OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Durica u 3.a PDF Ispis
Durica 5 Durica 6

Uvijek suprotna, buntovna, ali i zanimljiva, vesela i zaigrana, a učenicima 3.a razreda OŠ Nikole Hribara bliska i draga – Durica, lik je iz stripa Ivice Bednjanca. Male ljubavi, zbirka stripova istoimenog autora, omiljeno i zabavno književno djelo za cjelovito čitanje, potaklo je učiteljicu Vesnu Stipić na jednu posebnu aktivnost sa svojim učenicima. Vrijedni i marljivi eTwinneri povezali su aktivnosti brojnih projekata u kojima sudjeluju te stvorili svoj fotostrip, stvaran i životan. Gluma, dramatizacija, improvizacija te poziranje svakodnevne su naše nastavne aktivnosti. Za Duricu smo imali kandidatkinja napretek, a i za Bibija smo odradili audiciju. Lelu su učenici jednoglasno odabrali. Stvarajući ovaj strip, ostvarivali smo i ishode predmetnih kurikuluma kao i međupredmetnih tema. Koristili smo se znanjima koja smo naučili u eTwinnig projektu Webučionica o fotografiranju, digitalnom uređivanju fotografija Picsartom, izradi Canva plakata, dodavanju teksta i njegovo oblikovanje. Fotostripove ćemo prikazati u projektima: Uz čitanje riječi rast 2, Sigurnim korakom u školu 3, Memento prijateljstva 8 i Književnik mog zavičaja 3 čiji se ciljevi i zadaci isprepliću u stvaranju ove naše priče.

Avanture i nove zgode, a posebno nezgode, uvijek suprotne Durice, nastavljamo pratiti i dalje svakoga mjeseca čitajući Smib.

Vesna Stipić, učiteljica 3.a

 

 

 
Slijedeći tjedan nastava na daljinu PDF Ispis
U četvrtak 04.11. i petak 05.11. nastava će se odvijati na daljinu u realnom vremenu, za sve učenike razredne i predmetne nastave (1.-8. razreda).

S poštovanjem,
Stjepan Maravić, prof.

 
Dan kravate u 8. b razredu PDF Ispis

8.b Dan kravate (1)
Dana 18. listopada 2021. obilježen je Dan kravate. Učenici i učenice 8. b razreda izradili su kravate u svom kemijskom stilu te po jednu za svoju razrednicu i profesoricu likovne kulture. Svaki je učenik na svojoj kravati prikazao po jedan kemijski element iz periodnog sustava elemenata prema svom pripadajućem rednom broju u e-Dnevniku, odnosno protonskom (rednom) broju elementa. Na taj su način pokazali svoj ponos što su mlada i kreativna generacija ponosnih nositelja kulturne baštine svoga naroda.

Marija Zbačnik
Razrednica 8. b razreda

 
Dan kruha u 1. d PDF Ispis

dan kruha u 1.d

Učenici 1. d razreda obilježili su Dan kruha. Pjevali su prigodnu pjesmu o pekaru, slagali slagalicu pereca, tražili put pekaru do zrnja pšenice kroz labirint crta te poput pravih pekara, s pekarskom kapom na glavi i pregačom oko struka, mijesili tijesto oblikujući kifle, peciva, perece, slance… Sve svoje krušne proizvode ispekli su u školskoj kuhinji te na kraju uživali u njihovom okusu.

Dan je protekao poučno i zabavno izmjenjivanjem različitih aktivnosti te isticanjem da se kruh ne smije bacati već ga suhoga treba iskoristiti kao mrvice ili ga pohati ili ga iskoristi nekako drukčije.

Učiteljica 1. d razreda
Vesna Lukinić

 
Tradicionalna Hribarova humanitarna akcija za korisnike pučke kuhinje PDF Ispis

hribarova humanitarna akcija (0)

hribarova humanitarna akcija (2) I ove smo godine 13. listopada proveli tradicionalnu humanitarnu akciju prikupljanja pomoći u hrani za korisnike Pučke kuhinje u Jukićevoj ulici u Zagrebu koju vode Misionarke ljubavi, sestre Majke Tereze. Akciju je podržalo Vijeće roditelja, a hrana se prikupljala jedan dan. Učenici 8. a razreda, naši domari s profesoricom Marijom Patrlj od jutra su marljivo dočekivali i preuzimali pakete pripremljene s ljubavlju. Poslijepodne sve prikupljeno (preko 1000 kg potrepština) dostavili su na odredište. Ovim putem prenosimo i zahvale Misionarka ljubavi djeci, roditeljima, učiteljicama, učiteljima i svim djelatnicima škole.

Marija Patrlj

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 17 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...