OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
Posjet Vodocrpilištu Velikoj Gorici PDF Ispis

posjet vodocrpilistu (2)

posjet vodocrpilistu (1) Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. 3. kako bi se usmjerila pozornost na važnost vode za život na zemlji.

Tim su povodom prvi razredi iz PŠ Gradići i PŠ Lomnica posjetili Vodocrpilište u Velikoj Gorici. Učenici su obišli bunar, slušali vodu kako teče cijevima, saznali kako voda voda dolazi u kućanstva te kako štedimo vodu. Na kraju obilaska djelatnici Vodocrpilišta počastili su učenike vodom i kiflicama.

Zahvaljujemo djelatnicima Vodocrpilišta koji su strpljivo odgovarali na sva dječja pitanja.

Nevenka Sedmak, učiteljica razredne nastave

 
Terenska nastava u Austriji PDF Ispis

Terenska nastava u Austriji- Klagenfurt (4)

Terenska nastava u Austriji- Klagenfurt (3) U petak, 23. 3. 2018., učenici šestih razreda, koji pohađaju nastavu njemačkoga jezika, dan su proveli u Austriji, u gradu Klagenfurtu te obližnjem parku minijatura Minimundusu.

U ranim jutarnjim satima ukupno 70 učenika šestih razreda te njihove profesorice njemačkoga jezika Josipa Omrčen, Ivona Štrekelj i Ivana Šmaguc Topić uputiše se na jednodnevni izlet u Republiku Austriju. Prvo smo posjetili park minijatura Minimundus. U parku smo obišli mnogobrojne umanjene građevine iz cijelog svijeta. U 4D kinu smo pogledali projekciju kroz koju smo „proputovali“ svemirom. Vozili smo se kineskim zidom. Na kraju smo se zabavljali u novootvorenom dijelu zabavnog parka odgovarajući na pitanja kviza, penjući se na toranj, fotografirajući se ispred različitih poznatih građevina koje smo kao kulise sami izabrali na velikom ekranu.

Uslijedila je šetnja obližnjim jezerom Wörthersee, središnjom rivijerom pokrajine Koruške, nakon čega smo se uputili u razgledavanje grada Klagenfurta. Obišli smo brojne znamenitosti: Alter Platz, Rathaus, Pfarrkirche St. Egid, Stadttheater... Šetnju smo završili pauzom u šoping centru Arkaden City nakon čega smo se uputili natrag u Hrvatsku te u večernjim satima sretni i puni dojmova stigli u Veliku Goricu.

Josipa Omrčen, prof. njemačkog jezika

 
Posjet drugih razreda Kinu Gorica PDF Ispis

Posjet drugih razreda Kinu Gorica

Posjet drugih razreda Kinu Gorica 1 U petak, 19. siječnja 2018. godine, učenici drugih razreda posjetili su Kino Gorica. Zašto? Zato da bi na velikom platnu doživjeli priču o velikom biku s još većim srcem. Priča je to o Ferdinandu, biku koji radije miriše cvijeće, nego bori u areni s matadorima.

Još davne 1938. godine, nastao je animirani lik Ferdinand koji je obilježio djetinjstvo mnogih generacija i postao film kojeg se svi rado sjećaju te dobio nagradu Oskar za najbolji kratki film. Ove je zime u naše kino dvorane stigao animirani film „Ferdinand“ redatelja Carlosa Sadanha koji je režirao „Rio“ i „Ledeno doba“. Željeli smo ga i mi pogledati i nismo požalili.
Sretni i zadovoljni vratili smo se u naše klupe sa spoznajom da ne smijemo imati predrasude i suditi o drugima po njihovom izgledu već po njihovim djelima.

Voditelj Aktiva 2. razreda:

Ksenija Petrlin Jurić

 
Posjet Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu PDF Ispis

posijet veleposlanstvu sada (1)

posijet veleposlanstvu sada (2) U utorak, 16. siječnja 2018. grupa učenika naše škole koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika posjetili su Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu. 

Nakon razgledavanja, pri kojem smo naučili više o poslovima koji se obavljaju u Veleposlanstvu, s učenicima su razgovarali diplomati i američki marinci koji rade u osiguranju Veleposlanstva. Gospođe Wylita Bell i Jessica Copeland su održale učenicima kratka predavanja o odjelima koje vode i o svojoj domovini, a učenici su bili puni pitanja o SAD-u, životu diplomata i njihovim dojmovima o Hrvatskoj. Američki su marinci ispričali učenicima kakav je život marinca, a imali smo i priliku uživo vidjeti kako izgleda oprema koju nose i doznati kako je njihov najvažniji posao osiguravanje mira i sigurnosti i nije sličan video igricama, nego je vrlo naporan i odgovoran.

Na kraju smo dobili pohvale za odlično znanje engleskog jezika koje smo pokazali u razgovoru.

A svi smo se složili da su upravo razgovor i upoznavanje najbolji način jačanja razumijevanja i prijateljstva među narodima.

 
Božić u srcu PDF Ispis

bozicna bajka - salaj

Dana 21. 12. 2017. godine učenici trećih razreda, u pratnji svojih učiteljica i roditelja, posjetili su Božićnu priču na imanju obitelji Salaj u Grabovnici pored Čazme.

Uživali su u sjaju 2,5 milijuna božićnih lampica poredanih s posebnom pažnjom i redoslijedom prema sadržaju.
Božićnu priču upotpunili su i prigodno odjeveni animatori koji su nas zabavljali te smo druženje s njima ovjekovječili fotografiranjem u sanjkama Djeda Božićnjaka
Učenici i roditelji mogli su se zasladiti raznim slatkim i slanim specijalitetima, a u Advent selu za uspomenu kupiti i prigodni suvenir.
Posebno oduševljenje i uzbuđenje svima nazočnima izazvao je vatromet.
Naša terenska nastava završila je u kasnim večernjim satima.

Voditeljica aktiva 3. razreda
Jadranka Jelisavac

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 17 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...