OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
Terenska nastava u Klagenfurt PDF Ispis

minimundus 2013_4

U petak, 28.10., učenici 6. razreda naše škole uspješno su realizirali terensku nastavu iz njemačkog jezika. Sa svojim su profesoricama posjetili Austriju, grad Klagenfurt te park minijatura Minimundus, prošetali uz jezero Woerthersee te se potom uputili u razgled grada Klagenfurta, nakon čega su imali slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju i slično. Puni dojmova vratili su se u večernjim satima u Hrvatsku, u Veliku Goricu.

Novinari 6.r

 

 
Muzej evolucije u Krapini PDF Ispis

krapina

5.a, b i c razred posjetili su Muzej evolucije u Krapini 21.10.2016. u sklopu terenske nastave iz povijesti i geografije. Cilj terenske nastave bio je upoznavanje života krapinskih neandertalaca, upoznavanje procesa nastanka i razvoja zemlje, proširivanje odgojno-obrazovnih sadržaja, razvijanje kulturnih navika i uljudnog ponašanja na putovanju i u muzeju.

„...bilo mi je jako lijepo u Krapini, a najviše mi se svidio film i kostur bebe dinosaura....“
(Ema Kulenović)
„...svidjelo mi se što smo u filmu upoznali način života i lova neandertalaca...“
(Benjamin Balinčić)
„...najbolje mi je bilo svemirsko kamenje i film o nastanku zemlje...“
(Fran Berković)
Učenici su posjetili Krapinu pod voditeljstvom Natalije Kukor, prof. i Valentine Japec, prof.

 
Prvi razredi na prvoj terenskoj nastavi PDF Ispis

zoo 2

zoo Nedavno su postali đaci, a već su spremni i za učenje na terenu! Započelo je s puno uzbuđenja i jedva dočekanim polaskom. Od najave da se kreće na terensku nastavu u ZOO Zagreb brojili su se dani. Bili su silno uzbuđeni jer putuju s novim prijateljima, ali i zbog zanimljive teme: JEDAN ŽIVOTINJSKI DAN.
Osvanulo je sunčano jutro. Prema Zagrebu smo krenuli na vrijeme. Nakon prometne gužve, koja vlada u jutarnjim satima, stigli smo u Maksimir. Dočekala nas je zlatna jesen na puteljcima do Zoološkog vrta. Lagani vjetrić povremeno je po nama prosipao zlatnu kišu lišća. Smijehom, žamorom i veseljem odzvanjao je maksimirski park.
Nastava je bila podijeljena u dva dijela, oba zanimljiva, pa se činilo da vrijeme prebrzo prolazi. U jednom dijelu radili smo s voditeljicom u Edukacijskom centru i naučili puno novoga o životinjama koje su stanovnici Zoološkog vrta. Pri ponavljanju sami smo pričali o njihovim navikama, hrani, spretnosti i posebnosti. Vrhunac doživljaja bilo je upoznavanje sa zmijicom Fifi koje smo se bojali, ali bili i jako radoznali. Najhrabriji su je mogli i pomaziti!
U drugom smo dijelu s učiteljicom šetali Zoološkim vrtom, gledali životinje vani i u nastambama, bacali jesensko lišće i družili se s učenicima paralelnog razreda. Kad se približilo vrijeme povratka, krenuli smo i na ulici promatrali promet, kolnik, semafor, zebru (koja zaista ima zebrine pruge), pločnik … i vježbali pravilan prelazak ulice.
Puni dojmova vratili smo se pred našu školu gdje su nas već čekali roditelji, bake, djedovi… Tu je završila naša prva terenska nastava.

Učenici, učiteljice i učitelj 1.razreda

 
Promjenjiva jesen u najljepšem zavičaju PDF Ispis

jesen 2

jesen 1 Listopad je, kao pravi jesenski mjesec, i svog dvanaestog dana pokazao sve čari promjenjivog vremena. U očekivanju slabih tračaka sunca, od škole nas je otpratila kiša. Ali, nismo bili tužni, ni obeshrabreni! Odlučili smo provesti lijep i zabavan dan u Ključić Brdu i ništa nas u tome nije moglo spriječiti.

Ipak smo mi već drugašići!

Upornošću, željom za novim znanjima i dobrim raspoloženjem ispunili smo svaki trenutak naše terenske nastave. Upoznali smo divlje i domaće životinje, kako se hrane, žive i razmnožavaju. Uočili razlike u listopadnom i vazdazelenom drveću, plodove koji rastu u šumi, polju i vrtu.

Najuzbudljivija i najzahtjevnija bila je šetnja šumskom poučnom stazom. Dan je završio baš kako smo htjeli! Nakon ručka Ključić Brdo je obasjalo sunce te smo povratak dočekali u igri, pjesmi i veselju!
Umorni, ali zadovoljni vratili smo se u školu… Dugo ćemo pričati o današnjem danu.

Vesna Stipić, voditeljica Aktiva drugih razreda

 

 
Svjetski tjedan svemira PDF Ispis

svjetski tjedan_svemira(2)

svjetski tjedan_svemira(1) Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada. Školski geografi ove godine su u školskoj knjižnici obilježili Svjetski tjedan svemira. Postavili su izložbu učeničkih radova. Na plakatima ćete pronaći osnovne podatke o svemiru, putovanjima u svemir, a možete pogledati i makete Sunčevih sustava. 

Nadamo se da smo učenicima približili svemirske daljine i zainteresirali ih za djelovanje u budućnosti. Dođite u školsku knjižnicu, pogledajte, pročitajte, pitajte…

 
Više članaka...
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 23 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...