OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Misijska krunica na Radio Mariji PDF Ispis

radio marija_1  

radio marija_4 Dana 4. studenog 2014. g. mali misionari osnovne škole Nikole Hribara: Marija Vidović (8.r.), Magdalena Pejić, Marko Kušec, Ivan Karačić i Marija Anđelić, učenici šestih razreda, sa svojom su vjeroučiteljicom Marijom Patrlj gostovali u programu Radio Marije i predvodili  misijsku krunicu. U ovom mjesecu posebno su željeli moliti za sve žive, ali i pokojne misionarke i misionare. Evo dojmova nakon završetka emisije nekih od njih.
Magdalena Pejić: Dok smo se vozili prema Zagrebu osjećala sam blagu nervozu i nestrpljivost, kako će to biti i kako je to na radiju. Ipak sam ja prvi put na radiju. Kad smo došli ljubazno su nas počastili slatkišima i pićem. Kad je počela krunica sva trema je nestala, a nastala posebna ljepota i ugođaj kakav uvijek bude kad se moli krunica. Nadam se da ću opet ići na Radio Mariji moliti krunicu.
Maria Anđelić: Bila sam presretna što je profesorica izabrala mene i još jednu moju prijateljicu, ujedno sam bila uplašena kako će sve to izgledati. Minute koje smo proveli dok smo zajedno molili krunicu, bile su među najljepšim minutama mog života. Svi oni osjećaji strah, smijeh, sigurnost, potpora prelijevali su se u srcu. Lijepo je sudjelovati u molitvi i znati da je Isus tu s tobom. Hvala profesorici Mariji i gospođi Ines koje su bile s nama cijelo to vrijeme i podržavali nas.
Ivan Karačić: Na Radio Mariji molio sam četvrto žalosno otajstvo. Na putu do Zagreba malo me hvatala trema, ali treme sam se riješio smijehom. Kad smo došli na radio počastili su nas keksima, štapićima, sokom, čajem prije i poslije molitve. Naša „emisija“ počela je u tri sata i petnaest minuta. Opet sam imao malu tremu zato što emisija ide uživo, a i zbog toga što to može čuti čitav svijet. Nakon Očenaša trema je nestala, ali na kraju je došao mali problemčić. Kada je voditeljica govorila naša imena počeli smo se smijati… a lampica nikako da se ugasi. Kad se lampica ugasila svi smo prasnuli u smijeh. Nakon toga je došao velečasni Fridl i rekao nam da smo to odlično izveli. Bilo je to jedno nezaboravno iskustvo koje svima preporučujem.

 
Od medijske kulture do nenasilja PDF Ispis

medijska 01

13. i 15. listopada u školskoj je knjižnici za učenike četvrtih i sedmih razreda održano predavanje pod nazivom „Od medijske kulture do nenasilja“. Cilj predavanja bio je upozoriti učenike na negativne posljedice izloženosti velikim količinama nasilnih medijskih sadržaja, potaknuti ih da medije koriste u pozitivne svrhe i da kritički promišljaju o sadržajima koji im se nude putem medija. S druge strane, ukazivanjem na prednosti medija u obrazovanju učenika, potiču se pozitivni modeli ponašanja (razumijevanje, poštovanje i briga o drugima).

Pokrovitelj ovog projekta bio je Grad Velika Gorica.

Pročitajmo nekoliko dojmova naših učenika nakon predavanja:

medijska 04 „Petra i Ana su nam pričale o elektronskim medijima. Na mobitelu, kompjutoru i televiziji može biti ružnih slika i filmova. Čak i crtići mogu biti nasilni. Pjesme mogu imati ružne riječi, a spotovi mogu biti nepristojni. Igrice mogu biti nasilne, pune ubojstava, tučnjave...
Koje rješenje ponuditi djeci? NE imitirajte tučnjave i svađe, NE gledajte ružne filmove i crtiće, igrajte samo dobre igrice!!!“

Dora Dijanić , 4. b Gradići

„Na predavanju su nas upozorili da na Facebook ne stavljamo svoju adresu niti broj telefona. Rekli su nam da ne igramo nasilne igrice, ne gledamo nasilne filmove i crtiće, te da ne slušamo pjesme s prostim i ružnim riječima.  Da samo znate, u potpunosti se slažem s njima!“

Bjanka Čagalj, 4. b Gradići

„Naučili smo da su internet i poruke vrlo opasni jer nepoznati mogu dobiti pristup našim osobnim podacima. Dobili smo korisne savjete i upute kako zaštititi sebe, svoju obitelj i svoje podatke.“

Maria Deverić, 4. r. Donja Lomnica

„Ovo predavanje mi je bilo jako zanimljivo. Govorilo se o nasilnim filmovima, crtićima, Facebooku i raznim stranicama na koje ljudi stavljaju snimke različitih vrsta zlostavljanja. Shvatila sam da u medijima postoji mnogo nasilja koje utječe na nas i naše ponašanje. Mislim da ću ubuduće paziti na to što gledam.“

Lora Likan Kelentrić, 7. f

„Predavanje je realno prikazalo kako nasilje utječe na nas. Bilo bi dobro ne igrati nasilne video igrice ili gledati filmove koji nisu za nas. Nasilje preko interneta, Facebooka, Twitera i ostalih medija treba prijaviti policiji ili reći nekom starijem. Svi bismo trebali poštivati upozorenja i pravila koja smo čuli na ovom predavanju jer su važna za našu sigurnost.“

