OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Obavijest roditeljima učenika 5. razreda PDF Ispis

Nastava u šk. god. 2018./2019. počinje 03.09.2018., za učenike I. turnusa (5A,B,C,D) u 8:00h, a za učenike II. turnusa (5.E,F,G) u 14:00h. Redni brojevi sa simbolom povlake označavaju imena učenika čiji roditelji nisu potpisali izričitu privolu za objavu osobnih podataka djeteta na internetskim stranicama i vratima škole. Isti se mogu informirati o razrednom odjelu svoga djeteta na telefon: 01/6222-134.

Popis učenika 5.razreda za šk. god. 2018./2019. 

Ravnatelj:

Stjepan Maravić, prof.

 
Obavijest roditeljima učenika 1. razreda PDF Ispis

Sukladno GDPR, informiranje roditelja o razrednim odjelima i početku nastave za učenike 1. razreda u šk. god. 2018./2019. obavljat će se u holu matične škole i PŠ Gradići prema sljedećem rasporedu:

 

MATIČNA ŠKOLA

Utorak 28.08. – u terminu od 10-12h i od 17-18:30h

Srijeda 29.08. – u terminu od 10-12h i od 17-18:30h

Četvrtak 30.08. – u terminu od 10-12h

 

PODRUČNA ŠKOLA GRADIĆI

Utorak 28.08. – u terminu od 08-10h

Srijeda 29.08. – u terminu od 16-18h

 

 

Ravnatelj:

Stjepan Maravić, prof.

 
Prijateljstvo 3. d i hrvatskih vojnika u Afganistanu PDF Ispis

Hrvatska kao odgovorna članica NATO-a i međunarodne zajednice, koja je i sama bila primateljica međunarodne pomoći, nastoji maksimalno pomoći u izgradnji mira i stabilnosti u svijetu. Zato se hrvatski vojnici nalaze u centralnoj Aziji u Islamskoj Republici Afganistan, a glavni im je zapovjednik roditelj naše škole, brigadir Branko Tubić.

Povodom uskrsnjih blagdana učenici 3. d napisali su prigodne čestitke našim vojnicima u Afganistanu, zaželjevši im sretan i blagoslovljen Uskrs. Iskazali su im veliko poštovanje svjesni njihove hrabrosti i plemenitosti u obavljanju svih aktivnosti daleko od naše domovine.

Nakon nekoliko mjeseci iz Afganistana stigla je zahvala kojom naši vojnici zahvaljuju učenicima 3. d i njihovoj učiteljici.

Afganistan je zemlja koja se zadnjih tridesetak godina nalazi u političkoj krizi i gotovo ratnom stanju, zemlja poharana bolestima, prirodnim katastrofama, a iznad svega neimaštinom i siromaštvom. 

Hrvatski vojnici, pripadnici 8. hrvatskog kontigenta (8. HRVCON) u NATO misiji „Resolute Support“, pomažu afganistanskim snagama sigurnosti (vojsci i policiji) i afganistanskom narodu u izgradnji Afganistana i uspostavi sigurnog okružja za sve njezine građane, a osobito za najslabije i djecu. Najugroženija kategorija stanovništava u Afganistanu su djeca.

Kako Hrvatska pomaže? Prije nekoliko godina, u jednom malom selu nedaleko od grada Mazar e Sharifa, Ministarstvo vanjskih poslova RH financiralo je izgradnju nove škole s pet učionica i dva školska ureda kako bi se što veći broj djece školovao te tako u budućnosti pomogao u izgradnji svoje zemlje. Tu su akciju podupirali i provodili pripadnici Hrvatske vojske.  

Hrvatski vojnici u ovoj misiji kao i i svim ostalim misijama širom svijeta pokazuju svoje veliko srce i poštovanje prema afganistanskom narodu, njihovoj vjeri i kulturi što domaćini izuzetno cijene i u svakom susretu s hrvatskim vojnicima pokazuju.

Hrvatske vojnike većina Afganistanaca prepoznaje po crveno – bijelim kockicama s hrvatske zastave pa im je ta ista zastava ujedno i najveća zaštita. Djeca znaju da tamo gdje su Hrvati su i čokoladice i voda te da nakon pojavljivanja vozila s hrvatskom zastavom slijede barem neki mali sitni darovi. 

Tako je i veliki dar prijateljstvo 3. d razreda s hrvatskim vojnicima u 8. HRVCON-u u Afganistanu!

Učiteljica 3. d

Jadranka Jelisavac

 
Intervju s najboljom učenicom II. turnusa OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

Kao i svake godine učitelji biraju najboljeg učenika/učenicu I. i II. turnusa naše škole.
Karla Butorac, učenica 8. e razreda, proglašena je najboljom učenicom II. turnusa.
S Karlom smo napravili intervju koji možete pročitati u nastavku. 

