu ste nam

Puno pomogli Vi.

Mislili smo da nas gnjavite,

A sad nam jako falite.

 

Tin Šaban 6.d

 
Europski dan jezika PDF Ispis

europski dan_jezika Europski dan jezika - dan kada slavimo jezičnu raznolikost te govorimo o važnosti očuvanja jezika i koristi koje imamo od učenja stranih jezika – obilježen je i u našoj školi.

Učenici različitih razreda tom su prigodom osmislili zanimljive plakate kojima su ukrasili učionicu jezika, knjižnicu i hol škole.

Teme plakata su bile različite, u skladu s uzrastom učenika i stupnjem znanja stranih jezika. Učenici 4. razreda pisali su svoje omiljene riječi, šestaši fotografirali i crtali poruke na svojim majicama, osmaši tražili riječi engleskog podrijetla u hrvatskom jeziku.

Učenici koji uče njemački jezik potrudili su se „pronaći njemački jezik“ u našem gradu – na raznim proizvodima koji se prodaju u izvornom pakiranju, a oni malo stariji su prikupili riječi engleskog jezika koje su ušle u njemački jezik.

Marljivo su istraživali i učenici viših razreda te na svojim plakatima pokazali kako se pojedine riječi pišu i izgovaraju u različitim jezicima.

U knjižnici su vrijedni đaci s knjižničarkom rješavali jezični kviz i uređivali prostor prigodnim sadržajima.

Snimili smo i video zapis koji prikazuje samo djelić atmosfere u našoj školi tog dana.

 
Akcija skupljanja starog papira u našoj školi, 19.9.2012. PDF Ispis

stari papir3

stari papir1Na početku ove nastavne godine proveli smo još jednu akciju skupljanja starog papira.

U srijedu 19.9.2012. skupili smo oko 4000 kilograma papira! 

Ovo je samo jedna u nizu akcija koje planiramo za ovu školsku godinu.

Razred koji do kraja nastavne godine prikupi najviše starog papira bit će nagrađen izletom. 

Naši vrijedni domari i njihovi pomagači-učenici vagali su i bilježili doneseni papir i evo što su rezultati pokazali:

1. a

435

2. a

240

3. a

80

4. a

61

1. b

0

2. b

114

3. b

0

4. b

83

1. c

481

2. c

48

3. c

174

4. c

10

1. d

38

2. d

296

3. d

80

4. d

157

1.     e

99

 

3.e

72

5. a

4

6. a

103

7. a

0

8. a

0

5. b

0

6. b

100

7. b

103

8. b

92

5. c

0

6. c

228

7. c

0

8. c

0

5. d

40

6. d

364

7. d

18

8. d

0

5. e

183

6. e

1

7. e

0

8. e

0

5. f

7

6. f

0

7. f

0

8. f

0

 

 

 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 55 od 64

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!