OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Akcija sakupljanja starog papira PDF Ispis

Akcija stari papir VR

Uključite se u akciju sakupljanja starog papira koju organizira Vijeće roditelja naše škole. Akciju provodimo u petak, 24. studenog od 7 do 19 sati.

 
Dan sjećanja na žrtve Vukovara PDF Ispis

VUKOVAR

I ove smo godine u našoj školi obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Učenici su izradili plakate na temu Vukovara koji su izloženi u holu škole. U petak, 17. studenog, učenici su zapalili svijeće uz rub pločnika Zagrebačke ulice za sve hrabre ljude koji su svoj život dali za slobodu naše domovine.

I u našem gradu svijetli Vukovar!

 
Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja PDF Ispis

poticanje citanja

I ove godine provodio se Nacionalni kviz za poticanje čitanja u organizaciji Knjižnica grada Zagreba - Hrvatskog centra za dječju knjigu i Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom putem mreže narodnih i školskih  knjižnica. Provodio se u Mjesecu hrvatske knjige 2017. i bio je posvećen enciklopedistici. Naziv ovogodišnjeg kviza bio je ČITANJE NE DOLAZI U PITANJE. Trebalo je pročitati sljedeće knjige: „Pošalji mi poruku“, Sanje Pilić; „Milijunaš“, Maje Brajko-Livaković i „Mali ratnik“, Tihomira Horvata. Učenici naše škole pročitali su navedene knjige i sudjelovali u kvizu. Ispunjavali su ga on-line, a neke su odgovore trebali pronaći i u on-line enciklopedijama. Slučajnim odabirom iz naše škole odabrana je Lena Hudan koja je u pratnji ostalih sudionika kviza Leone Šumiga i Mare Hudan te knjižničarke Monike Meštrović bila i na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja.

Svečanost se održala u srijedu, 15. studenog 2017., godine od 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Nakon početnih pozdrava organizatora i uglednih gostiju, operni ansambl Hrvatskog narodnog kazališta počastio nas je izvedbom ulomaka iz opere Nikola Šubić Zrinski. Bilo je to zanimljivo i novo iskustvo za naše čitateljice. Na kraju je slijedilo izvlačenje nagrada. Dodijeljeno je 15 knjiga i lampica za čitanje te glavna nagrada tablet. Čvrsto smo držali fige da Lena osvoji tablet, ali nismo imali sreće, ovaj put. Zato ju je škola nagradila knjigom koju je željela pročitati „Agencija za roditelje“, Davida Baddiela. Veselimo se kvizu i svečanosti naredne godine.

 
Znanstvenik: fora ili noćna mora PDF Ispis

interliber (2)

interliber (1) U srijedu,  8.11.2017., Mladi istraživači, učenici 7. i 8. r. dodatne nastave kemije, uz pratnju A. Kovačević, prof. kemije, prisustvovali su zanimljivom predavanju „ Znanstvenik: fora ili noćna mora“. Svoju stranu priče ispričao je doc. dr. sc. Vladimir Stilinović ( PMF, Zagreb ), te za učenike izveo nekoliko atraktivnih kemijskih pokusa. Učenici su potom sudjelovali u radionicama iz prirodnih znanosti u Znanstvenom kvartu na Interliberu 2017.

Znatiželja je početak mudrosti, zaključili smo na povratku u Veliku Goricu.

 
Večer matematike PDF Ispis

vecer matematike

 

Dragi naši učenici, poštovani roditelji i učitelji!

I ove godine, u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom, organiziramo za vas zajedničko druženje uz Večer matematike koje će se održati 30. studenog 2017. godine u 19:00 sati u našoj školi. 

Večer matematike je skup interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici, njihovi roditelji i učitelji. Ovakva druženja potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici, a cilj im je popularizacija matematike te poticanje učenika za nastavak matematičkog obrazovanja. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Prošle godine je u ovom projektu sudjelovalo preko 96 000 sudionika, od čega je 209 sudionika bilo iz naše škole.

U našoj su školi Večer matematike ocijenili odličnim ocjenama uz želje, i učenika i roditelja, kako bi druženje uz zabavnu matematiku rado ponovili.
Pozivamo sve zainteresirane učenike od 5. do 8. razreda da sebe i svoje roditelje prijave za sudjelovanje na Večeri matematike najkasnije do 24.11.2017. Prijaviti se treba svojoj učiteljici/učitelju matematike.

Kolege učitelji mogu se prijaviti bilo kojem učitelju matematike.

Vaši učitelji matematike

 
Više članaka...
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 61 od 101

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna8.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...