OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
I naši profesori uče… PDF Ispis

marko ferk1

marko ferk11 U srijedu 10.4.2013. naši profesori nazočili su predavanju Hiperaktivni sanjari. Predavanje je održao Marko Ferek iz udruge –Buđenje-(za razumijevanje djece s ADHD-om).

Predavač nam je govorio o vlastitim iskustvima tijekom osnovnog, srednjeg i visokog školovanja i o problemima s kojima se susretao u svladavanju gradiva te odnosa okoline prema njemu budući da je i on sam „hiperaktivni sanjar“.

Napisao je knjigu“Hiperaktivni sanjari“ koja može biti nama učiteljima pomoć u prepoznavanju učenika s ADHD-om i kako im pomoći i pristupiti.

„Otvorimo li svijet hiperaktivnih sanjara vidjet ćemo zaigranost i kreativnost, emocije i odlučnost, ljude koji su drugačiji i koji svojim pogledom na svijet nude nešto novo.“ - Marko Ferek

 
Upis u prvi razred za školsku godinu 2013./2014. PDF Ispis

Upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2013./2014. obavljat će se u OŠ Nikole Hribara i u područnim školama Gradići i Lomnica prema pozivu škole koji će dobiti pojedinačno svaki roditelj. Upisi će se obavljati tijekom svibnja, počevši od 6. svibnja 2013. 

 U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2013. godine imaju navršenih 6 godina života.

Na zahtjev roditelja ili staratelja u popis djece dorasle za upis Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji će  uvrstiti i djecu koja do 31. ožujka 2013. godine nemaju navršenih 6 godina života.

Prije upisa obvezan je komisijski pregled djece radi utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta koji će provesti Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku medicinu, dr. Andrea Kružić Lulić (Dom zdravlja Velika Gorica, školska ambulanta, tel: 6227-555, parni datumi ujutro, neparni datumi poslijepodne, djeca se za pregled naručuju telefonom). Pregled kod dr. Andree Kružić Lulić obavljaju SVA djeca koja pripadaju upisnom području OŠ Nikole Hribara

Informacije o upisu roditelji mogu dobiti u OŠ Nikole Hribara na tel. 01/6222-134

Pedagoginja: Milka Dobrić

Defektologinja: Anita Auguštanec

Psihologinja: Sandra Raković

 
Klokan bez granica 2013 PDF Ispis

klokan bez_granicaUdruga Klokan bez granica međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja Matematički klokan koja popularizira matematiku među mladima. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Natjecanje se samofinancira članarinom sudionika. Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima. Prema međunarodnim dogovorima svaki se učenik ima pravo natjecati bez obzira na njegov uspjeh u redovnoj nastavi. Natjecanje se provodi u kategorijama: P (pčelice) - 2. razred OŠ, L (leptirići) - 3. razred OŠ, E (ecolier) - 4. i 5. razred OŠ, B (benjamin) - 6. i 7. razred OŠ, te C (cadet) -8. razred OŠ i 1. razred SŠ. Ove se godine natjecanje održava u četvrtak 21. ožujka u 12.30 sati. Prijavljeno je 204 učenika. Sretno svima!

 
The World Education Games 2013 PDF Ispis

worldeducationgame

The World Education Games je godišnje globalno online natjecanje učenika (4 - 18 godina ) koje im daje priliku da se mjere s najboljima u svijetu. Prošle je godine preko 5 milijuna učenika sudjelovalo u natjecanju što je bio dosad najveći online obrazovni događaj (event). Učenici i učitelji naše škole su ove godine sudjelovali prvi puta i postigli odlične rezultate. Sudionici natjecanja su dobili diplome kao i oni koji su postigli najbolje rezultate. A najbolji u kategoriji od 11 do 13 godina su bili Luka Kušec, Lana Ježovit i Tin Šaban, dok su u kategoriji od 14 do 18 godina bile najbolje Ana Cindrić, Dajana Vrbić i Ana Zrno. Pozivamo sve učenike da nam se pridruže sljedeće godine.

 
Mjesec afro-američke kulture i povijesti u Knjižnici Bogdana Ogrizovića PDF Ispis

Mjesec afričko-američke_povijesti_i_kulture_1

Mjesec afričko-američke_povijesti_i_kulture_2 Učenici koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika prisustovali su 14.2. iznimno zanimljivom predavanju gđe Amy Conner u Američkom kutku Zagreb.

Gđa Conner je djeci približila događaje i ličnosti iz američke povijesti, važne za razvoj ravnopravnosti među rasama i tolerancije među ljudima.

Nakon predavanja učenici su razgovarali s gđom Conner o današnjem stanju u SAD-u i Hrvatskoj, o važnosti učenja o multikulturalnosti i poštovanju svih ljudi i njihovih različitosti. Razgovor se vodio na engleskom jeziku, a gđa Conner je pohvalila znanje jezika i aktivno sudjelovanje naših učenika u diskusiji.

 
Više članaka...
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 90 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...