OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
Škola u prirodi - 2012 PDF Ispis

skola u_prirodi_20122

skola u_prirodi_20121 Učenici četvrtih razreda naše škole boravili su u Školi u prirodi u Baškom Polju od 2. do 7.lipnja 2012. godine. Bili su to nezaboravni dani druženja kojih će se svaki učenik rado sjećati.

Trebalo bi školu u prirodi organizirati češće, kako bi se djeca bolje upoznala međusobno te s učiteljima. U takvoj školi djeca uče lakše, učinkovitije i bolje nego u učionicama. Dobro je iskoristiti svaki trenutak jer ono što vide i nauče u neposrednom okruženju učenici će dugo pamtiti. Naučeno u školskim klupama u sjećanju će ostati zasigurno mnogo kraće.

No, Škola u prirodi nije samo odlazak na more, Škola u prirodi je naš odlazak iz učionice s namjerom učenja u prirodi i korištenja prirodnog okruženja, a ne školske krede i ploče. Ptičji pjev, morski val, sunce, planine… Sjedenje u krugu gdje svi mogu vidjeti i osjetiti sve bez okretanja ili kretanja. Toliko je prednosti izlaska iz učionice, a to smo mi na ovom putovanju itekako doživjeli. Dječja je glavna briga i najvažnija aktivnost igra. Mi smo protiv prirode kada ih predugo držimo zatvorene u zagušljivim, a ponekad i dosadnim, slabo opremljenim učionicama. I matematika može biti zanimljiva kad na knjigu kapne kapljica morske vode …Tako učenje teške matematike dobiva novu dimenziju.

Ovaj dio priče o školi u prirodi napisan je među četiri zida, ali inspiriran zvucima, mirisima i slikama koje su se nekako tvrdoglavo zaglavile među šturim znanjem iz knjiga i učionica kojeg u glavi puno teže čuvamo. Na savjesti svakog učitelja je hoće li školu u prirodi pretvoriti u ljetovanje na moru ili u važnu i vrijednu životnu školu u kojoj će većina učenika i učitelja naučiti mnogo pod vedrim ili kakvim god nebom.

 
Prvi razredi posjetili su Seosko gospodarstvo Šimanović PDF Ispis

prvi simanovic

prvi simanovic2 Postoji li bolji, ljepši i zanimljiviji završetak prvog razreda, nakon učenja i školskih obveza, od odlaska na jednodnevni izlet. Dokazali smo da nema!

Posljednjeg dana ove školske godine, 15.6.2012., posjetili smo seosko gospodarstvo Šimanović i odlično se zabavili. Mnogi su po prvi puta mogli doživjeti pravu seosku idilu uz brojne domaće životinje, polja, vrtove kao i nezaboravnu vožnju na traktorskoj prikolici. Sve smo popratili smijehom, pjesmom, igrom i veseljem. Dan je zaista prošao brzo, a tako će i praznici koji upravo počinju!

Veselimo se drugom razredu i jedva ga čekamo!!!!

 
Terenska nastava drugih razreda PDF Ispis

terenska drugi_razred

terenska drugi_razred1 Terenska nastava 2. a, b, c, d i e razreda održana je u četvrtak 10. 2. 2012. godine. Cilj: upoznavanje željezničkog, cestovnog i riječnog prometa. Krenuli smo u 8.45 šetnjom do Željezničkog kolodvora u Velikoj Gorici pa vlakom u Sisak. Šetnicom uz Kupu ponovili smo vode tekućice, tok, izvor, ušće, lijevu i desnu obalu. Promatrali smo riječni promet i plovila. Nakon kratkog odmora obišli smo Autobusni kolodvor i upoznali ga. U pauzi, do dolaska vlaka, u čekaonici Željezničkog kolodvora sistematizirali smo naučeno. U školu smo došli u 13.45. Putovanje je bilo zanimljivo i puno smo naučili. S radošću iščekujemo novu nastavu izvan učionice.

 
Četvrti razredi u posjetu Ogulinu PDF Ispis

ogulin cetvrti

ogulin cetvrti1 25.04.2012. učenici četvrtih razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u rodnom gradu naše velike književnice, "hrvatskog Andersena", Ivane Brlić Mažuranić. Posjetili smo Zavičajni muzej grada Ogulina u kojem smo susreli dragu nam književnicu koja nam je pričala o svom životu, obitelji i radu. Saznali smo kako su nastale neke bajke koje su nas oduševile svojom maštovitošću dok smo ih čitali kao lektiru. Domaći, likovi iz Šume Striborove, vodili su nas gradom i pričali nam zanimljive legende o gradu i Kleku koji se uzdiže iznad grada. Kod Đulinog ponora graja se stišavala i legenda o velikoj ljubavi odslušana je u tišini. A kad smo tek ugledali kameni lik mladića koji tuguje za svojom Đulom, bili smo oduševljeni. Zatim smo krenuli na jezero Sabljaci. Dočekao nas je vrlo zanimljiv i zabavan program. Sudjelovali smo u radionicama Kosjenkin dom i Legen-grad, glumili u bajkama - igrokazima, polagali vozački ispit za vožnju na metli, plesali, pjevali... Prošetali smo lijepom prirodom oko jezera i družili se sa našim vršnjacima iz paralelnih razreda. Vrijeme nam je brzo prošlo i puni novih dojmova i saznanja vratili smo se u našu Veliku Goricu.

 
Klizanje PDF Ispis

  klizanje kljucic

Grad Velika Gorica ove je godine za svoje osnovnoškolce osigurao besplatne i organizirane termine klizanja. Tako su učenici četvrtih, petih i šestih razreda naše škole 5. i 9. siječnja proveli kližući se na Ključić Brdu. Ugodni trenuci klizanja uz glazbenu podlogu i pogled na tisuće svjetlećih blagdanski ukrasa, uljepšali su taj dan. Predahnuti su mogli uz vrući čaj i sokove. Nadamo se tome i iduće godine.

 

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 » > Kraj >>

Stranica 23 od 25

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaAudio priče

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Željkine priče za mali odmor  Adrianina čitaonica Ježeva kućica Vrijeme je za online priču: "Hrkalo" Moj tata se smanjuje Kišni razdraganci Tata Slikovnica čita, glumi i...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...