OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Razmjena udžbenika od 20. do 31. kolovoza PDF Ispis

razmjena

I ove godine Grad Velika Gorica na prostoru Tržnog centra organizira razmjenu školskih udžbenika. Razmjena će se održati od 20. do 31. kolovoza 2012. u natkrivenom prostoru velikogoričke Gradske tržnice u vremenu od 9 do 18 sati. U suradnji s VG Komunalcem, na spomenutom prostoru bit će postavljene klupe kako bi se mogli izložiti udžbenici za razmjenu. Udžbenike za razmjenu osiguravaju sudionici.

Na razmjenu udžbenika pozivamo sve zainteresirane učenike i roditelje koji žele nabaviti, pokloniti i razmijeniti rabljene školske knjige.

Vjerujemo da će razmjena udžbenika pomoći velikom broju obitelji u rasterećenju kućnog budžeta čime će se olakšati pripreme za novu školsku godinu.

Preuzeto sa www.gorica.hr

 
Obnova škole u Donjoj Lomnici PDF Ispis

obnova lomnica1

obnova lomnica2 U tijeku je kompletna sanacija unutrašnjosti područne škole u Donjoj Lomnici. Uređuju se učionice, stubište i sanitarni čvor, a vrijednost radova iznosi 442 tisuće kuna. Radove, koji će trajati do konca rujna, danas je obišao gradonačelnik Dražen Barišić.

- Na ovoj školi je pročelje uređeno u školskoj godini 2008/2009., ali je unutrašnjost bila u lošem stanju. Ove smo godine zato odlučili urediti i unutrašnjost kako bi učenici imali i sigurniji i ugodniji boravak u školskoj zgradi. Radovi neće biti gotovi do početka školske godine pa će djeca pohađati privremeno školu u Gradićima – izjavio je gradonačelnik i zamolio roditelje i djecu za razumijevanje.

Škola u Donjoj Lomnici sagrađena je 1900. godine, a rješenjem Ministarstva kulture od 2008. utvrđeno je da objekt ima status spomenika kulture.

Preuzeto sa www.gorica.hr

 
Vrijedni zadrugari PDF Ispis

vrijedni zadrugari

Učenici školske zadruge Breza uređuju okoliš škole! 5.6. zasadili su u pacio škole trajnice i ukrasne grmove. Zelenilo su kupili od dobiti na prodajnim izložbama svojih uradaka (slike, keramika, ukrasni predmeti, nakit).

 
Bilo jednom davno… PDF Ispis

Tijekom travnja i svibnja učenici 5.d, 5. e i 5. f razreda učili su o glagolskom vremenu koje u engleskom jeziku nazivamo Simple Past i koristimo se njime za izricanje prošlosti. Osim o svom životu, pričali su i čitali omiljene priče za djecu, sjetili se bajki koje slušaju još od vrtića. Kad su sve priče ponovili, s puno mašte su ih pomiješali i napisali nove priče. Svaki učenik je svoju priču i sam ilustrirao.

Priče su prekrasno izgledale na zidu učionice, ali šteta je da tako lijepe priče i ilustracije vide samo učenici koji dolaze u učionicu engleskog u našoj školi. Zato je profesorica skenirala priče, a autori lijepo pročitali. Koristili smo besplatni web alat voicethread, računalo i mikrofon u našoj učionici.

Ako vam se priče sviđaju, slobodno nam napišite ili snimite poruku komentara.

 
Festival znanosti 2012. PDF Ispis

festival znanosti_012

festival znanosti_011 U petak 27. travnja 2012. skupina darovitih učenika 4. razreda, pod vodstvom psihologinje Sandre Raković i Mladi knjižničari, pod vodstvom knjižničarke Anamarije Tkalec, bili su na Festivalu znanosti u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Festival je ponudio  niz zanimljivih  tema iz znanosti i tehnike.

 

Posjetili smo ove radionice i predavanja… 

Jedna tona zraka stoji nam na glavi, kak' to da nas ne smlavi??!, radionica
Na ovoj smo radionici  izrađivali meteorološke sprave i isprobavali pokuse: barometar, vjetrulja, tornado. Dobili smo i letke s uputama kako možemo sami izraditi meteorološke pokuse! Ova nam je radionica bila baš zanimljiva!

 

PEL – pokretni ekološki laboratorij za ispitivanje kakvoće zraka, predavanje
Predavanje je bilo zanimljivo, ali predugo pa smo se malo dosađivali. Ovo je više  namijenjeno učenicima  7. i 8. razreda.

 

Živi fosili, radionica
Najprije smo odslušali predavanje o živim fosilima, a nakon toga su nam voditelji radionica simbolički s bombonima pokazali kombinacije gena majčine boje kose i gena očeve boje kose. Tako smo izmiješali recesivne i dominantne gene za buduće dijete J.

 

Slaganje modela organskih spojeva, radionica
Ova nam je radionica bila super! Slagali smo različite modele molekula i spojeva te tako učili kroz igru!  Može li bolje?!

 

Metrom kroz svemir, radionica
Upoznavali smo se s velikim planetima i potom crtali galaksije, meteore i planete.

 

Ćiribu-ćiriba za male kemičare, radionica
Radionica je bila za djecu nižeg uzrasta pa smo samo kratko pogledali.

 

10 koraka do biologa, radionica
Tu smo upoznavali papučice i njihov oblik. Svi mladi biolozi koji su gledali kroz mikroskop dobili su za uspomenu  kartice na kojima je pisalo njihovo ime i titula MLADI BIOLOG.

 

Sretni smo otišli i sretni se vratili!

 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 57 od 64

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!