OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Predavanje o intelektualnom vlasništvu PDF Ispis

intelektualno vlasnistvo1

intelektualno vlasnistvo2 U ponedjeljak, 26. 11. 2012., učenici koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog poslušali su zanimljivo predavanje u knjižnici naše škole. Gospođa Doering Meyer, američka diplomatkinja iz Ambasade SAD-a u Zagrebu, održala je za učenike predavanje o intelektualnom vlasništvu.

Za tu priliku učenici su donijeli primjere svog intelektualnog vlasništva: pjesme, crteže, slike, adresu web stranice i slično, a pripremili su i pitanja. Razgovarali smo o zaštiti svog intelektualnog vlasništva i kako se moramo odgovorno i pošteno ponašati prema tuđem vlasništvu. Razgovor s gospođom Meyer smo vodili na engleskom jeziku.

Prilikom posjeta dobili smo i poklon – novi prilog od 25 knjiga na engleskom jeziku za naš Engleski kutak u knjižnici koji nam djelatnici Ambasade pomažu obogatiti, na čemu smo im zahvalni.

 
Tribina Ljubav i popratne pojave PDF Ispis

ljubav i_popratne_pojave1

ljubav i_popratne_pojave2 Predavačica Sania Kuzmac s programom tribina Ljubav i popratne pojave, koji financira grad Velika Gorica, 25. listopada gostovala je u našoj školi. Predavanje su poslušali učenici osmih razreda druge smjene, a učenici osmih razreda prve smjene susret će imati 15. studenoga 2012. godine. Gospođa Sania Kuzmac, po zanimanju molekularna biologinja, učenicima je govorila o tjelesnim i emocionalnim promjenama. Raspravljala je s učenicima o izgledu i samopouzdanju, druženju, zaljubljenosti, ljubavi, vezama. Ostale teme doticale su se vrsta nasilja, nasilja u vezama i ostvarivanja kvalitetne veze.

Više sadržaja o rodnoj jednakosti možete pronaći na stranicama www.cesi.hr

 
Radionica straničnika PDF Ispis

izrada stranicnika_2012_1

izrada stranicnika_2012_2 Dana 4. listopada 2012. godine u knjižnici su se susreli 4.d razred i knjižničarka na radionici izrade straničnika ili bookmarkera. Povodom mjeseca školskih knjižnica (listopad), naša knjižnica organizira razna događanja kao poticaj dječjoj kreativnosti. Učenicima se najviše svidjelo izrađivati oblike životinja, a koristili su su raznim likovnim pomagalima. Međusobno su surađivali te naučili što uopće straničnici jesu i kako nam pomažu da očuvamo knjige.

 

 
Šestaši pišu blog PDF Ispis

hribarenglish.illustr hribarenglish.illustr1 http://hribarenglish6.edublogs.org

Od početka ove školske godine učenici 6.d, 6.e i 6.f počeli su spajati znanja koja stječu na satovima informatike sa znanjima iz engleskog jezika, a ujedno i našli način da učine pisanje i čitanje domaćih zadaća iz engleskog zabavnim i da se pohvale svojim dobrim radovima.

U svakoj lekciji engleskog krije se neka tema o kojoj pišemo. Sve radove vide samo učiteljica nakratko i oni učenici koji imaju nastavu u učionici za engleski jezik. Nažalost, malo je vremena za čitanje s panoa i malo prostora za izložbe u razredu.

Zato ove godine učenici uz pomoć profesorice Božinović objavljuju svoje zadaće na zajedničkom blogu http://hribarenglish6.edublogs.org Učenici mogu početi pisati kad ih profesorica uključi, a nakon dobivanja suglasnosti roditelja. Objavljivanje osobnih podataka i fotografija je zabranjeno. Ostali učenici mogu komentirati radove svojih kolega, a svaki komentar prolazi provjeru prije objavljivanja.

Do sad smo već objavili 37 radova i puno komentara. Na blogu su aktivna 32 učenika. Pozivamo sve učenike i učitelje da pogledaju naše radove, a i komentari su dobrodošli – na engleskom, naravno.  

 
Listopad - Međunarodni mjesec školskih knjižnica u našoj školi PDF Ispis

mjesec knjiznice2

mjesec knjiznice1 Tema: Školske knjižnice – ključ za prošlost, sadašnjost i budućnost.

U našoj školi raspisan je natječaj za izradu najboljeg straničnika (bookmarker) na temu Moja najdraža knjiga. Straničnike treba donijeti u knjižnicu do petka 26. listopada 2012. S jedne strane treba ilustrirati nešto iz knjige, a na drugoj napisati naslov knjige, jednu-dvije rečenice o čemu se radi u knjizi te ime, prezime i razred. Najbolje straničnike odabrat će Mladi knjižničari i Mali čitatelji za niže razrede koji će biti nagrađeni prigodnim poklonom.

Tijekom listopada održavat će se radionice u knjižnici:

  • za učenike 1. smjene radionice Origamija (umjetnost presavijanja papira) srijedom popodne 6. sat i četvrtkom ujutro 6. sat
  • za učenike 4. i 5. –ih razreda 2. smjene radionice Izrade straničnika (23. listopada 2012. 6 .sat za petaše, a za četvrtaše u dogovoru s učiteljicama).

Pod velikim odmorom, za učenike nižih razreda, u knjižnici se prikazuje film Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmore-a, dobitnik Oscara za Najbolji kratkometražni animirani film u 2011. godini. To je 15-ominutna animirana priča o ljudima koji posvete svoje živote knjigama i knjigama koje uzvrate uslugu.

Ponedjeljkom od 13:10 do 13:55 prikazivat će se prezentacija o straničnicima, kako i kada su nastali te primjeri istih.

Prvi razredi će prvi put imati nastavni sat u knjižnici. Tom prilikom dobit će članske iskaznice te naučiti posuđivati knjige. Također, 23 .listopada 2012. pogledat će lutkarsku predstavu u izvedbi književnice Jadranke Čunčić-Bandov.

Trećaši će posjetiti Dječji odjel Gradske knjižnice, a petaši će imati književni susret s gospodinom Tihomirom Horvatom.

Zainteresirani sedmaši i osmaši sudjelovat će u Nacionalnom on-line kvizu za poticanje čitanja u organizaciji Gradske knjižnice Zagreb. Za tu priliku trebat će pročitati tri knjige Imaš fejs?, One misle da smo male i Zeleni pas.

Tijekom cijelog mjeseca nastavit će se provođenje prošlogodišnje akcije Opremimo našu knjižnicu zajedno kojom prikupljamo po 10 kuna za nove knjige u školskoj knjižnici.

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 82 od 91

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...