1. Kako bi sebe opisala u nekoliko riječi?
Opisala bih se kao odgovornu, pravednu i vedru osobu.

2. Pretpostavljam da imaš i neke hobije. Kako provodiš slobodno vrijeme?
U slobodno vrijeme bavim se rock 'n' rollom, čitam knjige i provodim vrijeme s obitelji.

3. Je li ti bilo teško uskladiti školske obveze i hobije? Imaš li uopće slobodnog vremena za prijatelje i druženje?
Vremena za druženje s prijateljima uvijek ima dovoljno ako se dobro organiziraš i posložiš prioritete što su u mom slučaju školske obaveze, ali i druženje s prijateljima.

4. Koji su tvoji najveći školski uspjesi?
Moji najveći školski uspjesi su odličan opći uspjeh na kraju svakog razreda te dobri rezultati na pojedinačnim natjecanjima na kojima sam sudjelovala (Matematika, Hrvatski jezik, Povijest …). Ponosna sam i na sudjelovanje na smotrama LiDraNa.

5. Kakav je osjećaj biti najbolji učenik škole?
Osjećaj je lijep i ohrabrujući te me potiče na daljnji rad i dobre rezultate.

6. Smatraš li da su i tvoji roditelji zaslužni za tvoju izvrsnost? U kojoj su mjeri pridonijeli tvom uspjehu?
Iako većinu obaveza rješavam sama, roditelji su jako zaslužni za moju uspjeh jer su uvijek tu kako bi me savjetovali i pokazali mi pravi put na kojem mi pružaju veliku podršku i potiču moj rad.

7. Što bi poručila mlađim generacijama, koliko treba učiti i truditi se za ovakav odličan uspjeh?
Mlađim generacijama bih poručila da organiziraju svoje vrijeme, redovito uče, slušaju i budu aktivni na satu.

8. Koji je tvoj najdraži, a koji manje drag predmet?
Morat ću vas razočarati i reći kako nemam najdraži ni manje drag predmet. Svaki predmet mi je super i svaki je poseban na svoj način te čini moje znanje bogatijim.

9. Koje osobine i vještine, po tvom mišljenju, treba imati odličan učitelj?
Mislim da bi odličan učitelj trebao imati autoritet te dobar pristup djeci kako bi im kvalitetno i razumljivo prenio sadržaj nastavnog gradiva.

10. Što je tebi najviše otežavalo, a što olakšavalo školovanje?
Mislim da mojoj generaciji, kao i meni, školovanje otežava moderna tehnologija koja nam odvlači pažnju i oduzima dosta dragocjenog vremena dok s druge strane ta ista tehnologija nudi nam napredak i puno raznih mogućnosti pa je važno biti umjeren i mudro je koristiti.

11. Po čemu ćeš pamtiti svoju osnovnu školu?
Svoje školovanje ću svakako pamtiti kao lijepo i pozitivno iskustvo, stekla sam puno prijatelja
sa kojima ću se i dalje družiti. Maturalac, razni izleti, priredbe na kojima sam recitirala, sve su to lijepi trenutci koje ću pamtiti zauvijek.

12. Koju srednju školu namjeravaš upisati?
Namjeravam upisati Opću gimnaziju Velika Gorica.

13. Da imaš čarobni štapić i možeš promijeniti jednu stvar u cijelom školovanju, koja bi to bila?
Veći dio ne bih mijenjala , možda bi se posvetila više učenju stranih jezika, ali sve što sam postigla napravilo me ovakvom osobom kakva sam danas. A i tome u prilog govori ova titula koju nosim: učenik generacije.

14. Da možeš vratiti vrijeme, što bi na sebi promijenila tijekom osnovnog školovanja?
Da mogu vratiti vrijeme, poradila bih malo na suzbijanju treme prije nastupa i ispita.

15. Koja ti je najdraža mudra izreka ili moto u životu?
Jako volim pjesmu Opomena A. B. Šimić

Čovječe pazi
da ne ideš malen
ispod zvijezda!

Pusti
da cijelog tebe prođe
blaga svjetlost zvijezda!

Da ni za čim ne zažališ
kad se budeš zadnjim pogledima
rastajao od zvijezda.

Na svom koncu
mjesto u prah
prijeđi sav u zvijezde.

Novinarska skupina

 
Intervju s najboljim učenikom I. turnusa OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

Kao i svake godine učitelji biraju najboljeg učenika/učenicu I. i II. turnusa naše škole.

Leon Brnad, učenik 8. a razreda, proglašen je najboljim učenikom I. turnusa. S Leonom smo napravili intervju koji možete pročitati u nastavku. 

