OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Besplatan bežični internet za učenike i djelatnike PDF Ispis

wifi free Početkom listopada svim našim učenicima i djelatnicima omogućen je besplatan pristup bežićnom internetu u prostoru škole. Osim brzog pristupa internetu, korisnici će dobiti visoku razinu sigurnosti spajanja na mrežu s obzirom da će se mreži moći pristupati samo putem svojih AAI@EduHr elektroničkih identiteta.

Upute za spajanje

Prije prvog spajanja potrebno je na web stranici https://office365.skole.hr napraviti registraciju s AAI@EduHr (CARNet korisničko ime i lozinka) korisničkim podacima kako bi se račun aktivirao.
Drugi korak je na mobitelu ili laptopu s popisa bežičnih mreža odabrati Microsoft Wifi@CARnet mrežu koja nudi samo opciju ''Spoji'', bez upisivanja lozinke.

Nakon toga otvara se prozor, u kojem odabiremo ''Connect''. Ako se prozor ne pojavi sam, na android uređajima treba potegnuti prema dolje tzv. "pulldown" meni i iz njega odabrati poruku koja se pojavila nakon spajanja na mrežu. Opet će biti potrebno upisati CARNetovo korisničko ime i lozinku i nakon toga trebali biste moći pristupiti svim stranicama i uslugama na internetu.

Detaljnije upute #1
Detaljnije upute #2

 
Europski dan jezika u našoj školi PDF Ispis

europski dan_jezika(1)

europski dan_jezika(2) I ove godine smo u našoj školi obilježili 26. rujna - Europski dan jezika. U školskoj knjižnici smo priredili izložbu postera posvećenih europskim jezicima i učenju stranih jezika. Postere su izradili naši učenici. Izložili smo i majice koje su učenici za ovu priliku donijeli u školu. Na njima su bile zanimljive poruke napisane na stranim jezicima, a najčešće na engleskom.  Zato smo ovu izložbu majica nazvali Our T-shirts speak English.

Održali smo i dva natjecanja u znanju engleskog jezika:  natjecanje u sricanju riječi, Spelling Bee, i natjecanje u izgovaranju teško izgovorivih rečenica, Tongue Twisters. Pobjednici su za nagradu dobili knjigu, a svi sudionici u obilježavanju ovog važnog dana su dobili gumene narukvice s natpisima „Razgovaraj sa mnom“ napisanima na raznim europskim jezicima.

Naša škola se na ovaj način pridružila velikom broju škola u Republici Hrvatskoj i drugim europskim zemljama u kojima se projektima učenja jezika i učenja o europskim jezicima obilježava 26. rujna kao Europski dan jezika. 

 
Podjela kupljenih radnih bilježnica PDF Ispis

udzbenikhrlogo 

 

 

Podjela radnih bilježnica naručenih preko Udžbenik.hr-a bit će u četvrtak i petak, 1. i 2. rujna 2016. od 10 do 13 sati u matičnoj školi u učionici za hrvatski jezik broj 22.

 
Učenici PŠ Gradići posjetili su DVD Gradići PDF Ispis

vatrogasci(2)vatrogasci(1)

Predvođeni svojim učiteljicama, mališani PŠ Gradići uputili su se 10. lipnja 2016. u posjet obližnjem vatrogasnom domu. Dočekali su ih zapovjednik Božidar Barišić i vatrogasac Nikola Fabijanac. Pokazali su im vatrogasnu opremu, a vidjeli su i vatrogasna kola u koja su učenici mogli slobodno ući i vidjeti što se sve unutra nalazi. Također, učenici su mogli doznati koje sve poslove obavljaju vatrogasci, u kojim prilikama mogu zatražiti njihovu pomoć, kako spriječiti nastanak požara te kako reagirati zateknu li se u opasnim situacijama. Dobrovoljno vatrogasno društvo Gradići osnovano je 1943. i broji stotinjak vatrogasaca. Duga tradicija i brojne opasne situacije u kojima su sudjelovali svjedoče nam o njihovom kvalitetnom radu, ustrajnosti i što je najvažnije, o njihovoj humanoj djelatnosti. S namjerom da se njihovo članstvo poveća te da se osvijesti važnost ovakvog djelovanja i pomoći, pozvani su i naši učenici da se učlane u DVD Gradići, kako bi svoje slobodno vrijeme proveli korisno i ugodno.

Sandra Lukac, mag. educ. croat.


 
Mali čitateljski klub PDF Ispis

mali citateljski(1) mali citateljski(2)

U našoj školi djeluje više čitateljskih klubova. Ove školske godine istaknuo se Mali čitateljski klub kojeg čine učenice 3. d razreda: Mara Hudan, Dora Kubinger, Stela i Vanesa Petravić, Lana Šumiga, Ana Zeko i jedna učenica 2. d razreda Petra Desić. Uz mnogobrojne pročitane, ilustrirane i predstavljene knjige, učenice su same izabrale, podijelile uloge i uvježbale igrokaz „Reumatični kišobran“ Željke Horvat-Vukelje. Igrokaz su izvele i pred samom, našom uvaženom književnicom Željkom Horvat-Vukelja koja nam je uvijek draga i dobrodošla gošća u školi. Za svoj trud, učenice su nagrađene posjetom Dječjeg odjela Gradske knjižnice Velika Gorica gdje su radosno, u okruženju mnoštva različitih knjiga, čitale, igrale edukativne igre, glumile… Nadam se da će njihov trud, zalaganje i maštovitost i druge potaknuti na kreativno stvaranje vezano uz čitanje knjiga.

 
Više članaka...
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 73 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...