OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Upis u prvi razred za školsku godinu 2018./2019. PDF Ispis

upis u prvi razred Upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2018./2019. obavljat će se u OŠ Nikole Hribara te u područnim školama Gradići i Lomnica prema pozivu škole koji će dobiti pojedinačno svaki roditelj. Upisi će se obavljati tijekom svibnja 2018. U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2018. godine imaju navršenih 6 godina života. Na zahtjev roditelja ili staratelja u popis djece dorasle za upis Ured državne uprave Zagrebačke županije uvrstit će i djecu koja do 31. ožujka 2018. godine nemaju navršenih 6 godina života.

Prije upisa obvezan je komisijski pregled djece radi utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta koji će provesti Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku medicinu, dr. Željka Marković. Radno vrijeme i kontakt podaci dr. Željke Marković: Dom zdravlja Velika Gorica, školska ambulanta, tel: 01 622 75 55, parni datumi ujutro, neparni datumi poslijepodne. Djecu za pregled treba naručiti telefonom. Pregled kod dr. Željke Marković obavljaju sva djeca koja pripadaju upisnom području OŠ Nikole Hribara. Informacije o upisu roditelji mogu dobiti u OŠ Nikole Hribara na tel. 01 622 21 34

 

Pedagoginja: Milka Dobrić

Socijalna pedagoginja: Katarina Sikirić Lukić

Psihologinja: Matea Maković

 
Robostart 2018. PDF Ispis

robostart

25. ožujka 2018. je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Split održano robotičko natjecanje Robostart 2018. Na natjecanju je nastupilo 78 ekipa s oko 160 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Na natjecanju su vrlo uspješno sudjelovala i dva učenika naše škole. Ivan Dijanić, učenik 5. f razreda, je u kategoriji Bowling osvojio 1. mjesto. U toj kategoriji bila je i najveća konkurencija jer je nastupilo čak 25 ekipa. Antonio Dijanić, 8. f, je u kategoriji Rescue line osvojio 2. mjesto.

Čestitamo braći Dijanić na velikom uspjehu.

Milan Omrčen, prof.

 
Integrirani dan povodom Uskrsa PDF Ispis

integrirani dan gradici

Petak, 23. 3. 2018., je bio nešto drugačiji, veseliji dan u 1. a i 1. b razredu PŠ Gradići. Uskrs je bio motiv i simbol kojem smo posvetili nastavni dan. S lakoćom smo zbrajali i oduzimali čokoladne bombone, određivali glavne i redne brojeve uskrsnih zečića i šarenih pisanica, čitali i smijali se Zaboravljivom zeki u igrokazu. Na radionici smo izrađivali šarene pisanice od kartona, perlica i gumbića i raznobojne vune. Bit će to najljepši poklon mami i tati za Uskrs.

Sretan Uskrs svima od prvašića iz Gradića!

Sandra Barišić, mag. prim. educ.

 
Doživljaj Uskrsa u Muzeju Turopolje PDF Ispis

radionica - muzej tiropolja (1)

radionica - muzej tiropolja (2) Učenici 2. c razreda bili su u srijedu, 14. ožujka 2018., na uskršnjoj radionici u Muzeju Turopolje. Izrađivali su zečiće od didaktički neoblikovanog materijala prilagođenog njihovom uzrastu. Ozbiljno su shvatili svoj zadatak i uživali u njemu. U novom ozračju, izvan svoje učionice, stvarali su svoja mala umjetnička djela koja će ovog Uskrsa krasiti njihov blagdanski stol.

Ksenija Petrlin - Jurić, mag. prim. educ

 
Dan darovitih učenika PDF Ispis

mudrici

2011. godine prvi puta je obilježen Europski dan talentiranih i darovitih. Od tada se u školama 21. ožujka obilježava Dan darovitih učenika.

Uvođenjem Dana darovitih učenika želi se senzibilizirati javnost o važnosti prepoznavanja darovite, kreativne i talentirane djece te osmišljavanja posebnih programa za rad s njima.

Darovitost je skup karakteristika koje, osim kognitivnih sposobnosti i osobina ličnosti, čine i specifične sposobnosti u različitim područjima i nastavnim predmetima (primjer: umjetničke sposobnosti, rukovodne, sportske, znanstvene i druge).

U Osnovnoj školi Nikole Hribara psihologinja svake godine identificira darovite učenike u 3. razredima te ih uključuje u Kreativno - socijalizacijsku grupu darovitih učenika u 4. razredima koju nazivamo ˝Mudrići˝. Cilj grupe je poticanje i usmjeravanje darovitih učenika na učenje o sebi i drugima te razvoj socijalnih i komunikacijskih vještina kroz razne kreativne i zabavne aktivnosti i radionice kako bi ostvarili svoj maksimalni potencijal. Naši daroviti učenici se uvijek vesele susretima ˝Mudrića˝.

Pripremila: Matea Maković, mag. psych

 
Više članaka...
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 56 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna8.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...