OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Leptiri u znak sjećanja na holokaust PDF Ispis

Učenici naše škole sudjeluju u međunarodnom projektu „The Butterfly Project“.

O projektu:
Muzej holokausta u Houstonu, SAD, prikuplja 1,5 milijuna ručno izrađenih leptira koji će biti prikazani kao izložba, koja se planira za proljeće 2013., u sjećanje na 1,5 milijuna djece ubijene u holokaustu. Leptiri mogu biti od raznih materijala, osim glitera i hrane, po mogućnosti dvodimenzionalni.

Kako smo se uključili:
Četrdesetak naših učenika šestih i sedmih razreda, koje vodi profesorica Sanja Božinović, već od prošle školske godine surađuju s vršnjacima iz svijeta preko organizacije ePals (http://www.epals.com/). Profesori članovi ePals organiziraju sigurno dopisivanje svojih učenika ili pozivaju, odnosno prihvaćaju suradnju u raznim kreativnim i plemenitim projektima.
Tako smo i mi dobili poziv za suradnju u ovom projektu od profesorice Debore Ryther iz škole C.K. Bender Elementary iz Texarkane, Texas, koja je kontaktirala profesoricu Sanju Božinović iz naše škole.
Profesor Ivan Lasić je vodio učenike kroz zadatke likovnog izražavanja u sklopu svog predmeta i nastao je veliki broj izvrsnih radova, koje smo poslali u Texarkanu, odakle će ih profesorica Ryther, zajedno s leptirima pristiglim s drugih strana svijeta, dostaviti u Houston.

Najljepši leptiri naslikani u okviru ovog projekta se mogu vidjeti na:

www.slide.com/r/f6m8kt0I7T8Zd6zwgQOqER8wUJvAy7SU?previous_view=lt_embedded_url

Projekt ima i svoju facebook stranicu, „The Butterfly Project“, pa se naši leptiri mogu i tamo vidjeti gdje ih je vidjela i gospođa Marsha Goren i pozvala nas da ih pokažemo na mrežnoj stranici Global Dreamers (www.globaldreamers.org/11holocaust/index.html). To je izraelska stranica posvećena miru i sjećanju na holokaust.

Dio naših leptira krasi vitrinu na ulazu u Veleposlanstvo SAD u Zagrebu, gdje su izloženi u sklopu obilježavanja 1. svibnja, Dana sjećanja na holokaust. Kolaže s crno-bijelim leptirima je uredio prof. Ivan Lasić, a tekst prof. Sanja Božinović.

 

 
Upis u prvi razred za školsku godinu 2011./2012. PDF Ispis

Upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2011./2012. obavljat će se u OŠ Nikole Hribara i u područnim školama Gradići i Lomnica prema pozivu škole koji će dobiti, pojedinačno svaki roditelj. Upisi će se obavljati tijekom svibnja, počevši od 3. svibnja 2011.

U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2011. godine imaju navršenih 6 godina života.

Na zahtjev roditelja ili staratelja, u popis djece dorasle za upis, Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji uvrstit će i djecu koja do 31. ožujka 2011. godine nemaju navršenih 6 godina života.

Prije upisa obvezan je komisijski pregled djece radi utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta koji će provesti Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku medicinu, dr. Andrea KružićLulić (Dom zdravlja Velika Gorica, školska ambulanta, tel: 01/6227-555, parni datumi ujutro, neparni datumi poslijepodne; djeca se za pregled naručuju telefonom, počevši od 1.travnja 2011.) Pregled kod dr. Andree Kružić Lulićobavljaju SVA djeca koja pripadaju upisnom području OŠ Nikole Hribara

Informacije o upisu roditelji mogu dobiti u OŠ Nikole Hribara na tel. 01/6222-134

Pedagoginja: Milka Dobrić

Defektologinja: Katarina Ravnjak

Psihologinja: Sandra Raković

 
Jozo Bozo: Čarobni semafor PDF Ispis

1. travnja 2011.g. učenike nižih razreda naše škole posjetio je mađioničar Jozo Bozo sa svojom edukativnom predstavom „Čarobni semafor“. Uz mnoge zanimljive trikove, smijeh i zabavu, učenici su ponovili osnovna pravila ponašanja u prometu i prisjetili se opasnosti koje im svakodnevno prijete na putu od kuće do škole. Stani, gledaj, slušaj, pazi! – motiv je predstave začinjen magičnim riječima Jozo Bozo! Za dobru suradnju i pozorno praćenje, mađioničar je učenike nagradio bombonima, a učiteljicama je darovao čarobni napitak. Hvala!

 
Hrabri telefon PDF Ispis
 "Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti?

Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.

Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman te je dostupan putem web stranice http://www.hrabritelefon.hr/.

Direktna poveznica za CHAT sa savjetovateljem Hrabrog telefona.

"Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć!"

 
Europski tjedan kretanja PDF Ispis

U obilježavanju Europskog tjedna kretanja u našem gradu sudjelovali su sljedeći razredni odjeli, grupe i učitelji:
2.c, 3.a, 4.b i njihove učiteljice: Irena Fabekovac, Vesna Zagorec, Milkica Sulić, učenici 8.a i Branka Kopilović, 7.a i razrednica Marija Patrlj, 7.b s profesoricom Marinom Lučić, 6.a i razrednica Gordana Živković, te novinarska i filmska skupina, voditelji Milan Omrčen i Jasna Gazdić, eko-grupa i voditeljica Branka Vican, sportska grupa i voditelj Boris Konjević, te učenici biciklisti i voditeljica Vera Žilec.
U akciji Sve što možete obaviti danas, obavite pješice sudjelovali su učenici 7.a razreda i osvojili su prvo mjesto, što znači da je naš učenik Karlo Strunje nakon izvršenih zadataka prvi stigao na cilj.
U akciji skupljanja papira naši učenici skupili su tonu papira, najviše učenici 2.c razreda.

 

 
<< Početak < « 91 » > Kraj >>

Stranica 91 od 91

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaAudio priče

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Željkine priče za mali odmor  Adrianina čitaonica Ježeva kućica Vrijeme je za online priču: "Hrkalo" Moj tata se smanjuje Kišni razdraganci Tata Slikovnica čita, glumi i...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...