Kako bi sebe opisao u nekoliko riječi?
Opisao bih se kao osobu koja voli izazove, kojoj, slikovito rečeno, lov predstavlja veće zadovoljstvo od ulova, koja je znatiželjna i želi znati više nego što je potrebno, osobu koja voli pomoći i koja uživa te pronalazi zadovoljstvo u svakom trenutku.
Pretpostavljam da imaš i neke hobije. Kako provodiš slobodno vrijeme?
Iako sada u osmom razredu nisam imao izvanškolskih aktivnosti i hobija, prije sam išao na robotiku te sam bio član izviđača. Inače su moji hobiji čitanje, bicikliranje, šetanje te povremeno i crtanje.
Je li ti bilo teško uskladiti školske obveze i hobije? Imaš li uopće slobodnog vremena za prijatelje i druženje?
Izvannastavne aktivnosti, izborne predmete i ostale obveze je u određenim trenutcima bilo teško uskladiti s osnovnom školom, no uz dobru volju i ustrajnost sve sam naposljetku uspio uskladiti. Naravno, nikad nisam ništa planirao bez da nisam ostavio slobodnog vremena za obitelj i druženje s prijateljima, tako da je i za to bilo vremena.
Koji su tvoji najveći školski uspjesi?
Moji najveći školski uspjesi su odlazak na županijska i državna natjecanja iz povijesti, tehničke kulture, fizike, kemije, biologije, LiDraNa i, moje najveće ljubavi, robotike.
Kakav je osjećaj biti najbolji učenik škole?
Osjećaj je neprocjenjiv i ispunjava me ogromnim ponosom i neopisivim zadovoljstvom.
Smatraš li da su i tvoji roditelji zaslužni za tvoju izvrsnost? U kojoj su mjeri pridonijeli tvom uspjehu?
Moji roditelji su pridonijeli mojoj izvrsnosti na način da su mi u svakom trenutku bili na raspolaganju razgovarajući sa mnom o temama koje su me zanimale pokušavajući utažiti moju želju da dođem do odgovora. Također su me vodili na razne manifestacije i događaje koje su me zanimale razvijajući još više interesa za određeno područje prema kojemu sam pokazao ljubav i zanimanje. Smatram da su moji roditelji od najranijih početaka mojeg školovanja odgajali me da uvijek budem dosljedan, uporan, pošten te me uvijek ohrabrivali kad mi je bilo teško učeći me da poslije svake kiše dolazi sunce. U svakom su mi trenutku neograničena podrška i na tome sam im beskrajno zahvalan. Podsjećaju me na priču o dječaku i stablu jer oni su moje stablo.
Što bi poručio mlađim generacijama, koliko treba učiti i truditi se za ovakav odličan uspjeh?
Želio bih im poručiti da, ako im je cilj postići ovo što sam ja postigao, moraju biti dosljedni, uporni i ustrajni, spremni na odricanje i uvjereni u uspjeh, jer onda će im se sav uloženi trud i odricanje isplatiti, a ako im se i ne isplati zato što će netko možda biti bolji, isplatit će im se u nekom drugom segmentu života.
Koji je tvoj najdraži, a koji manje drag predmet?
U svakom predmetu postoji nešto što me veseli, tako da nemam manje drag predmet, no posebno uživam u povijesti, kemiji, fizici i matematici.
Koje osobine i vještine, po tvom mišljenju, treba imati odličan učitelj?
Odličan učitelj bi trebao osjetiti strast prema svom predmetu i mora je prenijeti na svoje učenike kako bi mogli shvatiti taj predmet i otkriti nešto lijepo u njemu jer u svakom predmetu postoji nešto lijepo. Interesi njegovih učenika moraju biti ispred njegovih te mora poticati svoje učenike da vole njegov predmet i da uživaju u njemu jer tek onda će ga s radošću učiti i stjecati znanja iz tog predmeta.
Što je tebi najviše otežavalo, a što olakšavalo školovanje?
Školovanje mi je otežavala zavist i neshvaćanje pojedinaca, a olakšavala mi ga je vjera u Boga, ljubav mojih roditelja i druženje s prijateljima.
Po čemu ćeš pamtiti svoju osnovnu školu?
Svoju ću osnovnu školu pamtiti po dogodovštinama sa svojim prijateljima i po dobrim učiteljima.
Koju srednju školu namjeravaš upisati?
Namjeravam se upisati u Prirodoslovno - matematičku gimnaziju u Velikoj Gorici.
Da imaš čarobni štapić i možeš promijeniti jednu stvar u cijelom školovanju, koja bi to bila?
Promijenio bih to da bih podigao robotiku na mnogo veću razinu nego na kojoj je sad te omogućio svakom učeniku koji pokaže interes i nadarenost da se njome bavi.
Da možeš vratiti vrijeme, što bi na sebi promijenio tijekom osnovnog školovanja?
Na sebi bih promijenio da imam više hrabrosti suprotstaviti se nepravdi.
Koja ti je najdraža mudra izreka ili moto u životu?
„ Znanje je sila, znanje je moć! Dok je Bog uz tebe sve je lakše!“

P.S. Ovom prigodom bih se želio zahvaliti svim učiteljima koji su mi bili podrška u mojoj potrazi za znanjem.

Novinarska skupina

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 60

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!