OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Večer matematike u našoj školi PDF Ispis

vecer matematike  

U utorak, 2.12. 2014. g., održan je skup interaktivnih matematičkih radionica za djecu i roditelje pod nazivom Večer matematike. Ovo druženje, učenika, roditelja i učitelja uz matematičke zadatke, zasigurno je potaklo pozitivan stav prema matematici. Svi sudionici bili su oduševljeni njezinom zabavnom stranom i obećali su svoj dolazak i sljedeće godine.

 
O danu zahvalnosti u našoj školi PDF Ispis

dan zahvalnosti  

Dana 25. 11. 2014. g., u knjižnici naše škole, ugostili smo drage goste iz veleposlanstva SAD-a i Američkog kutka Zagreb. Profesorica Carlee Schultz je za učenike koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika održala predavanje i radionicu o velikom američkom blagdanu – Danu zahvalnosti (Thanksgiving). Naučili smo zašto i kako Amerikanci slave taj blagdan. Na kraju radionice svi učenici izradili su svoje bundeve od papirnatih traka na kojima su nabrojili za što su sve zahvalni u svom životu.

Dora Ferjančić i Bruno Šestak, 8. d

 
Posjetili smo Američki kutak PDF Ispis

americki kutak_1

americki kutak_12 30. listopada 2014. godine grupa učenika koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika posjetila je Američki kutak. Predavanje iz američke književnosti na engleskom jeziku održala je prof. Carlee Shultz iz Sjedinjenih Američkih Država. Zajedno smo čitali i razgovarali o knjizi „Avanture Huckleberryja Finna“, poznatog američkog književnika Marka Twaina. Saznali smo mnoštvo zanimljivih informacija o načinu života, običajima iz vremena kada je knjiga nastala. Kao i uvijek, odlično smo se zabavili i puno naučili. Zahvalni smo Marini Lončar, voditeljici Američkog kutka Zagreb, a profesoricu Carlee Shultz pozvali smo da nam u našoj školi predstavi najveći američki blagdan – Dan zahvalnosti.

Tvrtko Antolić, 6.f

 
Djeci na dar PDF Ispis

djeci na_dar

U rujnu i listopadu, na satima katoličkoga vjeronauka šestih razreda prvog turnusa i sata razredne zajednice 7.c razreda, ponavljajući cjelinu o slobodi, uključili smo temu iz Građanskog odgoja o solidarnosti te smo grupnim radom izrađivali papirnate škrinjice s blagom. Djeca su u svakoj grupi škrinjicu punili školskim priborom i potrepštinama za higijenu.

Kad su grupe izvijestile o svome radu i bile vrednovane, stupili smo u kontakt s gospođom Majom Omrčen, medicinskom sestrom u Centru za odgoj i obrazovanje u Kolodvorskoj ulici u Velikoj Gorici, gdje su djeca i mladi s posebnim potrebama do 21. godine. Dogovorile susret naše djece i njihove djece 19. 11. 2014. poslije nastave u 13 i 30. u njihovoj ustanovi.

Našoj akciji rado su odazavali naši dragi roditelji, koji su toj djeci poklonili glazbenu liniju i prijenosni radio, kako bi djeca koja ostaju spavati u ovoj ustanovi, imala u sobi radio i mogla slušati glazbu. Posebno se na tome zahvaljujemo roditeljima Dorotić i Biruš.

Izvlačeći papire došli smo do učenika koji će predstavljati svaki razred, a grupa tih petnaest učenika bila je u posjetu Centru. Štićenici Centra jako su se obradovali, zahvalili se na posjeti i darovima, te poželjeli da ponovo dođemo. Odgojitelji i vodstvo Centra su nas vrlo lijepo primili, pokazali nam svoj Centar i objasnili što se tu sve radi i uči, organizirali nam druženje s njihovim korisnicima. Tako je bilo i pjesme, i smijeha, i veselja i kvalitetnog druženja. Svi su poželjeli ponoviti to iskustvo.
Iva Rimac, vjeroučiteljica

 
ARRK GORICA - Slavonija Open 2014. PDF Ispis

arrk gorica  

U nedjelju 09.11.2013. održan je 3. kup Hrvatske u akrobatskom rock and rollu u Slavnonskom Brodu, a akrobatski rock and roll klub Gorica se vratio s natjecanja sa 6 medalja! ARRK Goricu predstavljala su 73 natjecatelja, raspoređenih u šest formacija i četiri para.
U kategoriji mini parova na pobjedničko postolje popela su se dva velikogorička para; Ema Pecirep i Valentino Tomić koji su osvojili zlatnu te Laura Majić i Stjepan Zetić koji su osvojili brončanu medalju. U istoj kategoriji natjecali su se i Nika Kmetić i Ernest Matković koji su ušli u polufinale i zauzeli 13. mjesto.
U kategoriji mlađih juniora 2 natjecali su se Lana Hapač i Matija Kmetić koji su turnir završili na 17. mjestu.
Formacija „Točkice“ zauzela je odlično 3. mjesto u kategoriji mini formacija 3 te im je to 8 uzastopna medalja u 2014. godini.
U finalu mini formacija 2 plesale su čak 4 formacije iz ARRK Gorice te su ostvarile sljedeće rezultate: formacija „Rock mustre“ nastupila je u novom sastavu i ponovno osvojila zlatnu medalju, a na pobjedničko postolje popela se i formacija „Super Stars“ koja je osvojila brončanu medalju. Formacija „All Stars“ zauzela je 4. mjesto, a „New Stars“ 7. mjesto.
Najstarije natjecateljice ARRK Gorica, formacija „Unique“ , zauzele su 2. mjesto u kategoriji mini formacija 1 te im je to također 8 uzastopna medalja u 2014. godini.

Velike čestitke svim natjecateljima i nadamo se da će u novoj sezoni osvajati još više medalja!

 
Više članaka...
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 82 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...