OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Akcija skupljanja starog papira PDF Ispis

Akcija skupljanja starog papira Dragi naši učenici i učitelji, 

u srijedu, 11. listopada 2017. se organizira i ovogodišnja akcija skupljanja starog papira. Razred, koji skupi najviše papira do kraja školske godine, bit će nagrađen izletom. 

 
Dan bez zvona i ocjena PDF Ispis

Dan bez zvona i ocjena

Dragi učenici i učitelji te poštovani roditelji,

u srijedu, 11. listopada 2017. povodom obilježavanja Dječjeg tjedna sve škole na području Velike Gorice imaju dan bez zvona, ocjena i ispita.

 
Europski dan jezika PDF Ispis

Europski dan jezika (1)

Europski dan jezika (2) U utorak, 26. rujna, u našoj smo školi obilježili Europski dan jezika. Tim je povodom u školskoj knjižnici održano natjecanje Spelling Bee (slovkanje engleskih riječi) na kojem su sudjelovali učenici 2. smjene. Svi su natjecatelji bili vrlo uspješni, a pobijedio je Tin Ramić, učenik 6.f razreda. Prije proglašenja pobjednika učenik Jakov Barać iz 8.a razreda održao je kratku prezentaciju o europskim jezicima. U školskom predvorju postavljena je i izložba na temu Prozor u europske zemlje. Učenici obiju smjena izradili su, u suradnji s učiteljima stranih jezika, plakate kojima su ukratko predstavili jezik i kulturu zemalja čiji se jezici uče u našoj školi. Tako su predstavljene Velika Britanija, Irska, Njemačka, Austrija, Švicarska i Italija. Još jednom smo se svi podsjetili koliko je važno da, kao građani svijeta u 21. stoljeću, učimo i govorimo strane jezike.

 
Obavijest za roditelje povodom obilježavanja Dječjega tjedna PDF Ispis

djecji tjedan 2017

Sljedeći tjedan, 9. 10. - 14. 10. 2017., službeno se obilježava kao Dječji tjedan pod motom ˝Za djetinjstva sklad trebam cijeli grad˝. Tim povodom Grad Velika Gorica održava razne tribine i događanja za djecu, roditelje i stručne suradnike svih velikogoričkih škola.

Navodimo tribine na koje su pozvani svi roditelji:

9. 10., ponedjeljak,
Pučko otvoreno učilište
18 - 19 sati - Okrugli stol za stručnjake, roditelje i djecu: Ostvarujemo li zaista pravo djece na sudjelovanje?
Sudjeluju: dr. sc. Arijana Mataga Tintor, Grad Velika Gorica, Sanja Orešković Vrbanec, Udruženje Djeca prva, Gordana Novković Poje, OŠ Eugena Kvaternika; moderira: Sanda Puljiz Vidović, Centar za djecu, mlade i obitelj.

12. 10., četvrtak,
Centar za djecu, mlade i obitelj (Kurilovečka 48, tel.: 01 623 1734)
18 - 19 sati - Interaktivno predavanje za roditelje i stručnjake: Koliko i kako očevi sudjeluju u odgoju djece?
Predavačice: Vedrana Debijađi i Ljubica Lovreković, Dječji vrtić Velika Gorica.
Svi roditelji, koji žele prisustvovati, trebaju se prijaviti Centru na gore navedeni broj telefona.

14. 10., subota,
Velika Gorica, okupljanje kod Gradskoga groblja u Velikoj Gorici (spomenik braniteljima)
9 - 17 sati - Turopoljska udruga skauta Tur: Akcija Nitko da ne dođe, do prijatelj drag
Sudionici: učenici 4. - 6. razreda osnovnih škola s područja grada Velike Gorice, članovi vatrogasne mladeži, poletarci i mlađi izviđači, izviđači - istraživači.
Mogu se priključiti i ostala djeca u pratnji roditelja.

Tijekom cijeloga tjedna: Gradska knjižnica Velika Gorica - besplatan upis ili obnova članstva za sve učenike prvih razreda.

Ostale aktivnosti za učenike ćemo organizirati s razrednicima i učiteljima. Objavit ćemo događanja na web stranici škole.

 
Dječje gradsko vijeće PDF Ispis

U utorak, 26. rujna 2017. godine, u Centru za djecu, mlade i obitelj u Velikoj Gorici održano je Dječje gradsko vijeće. Na Vijeću su sudjelovala djeca iz svih goričkih škola. Iz svake škole odabrano je dvoje učenika koji će zastupati svoju školu te iznositi svoje prijedloge za poboljšanje budućnosti djece. Našu školu predstavljale su učenice Erika Matković (7.d) i Karla Butorac (8.e). Vijeće je vodila gospođa Arijana Mataga Tintor iz Gradskog odjela za predškolski odgoj, obrazovanje i sport. Baš kao i prošle godine, demokratskim smo putem izabrali predsjednicu Vijeća, našu učenicu Karlu Butorac. Za njezinu zamjenicu izabrana je Mara Miličević, učenica iz OŠ Velika Mlaka. Uz veselo druženje, razgovore i razmjenu ideja naše se Vijeće polako privelo kraju.

 
Više članaka...
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 65 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...