Marija Cvetković, 7. d

 
Osnaživanje obitelji u suradnji s udrugom „Letim“ PDF Ispis

letim 1

letim 01 I ove školske godine u suradnji s Udrugom “Letim” krenut će ciklus radionica za djecu i roditelje pod nazivom „Obitelj za 5!“. Radionice će se održavati u večernjim terminima jednom tjedno u prostoru naše škole tijekom prvog polugodišta. Zainteresirani roditelji trećih i četvrtih razreda, i njihova djeca, provodit će svoje slobodno vrijeme zajedno i kvalitetno. Kroz međusobnu interakciju razvijat će svoj odnos i možda naći odgovore na neke svoje dileme. Dobri odnosi unutar obitelji nas uvijek vesele i nikad ih nije previše.

Program provode Ana Rakić, Sanja Radić Bursać i njihovi suradnici, a za korisnike je besplatan, jer ga financijski podržava Grad Velika Gorica.

 
Zvonjalica PDF Ispis

zvonjalica

U subotu 11. listopada 2014. g. novinarska skupina naše škole uređivala je ZVONJALICU - radijsku emisiju velikogoričkih osnovnih škola koja se emitira na City radiju. Tema emisije bila je prilagodba na peti razred. Što to muči petaše, kako im olakšati prijelaz s razredne na predmetnu nastavu govorila je naša pedagoginja Milka Dobrić, a u emisiji su svoja iskustva iznijeli i učenici 5. d razreda - Klara Ljubić i Ivan Poje. 

 
Nagrađeni najbolji osnovnoškolci u akciji prikupljanja starog papira PDF Ispis

unijapapir nagrade_2014 

unijapapir nagrade_2014_2 Zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević uručio je komplete informatičke opreme predstavnicima osnovnih škola s područja županije koje su bile najuspješnije u akciji sakupljanja starog papira. Akciju su zajednički, drugu godinu zaredom, organizirali Zagrebačka županija i tvrtka Unijapapir d.d.
Ovogodišnja akcija prikupljanja starog papira trajala je od 1. veljače do 31. svibnja 2014. godine te se provodila u 38 osnovnih škola (matičnih i područnih) na području Zagrebačke županije. Ukupno je 15.067 učenika prikupilo 111.080 kg starog papira, što daje rezultat od 7,4 kg starog papira po učeniku, te je na taj način od sječe spašeno čak 2.221 stablo.
Najuspješnija u prikupljanju starog papira bila je Područna škola Donja Lomnica (OŠ Nikola Hribar), slijedi PŠ Klake (OŠ Mihaela Šiloboda), dok je na trećem mjestu PŠ Rakitovec (OŠ Vukovina). Četvto mjesto je osvojila Područna škola Pojatno (OŠ Kupljenovo), peto PŠ Buševec (OŠ Vukovina), a šesto PŠ Donji Hruševec (OŠ Slavka Kolara). Ove godine iznimno je nagrađena i škola koja je osvojila šesto mjesto s obzirom na to da je razlika između petoplasirane i šestoplasirane škole bila jako mala – radi se o količini od 0,3 kilograma starog papira po učeniku.
Inače, Zagrebačka županija osigurala je nagrade, u obliku kompleta informatičke opreme, u ukupnoj vrijednosti 42.471,56 kuna. Jedan komplet sadrži po jedno računalo, monitor, pisač, a prvonagrađena škola dobila je 2 kompleta informatičke opreme, dok su škole koje su osvojile drugo, treće, četvrto, peto i šesto mjesto dobile po 1 komplet.
Ovom prigodom, zamjenik Vujević čestitao je učenicima, učiteljima i ravnateljima škola na uspješnom prikupljanju starog papira te izrazio želju da se i druge škole s područja županije, ali i šire, uključe u ovu akciju koja, osim što ekološki osvješćuje mlade naraštaje, štiti naše šume kao važno nacionalno dobro.
Nenad Babić, pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu, pohvalio je suradnju s tvrtkom Unijapapir d.d. te najavio da će 1. listopada ove godine zajednički krenuti u novu akciju prikupljanja starog papira u osnovnim školama.
Osim najave nastavka suradnje, Snježana Kekelj, ravnateljica Unijapapira d.d., naglasila je da će od sljedeće godine njihova tvrtka povećati iznos naknade za prikupljeni stari papir te će ona, umjesto dosadašnjih 250 kuna po toni, ubuduće iznositi 400 kuna po toni.
U ime nagrađenih škola prisutnima se zahvalio Zdenko Ilečić, ravnatelj velikogoričke OŠ Nikole Hribara, pritom istaknuvši da je ova akcija izuzetno vrijedna zbog tri razloga. „Osim što je edukativnog i natjecateljskog karaktera te na taj način potiče angažman osnovnoškolaca, ali i njihovih roditelja i učitelja, akcija je posebno dobrodošla u ovim kriznim vremenima kada škole, nažalost, nisu u stanju samostalno nabavljati svu potrebnu opremu“, rekao je Ilečić.

 
Više članaka...
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 83 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...