OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
Škola u prirodi - 2012 PDF Ispis

skola u_prirodi_20122

skola u_prirodi_20121 Učenici četvrtih razreda naše škole boravili su u Školi u prirodi u Baškom Polju od 2. do 7.lipnja 2012. godine. Bili su to nezaboravni dani druženja kojih će se svaki učenik rado sjećati.

Trebalo bi školu u prirodi organizirati češće, kako bi se djeca bolje upoznala međusobno te s učiteljima. U takvoj školi djeca uče lakše, učinkovitije i bolje nego u učionicama. Dobro je iskoristiti svaki trenutak jer ono što vide i nauče u neposrednom okruženju učenici će dugo pamtiti. Naučeno u školskim klupama u sjećanju će ostati zasigurno mnogo kraće.

No, Škola u prirodi nije samo odlazak na more, Škola u prirodi je naš odlazak iz učionice s namjerom učenja u prirodi i korištenja prirodnog okruženja, a ne školske krede i ploče. Ptičji pjev, morski val, sunce, planine… Sjedenje u krugu gdje svi mogu vidjeti i osjetiti sve bez okretanja ili kretanja. Toliko je prednosti izlaska iz učionice, a to smo mi na ovom putovanju itekako doživjeli. Dječja je glavna briga i najvažnija aktivnost igra. Mi smo protiv prirode kada ih predugo držimo zatvorene u zagušljivim, a ponekad i dosadnim, slabo opremljenim učionicama. I matematika može biti zanimljiva kad na knjigu kapne kapljica morske vode …Tako učenje teške matematike dobiva novu dimenziju.

Ovaj dio priče o školi u prirodi napisan je među četiri zida, ali inspiriran zvucima, mirisima i slikama koje su se nekako tvrdoglavo zaglavile među šturim znanjem iz knjiga i učionica kojeg u glavi puno teže čuvamo. Na savjesti svakog učitelja je hoće li školu u prirodi pretvoriti u ljetovanje na moru ili u važnu i vrijednu životnu školu u kojoj će većina učenika i učitelja naučiti mnogo pod vedrim ili kakvim god nebom.

 
Prvi razredi posjetili su Seosko gospodarstvo Šimanović PDF Ispis

prvi simanovic

prvi simanovic2 Postoji li bolji, ljepši i zanimljiviji završetak prvog razreda, nakon učenja i školskih obveza, od odlaska na jednodnevni izlet. Dokazali smo da nema!

Posljednjeg dana ove školske godine, 15.6.2012., posjetili smo seosko gospodarstvo Šimanović i odlično se zabavili. Mnogi su po prvi puta mogli doživjeti pravu seosku idilu uz brojne domaće životinje, polja, vrtove kao i nezaboravnu vožnju na traktorskoj prikolici. Sve smo popratili smijehom, pjesmom, igrom i veseljem. Dan je zaista prošao brzo, a tako će i praznici koji upravo počinju!

Veselimo se drugom razredu i jedva ga čekamo!!!!

 
Terenska nastava drugih razreda PDF Ispis

terenska drugi_razred

terenska drugi_razred1 Terenska nastava 2. a, b, c, d i e razreda održana je u četvrtak 10. 2. 2012. godine. Cilj: upoznavanje željezničkog, cestovnog i riječnog prometa. Krenuli smo u 8.45 šetnjom do Željezničkog kolodvora u Velikoj Gorici pa vlakom u Sisak. Šetnicom uz Kupu ponovili smo vode tekućice, tok, izvor, ušće, lijevu i desnu obalu. Promatrali smo riječni promet i plovila. Nakon kratkog odmora obišli smo Autobusni kolodvor i upoznali ga. U pauzi, do dolaska vlaka, u čekaonici Željezničkog kolodvora sistematizirali smo naučeno. U školu smo došli u 13.45. Putovanje je bilo zanimljivo i puno smo naučili. S radošću iščekujemo novu nastavu izvan učionice.

 
Četvrti razredi u posjetu Ogulinu PDF Ispis

ogulin cetvrti

ogulin cetvrti1 25.04.2012. učenici četvrtih razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u rodnom gradu naše velike književnice, "hrvatskog Andersena", Ivane Brlić Mažuranić. Posjetili smo Zavičajni muzej grada Ogulina u kojem smo susreli dragu nam književnicu koja nam je pričala o svom životu, obitelji i radu. Saznali smo kako su nastale neke bajke koje su nas oduševile svojom maštovitošću dok smo ih čitali kao lektiru. Domaći, likovi iz Šume Striborove, vodili su nas gradom i pričali nam zanimljive legende o gradu i Kleku koji se uzdiže iznad grada. Kod Đulinog ponora graja se stišavala i legenda o velikoj ljubavi odslušana je u tišini. A kad smo tek ugledali kameni lik mladića koji tuguje za svojom Đulom, bili smo oduševljeni. Zatim smo krenuli na jezero Sabljaci. Dočekao nas je vrlo zanimljiv i zabavan program. Sudjelovali smo u radionicama Kosjenkin dom i Legen-grad, glumili u bajkama - igrokazima, polagali vozački ispit za vožnju na metli, plesali, pjevali... Prošetali smo lijepom prirodom oko jezera i družili se sa našim vršnjacima iz paralelnih razreda. Vrijeme nam je brzo prošlo i puni novih dojmova i saznanja vratili smo se u našu Veliku Goricu.

 
Klizanje PDF Ispis

  klizanje kljucic

Grad Velika Gorica ove je godine za svoje osnovnoškolce osigurao besplatne i organizirane termine klizanja. Tako su učenici četvrtih, petih i šestih razreda naše škole 5. i 9. siječnja proveli kližući se na Ključić Brdu. Ugodni trenuci klizanja uz glazbenu podlogu i pogled na tisuće svjetlećih blagdanski ukrasa, uljepšali su taj dan. Predahnuti su mogli uz vrući čaj i sokove. Nadamo se tome i iduće godine.

 

 
<< Početak < « 21 22 23 24 » > Kraj >>

Stranica 22 od 24

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!