OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Obnova škole u Donjoj Lomnici PDF Ispis

obnova lomnica1

obnova lomnica2 U tijeku je kompletna sanacija unutrašnjosti područne škole u Donjoj Lomnici. Uređuju se učionice, stubište i sanitarni čvor, a vrijednost radova iznosi 442 tisuće kuna. Radove, koji će trajati do konca rujna, danas je obišao gradonačelnik Dražen Barišić.

- Na ovoj školi je pročelje uređeno u školskoj godini 2008/2009., ali je unutrašnjost bila u lošem stanju. Ove smo godine zato odlučili urediti i unutrašnjost kako bi učenici imali i sigurniji i ugodniji boravak u školskoj zgradi. Radovi neće biti gotovi do početka školske godine pa će djeca pohađati privremeno školu u Gradićima – izjavio je gradonačelnik i zamolio roditelje i djecu za razumijevanje.

Škola u Donjoj Lomnici sagrađena je 1900. godine, a rješenjem Ministarstva kulture od 2008. utvrđeno je da objekt ima status spomenika kulture.

Preuzeto sa www.gorica.hr

 
Vrijedni zadrugari PDF Ispis

vrijedni zadrugari

Učenici školske zadruge Breza uređuju okoliš škole! 5.6. zasadili su u pacio škole trajnice i ukrasne grmove. Zelenilo su kupili od dobiti na prodajnim izložbama svojih uradaka (slike, keramika, ukrasni predmeti, nakit).

 
Bilo jednom davno… PDF Ispis

Tijekom travnja i svibnja učenici 5.d, 5. e i 5. f razreda učili su o glagolskom vremenu koje u engleskom jeziku nazivamo Simple Past i koristimo se njime za izricanje prošlosti. Osim o svom životu, pričali su i čitali omiljene priče za djecu, sjetili se bajki koje slušaju još od vrtića. Kad su sve priče ponovili, s puno mašte su ih pomiješali i napisali nove priče. Svaki učenik je svoju priču i sam ilustrirao.

Priče su prekrasno izgledale na zidu učionice, ali šteta je da tako lijepe priče i ilustracije vide samo učenici koji dolaze u učionicu engleskog u našoj školi. Zato je profesorica skenirala priče, a autori lijepo pročitali. Koristili smo besplatni web alat voicethread, računalo i mikrofon u našoj učionici.

Ako vam se priče sviđaju, slobodno nam napišite ili snimite poruku komentara.

 
Festival znanosti 2012. PDF Ispis

festival znanosti_012

festival znanosti_011 U petak 27. travnja 2012. skupina darovitih učenika 4. razreda, pod vodstvom psihologinje Sandre Raković i Mladi knjižničari, pod vodstvom knjižničarke Anamarije Tkalec, bili su na Festivalu znanosti u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Festival je ponudio  niz zanimljivih  tema iz znanosti i tehnike.

 

Posjetili smo ove radionice i predavanja… 

Jedna tona zraka stoji nam na glavi, kak' to da nas ne smlavi??!, radionica
Na ovoj smo radionici  izrađivali meteorološke sprave i isprobavali pokuse: barometar, vjetrulja, tornado. Dobili smo i letke s uputama kako možemo sami izraditi meteorološke pokuse! Ova nam je radionica bila baš zanimljiva!

 

PEL – pokretni ekološki laboratorij za ispitivanje kakvoće zraka, predavanje
Predavanje je bilo zanimljivo, ali predugo pa smo se malo dosađivali. Ovo je više  namijenjeno učenicima  7. i 8. razreda.

 

Živi fosili, radionica
Najprije smo odslušali predavanje o živim fosilima, a nakon toga su nam voditelji radionica simbolički s bombonima pokazali kombinacije gena majčine boje kose i gena očeve boje kose. Tako smo izmiješali recesivne i dominantne gene za buduće dijete J.

 

Slaganje modela organskih spojeva, radionica
Ova nam je radionica bila super! Slagali smo različite modele molekula i spojeva te tako učili kroz igru!  Može li bolje?!

 

Metrom kroz svemir, radionica
Upoznavali smo se s velikim planetima i potom crtali galaksije, meteore i planete.

 

Ćiribu-ćiriba za male kemičare, radionica
Radionica je bila za djecu nižeg uzrasta pa smo samo kratko pogledali.

 

10 koraka do biologa, radionica
Tu smo upoznavali papučice i njihov oblik. Svi mladi biolozi koji su gledali kroz mikroskop dobili su za uspomenu  kartice na kojima je pisalo njihovo ime i titula MLADI BIOLOG.

 

Sretni smo otišli i sretni se vratili!

 
Učenici dodatne nastave iz kemije posjetili 10. Festival znanosti PDF Ispis

festival znanosti_061

festival znanosti_07 I ovo proljeće, jubilarnu 10. godinu zaredom,Tehnički muzej, Sveučilište u Zagrebu i British Council, organizirali su šestodnevnu manifestaciju Festival znanosti. I mi, učenici dodatne nastave iz kemije, posjetili smo tu manifestaciju.

Dana 24.4. smo s našom prof. kemije Anitom Kovačević razgledali izložbe, sudjelovali u više radionica, gledali zanimljive filmove, slušali predavanja… Ove je godine osnovna tema „ 10“ u kontekstu obilježavanja obljetnice, a znanstvene su teme bile zanimljive i poučne svima. Većina kemijskih pokusa bila je u korelaciji s fizikom i biologijom, pa smo zaista uživali. Posebice nam se svidjelo predavanje o Aspirinu na kojem smo naučili da djeca nikako ne smiju sami uzimati lijekove bez nadzora liječnika jer mogu biti opasni za zdravlje. Kada se završilo predavanje, dobili smo poklončiće, a prof. Kovačević kemikalije za neke pokuse koje možemo napraviti sami na satu dodatne iz kemije. Radujemo se našim pokusima i sljedećim Festivalima znanosti te novim poučnim temama i saznanjima. Sadržaje i radionice koje populariziraju znanost preporučamo svima.

Iva Župetić VIIb.

 

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 84 od 91

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnailPriručna zbirka enciklopedije: Hrvatska opća enciklopedija ...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...