OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
U Muzeju krapinskog neandertalca PDF Ispis

U petak, 9. 11. 2018., učenici petih razreda (e, f i g) posjetili su Muzej krapinskog neandertalca u Krapini uz pratnju učitelja povijesti Ivice Kirina i učiteljice geografije Marije M. Forjan. Posjet je zamišljen kao terenski dio nastave povijesti i geografije. Učenici su proširili znanje o nalazištu neandertalca, o D. G. Krambergeru i životu u 19. st. U Muzeju je odlično objašnjen nastanak svemira, nastanak Zemlje te kemijska i biološka evolucija. Nakon posjeta Muzeju popeli smo se na pravo nalazište te odglumili neandertalce. Bilo je vremena za kupnju suvenira koji će nas podsjećati na ugodne trenutke u Muzeju. Potom smo, nakon podužeg radnog dana, krenuli prema Velikoj Gorici na zasluženi odmor.

 

Marija M. Forjan, učiteljica geografije

 
Terenska nastava – Posjet osmih razreda Vukovaru PDF Ispis

30.10. i 31.10.2018. učenici osmih razreda sa svojim su razrednicima i predmetnim učiteljima posjetili Vukovar. Kroz ta su dva dana posjetili memorijalna mjesta na području grada Vukovara - Spomen dom na Trpinjskoj cesti, Put spasa, Vukovarsku bolnicu, Spomen dom Ovčaru, franjevački samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova, Memorijalno groblje te izložbeni prostor Memorijalnog centra. Način života Vučedolaca upoznali su posjetom Muzeju vučedolske kulture. Sudjelovali su u Kvizu znanja koji je uslijedio nakon Škole mira i osvojili 1. mjesto, na što su bili izuzetno ponosni, kao i kad su Socijalnoj trgovini u Vukovaru donirali veću količinu hrane koju su sakupili prije odlaska u Vukovar.

Novinari

 
Izlet u Graz i tvornicu čokolade Zotter PDF Ispis

U petak, 19.10.2018, učenici sedmih razreda posjetili su tvornicu čokolade Zotter i grad Graz u Republici Austriji. 

Po dolasku u tvornicu, uživali smo kušajući više od tristo vrsta čokolade. Učenici su mogli kupiti prigodne slatke darove za svoje najdraže.
Zatim smo se uputili u centar Graza gdje smo obišli najvažnije znamenitosti. Popeli smo se na vidikovac Schlossberg i u prekrasnom smo vremenu uživali u pogledu na grad.
Izlet smo završili posjetom trgovačkom centru Seiersberg gdje su učenici imali priliku kupiti pokoji suvenir s izleta.
U večernjim smo satima prepuni dojmova stigli pred školu.

Ivona Štrekelj

 
Ključić Brdo PDF Ispis

U četvrtak, 11. listopada 2018., učenici 1. razreda išli su na terensku nastavu na Ključić Brdo gdje su sudjelovali na radionici „Kako nastaje kruh?" Od brašna, soli, vode i kvasca zamijesili su tijesto i izradili su razne oblike. Dok se tijesto peklo, učenici su krenuli u šetnju. Obilazeći šumu vidjeli su bogatstvo prekrasnih boja izmiješanih s toplim sunčevim zrakama i upoznali su neke životinje koje obitavaju na ovim brežuljcima. Slobodno vrijeme iskoristili smo za igre na livadi.

Prvašići, kao i njihove učiteljice i učitelj, veselo su se vratili kući noseći sa sobom prekrasan doživljaj jednoga jesenskog dana.

 

Marina Marčec, Voditeljica Aktiva 1. razreda

 
Pozdrav jeseni PDF Ispis

Iz maglovitoga, velikogoričkog jutra, 12. listopada ove godine, učenici drugih razreda naše škole krenuli su na terensku nastavu „Pozdrav jeseni“ u Ključić Brdo. Tamo nas je dočekala sunčana jesen zaodjenuta prekrasnim, toplim bojama. Ali dočekale su nas i životinje: jeleni, divlje svinje, konji, koze, ovce, zečevi ...

Uz veselo raspoloženje i ugodnu šetnju vodič nas je proveo po imanju i zanimljivostima plijenio našu pažnju.
Nakon razgledavanja svi smo se pretvorili u male pekare i vještim ili manje vještim rukama mijesili smo tijesto i od njega izrađivali obične i neobične oblike koje smo nakon pečenja slasno pojeli. Na kraju je uslijedila igra dok nas je grijalo toplo, jesensko sunce.
Osunčani, zaigrani i puni dojmova oko podneva smo se vratili u Veliku Goricu koju su obasjavale zrake natprosječno toploga, jesenskog sunca.

Vesna Lukinić, voditeljica aktiva 2. razreda

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 13 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...