OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Naš Jedan dan na Zemlji PDF Ispis

OneDayOnEarth

Učenici 5.d i 5.e razreda uz pomoć profesorice engleskog jezika Sanje Božinović sudjelovali su u međunarodnom projektu One Day on Earth.

Cilj ovog projekta, koji je imao sudionike u većini zemalja svijeta, bio je dokumentirati fotografijama ili videozapisom različite aktivnosti ljudi u cijelom svijetu na isti dan – 11. studenoga 2011.

Na mrežnoj stranici projekta http://www.onedayonearth.org/ profesorica Božinović se priključila hrvatskoj i međunarodnoj skupini IEARN koje čine skupine učitelja i učenika koji cijele godine rade na sličnom projektu pa su iskoristili ovaj dan da prošire svoj projekt.

Za temu svog rada profesorica Božinović i učenici 5. d i 5. e odabrali su uobičajeni školski dan tako da su na fotografijama i videozapisima snimljeni učenici Nela Dujić, Lovro Boban, Anka Ivanković i Lana Ježovit koji na engleskom komentiraju školsku svakodnevicu koja bi sudionicima drugih zemalja mogla biti zanimljiva.

Rok za objavu materijala snimljenog 11. studenoga je mjesec dana. Učenici naše škole su među prvima objavili svoje fotografije na gore navedenoj stranici, a tijekom godine se planiraju priključiti i projektu One Day in the Life (Jedan dan u životu) skupine IEARN, koji je opsežniji i traži angažman više učitelja i učenika.

Sve fotografije snimljene 11.11.11. objedinili smo i u prezentaciju s glazbenom podlogom.

http://www.onedayonearth.org/photo/albums/our-one-day-on-earth

Tog dana smo se dobro zabavili te motivirano i predano učili engleski.


Find more photos like this on One Day on Earth

 
Hribar traži zvijezdu PDF Ispis

Dana 7. 12. 2011. u dvorani naše škole održano je finale talent showa „Hribar traži zvijezdu“. Pred okupljenim učenicima, prijateljima i roditeljima nastupilo je petnaest finalista. Publika je velikim pljeskom podržala sve natjecatelje. U stručnom žiriju su bile profesorica glazbene kulture Branka Kopilović, psihologinja Sandra Raković i poznata radijska voditeljica Ivana Mišerić. Pobjednici su se birali na dva načina: glasovanjem žirija i glasovanjem publike.

Pobjedu prema glasovima publike te drugo mjesto prema glasovanju žirija osvojio je Leonardo Janječić (5.e) svojim moonwalkom. Prvo mjesto po izboru žirija osvojila je Klaudija Sivč (7.e) svojom izvedbom pjesme „Torn“. Klaudija je time osigurala i nastup na dječjem festivalu „Zlatna ruža“. Treće mjesto pripalo je Lovri Draženoviću (5.c ) koji je otpjevao pjesmu „Lagala nas mala“. Utješnu nagradu dobio je Rafael Lasić (6.f) svirajući na saksofonu, a nastup na dječjem festivalu „Zlatna ruža“ uz Klaudiju i Lovru osigurale su Mateja Mesić (8.f) koja je otpjevala pjesmu „Bižuterija“ te Anđela Goluža i Dora Lukinić koje su zajedno otpjevale „Someone like you“.

Nakon podjele nagrada veselo se zaplesalo po cijeloj dvorani.

Luka Gregurić, 8.f

 
Sv. Nikola u OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

Kao i svake godine, i ove nam je u posjet došao sv. Nikola. Posebno su mu se razveselili najmlađi đaci. Svečanom ugođaju uvelike je pridonio školski zbor pjevajući prigodne pjesme, a odabrani su učenici zaštitniku djece i pomoraca poželjeli dobrodošlicu svojim recitalima. U dijeljenju darova svetom Nikoli su pomogli njegovi vjerni pratitelji anđeli. Oduševljeni đaci prionuli su na otvaranje slatkiša uz obećanje da će i dalje biti dobri kao dosad.

Matea Mesić, 8.f

 
Krunica za misionare PDF Ispis

radio marija1

radio marija2 Dana 6.12.2011. učenici 7.e i 7.d razreda Antonela Suća, Anđela Goluža, Ivana Grubelić, Maja Mihić, Dora Lukinić i Lovro Lacković zajedno s vjeroučiteljicom Marijom Patrlj posjetili su Radio Mariju. Svakog prvog utorka u mjesecu u 15.15 h u programu Radio Marije moli se krunica za misionare. Ovoga utorka krunicu su predvodili gore navedeni učenici na poziv djelatnice misijskog ureda Ines Sosa- Meštrović. Djelatnici Radio Marije srdačno su nas dočekali uz topli čaj, sokove, keksiće i topli osmijeh. Obišli smo prostorije Radio Marije, upoznali glavnog urednika Patera Fridla i na našu i njihovu radost dogovorili smo novi susret za svibanj, a možda i ranije.

 

Lovro Lacković 7.d

 
Božić dolazi PDF Ispis

bor 2011 30. studeni 2011. učenici likovne grupe i njihova profesorica Marijana Lasić ukrasili su božićnu jelku postavljenu u holu naše škole. Tako ćemo ove godine u božićnom ugođaju dočekati i blagdan Svetog Nikole i Božić i sve roditelje koji dođu na naša događanja priređena za rođendan škole 7. i 8. prosinca.

 
<< Početak < « 61 62 63 64 » > Kraj >>

Stranica 61 od 64

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!