OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Maleni prvašići velikog srca PDF Ispis

Radionica (2)

Radionica (1) Dana 24. ožujka 2022. učenici 1. A razreda sa svojom su učiteljicom Ivanom Boban sudjelovali na susretu s ukrajinskim obiteljima koje su smještene u našem gradu, u Muzeju Turopolja. Muzej Turopolja organizirao je besplatnu uskrsnu radionicu kako bi im uljepšao teške i tmurne ratom obojene dane i približio običaje i ljude našega kraja.

Prvašići su s velikim uzbuđenjem pripremili poklone, a maleni Ukrajinci nisu krili svoje oduševljenje. Upoznali smo i stekli nove prijatelje, a jezična barijera nije nam predstavljala problem jer su se djeca odlično snašla u komunikaciji na engleskom jeziku. Naučili smo i da postoji mnogo riječi koje isto zvuče na ukrajinskom i hrvatskom jeziku, ali imaju različito značenje. Stoga, smijeha nije nedostajalo u našoj igri riječima. Međutim, riječ MIR nam je zajednička!

Nadamo se da ćemo se još koji put družiti na radionicama koje se održavaju svaki četvrtak u našem Muzeju.

Ivana Boban

 
Samo ljubav - mali Hribarovci pomažu izbjeglicama iz Ukrajine PDF Ispis

Hribarovci za Ukrajince (1)
Mali Hribarovi volonteri 11. ožujka 2022. u pratnji Marije Patrlj, prof. katoličkog vjeronauka i socijalne pedagoginje Katarine Sikirić-Lukić prošetali su s Brlićkom po Zagrebu u društvu novih, malih i velikih prijatelja iz Ukrajine koji su pred ratnim vihorom otišli iz svoje domovine i došli u Hrvatsku. Kako bi šetnja bila što ljepša, a Zagreb što bolji domaćin, za male prijatelje iz Ukrajine priredili su i pakete s poklonima uz svesrdnu podršku 3. a, 5. f, 6. b, 7. b, 8. a i 8. b razreda te njihovih učiteljica Vesne Stipić, Irene Gimpelj Gal, Marjane Kuliš, Marije Patrlj i Marije Zbačnik. Slatkiši, predivni likovni radovi, poruke podrške, prijateljstva i molitve za mir bili su uvod u jako emotivan, ali i edukativan susret. Saznali smo puno jedni o drugima i obećali da ćemo druženje ponoviti jednog vikenda u četvrtom mjesecu.

Marija Patrlj

 
Obavijest o nenošenju maski na nastavi za učenike i djelatnike škole od ponedjeljka, 28.2.2022. PDF Ispis

maske dolje Dragi učenici, poštovani roditelji,

odlukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja (Zagreb, 25.2.2022.), od ponedjeljka 28. veljače 2022. ukidaju se maske na nastavi (za vrijeme trajanja školskog sata) za sve učenike od 1. do 8. razreda.

Odluka o nenošenju maski na satu odnosi se i na učitelje i djelatnike.

Maske se i dalje koriste na školskim hodnicima te zajedničkim prostorima gdje boravi veći broj učenika iz različitih razreda.

Učenici i djelatnici koji to žele mogu i dalje nositi maske na satu ako smatraju da su im potrebne (preporučuje se nošenje maske svim učenicima i djelatnicima škole s kroničnim bolestima).

Učenici koji su preuzeli testove, trebali bi se prije početka nastave u ponedjeljak, 28. veljače 2022. testirati drugim testom.

Svim učenicima želim sretan povratak u školu u ponedjeljak, 28.2.2022. godine.

Lijep pozdrav.

Ravnatelj

Stjepan Maravić, prof.

 
Dobrovoljno samotestiranje učenika PDF Ispis

Poštovani,
slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika objavljujemo video koji je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
Ravnatelj:
Stjepan Maravić, prof.
 
Dan sigurnijeg interneta PDF Ispis

opasnost na_internetu (1)

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o opasnostima koje vrebaju na internetu. Često olako pomislimo kako se to ne može dogoditi meni, kako se to događa nekome drugome, no statistike nas upozoravaju da neki od nas neće biti u pravu.

Svrha Dana sigurnijeg interneta jest promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, osobito među djecom i mladima. Upoznati ih s opasnostima koje mogu susresti i pripremiti ih da njih ispravno odgovore.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta jest Zajedno za bolji internet.

Cijeli ovaj tjedan učenici naše škole na nastavi Informatike, ali i ostalih predmeta, provode brojne aktivnosti sa svrhom poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja.

Milan Omrčen

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 13 od 101

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...