OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
Putevima bajki Ivane Brlić Mažuranić PDF Ispis

Putevima bajki (2)

Putevima bajki (1) Četvrti razredi naše škole posjetili su Ogulin, rodno mjesto Ivane Brlić Mažuranić. Obišli su središnji dio grada, Frankopansku utvrdu u kojoj se nalazi i Zavičajni muzej grada, divili se Đulinom ponoru, vrelu Cesarovac, mjestu gdje se nekada nalazila rodna kuća Ivane Brlić Mažuranić, posjetili su i župnu crkvu Uzvišenja Sv. Križa i spomenik kralju Tomislavu otkud se vidi planina Klek uz koju se vežu brojne legende.

Učenici su sudjelovali u predstavi Jagor, oslikavali su scenu i čitali tekst. Radionica je završila plesom u jazbini babe Poludnice.

Nakon ručka, zajedno s učiteljima, polagali su ispit za dobivanje vozačke dozvole za letenje na metli. Svi smo bili uspješni i svakome je bila uručena vozačka dozvola.

Uz brojne edukativne sadržaje, naši su se đaci dobro zabavljali, uživali i vratili se kući obogaćeni još jednim iskustvom.

Mateja Karavanić,
voditeljica Aktiva 4. razreda

 
Terenska nastava iz povijesti i geografije u Muzeju evolucije u Krapini PDF Ispis

krapina muzej Učenici 5. a, b i c razreda posjetili su Muzej evolucije u Krapini 20. listopada 2017. u sklopu terenske nastave iz povijesti i geografije. Cilj terenske nastave bio je upoznavanje života krapinskih neandertalaca, upoznavanje procesa nastanka i razvoja zemlje, proširivanje odgojno-obrazovnih sadržaja, razvijanje kulturnih navika i uljudnog ponašanja na putovanju i u muzeju.

Tijekom posjeta Muzeju, učenici su rješavali zadatke iz povijesti i geografije. Nakon toga su se prošetali do nalazišta pračovjeka te uz pomoć kompasa odredili strane svijeta.

Učenici su posjetili Krapinu pod voditeljstvom svojih profesorica Natalije Kukor i Valentine Japec.

 
Izlet u Graz PDF Ispis

Izlet u Graz (2)

Izlet u Graz (1) U petak 20. 10. 2017. učenici sedmih razreda te njihove profesorice njemačkog jezika Josipa Omrčen, Ivana Šmaguc Topić i Ivona Štrekelj posjetili su Graz i tvornicu čokolade Zotter u mjestu Riegersburg, nedaleko od Graza. Nakon odgledanog dokumentarca o tvornici Zotter, obilaska tvornice te kušanja mnogobrojnih vrsta čokolade, uputili smo se u razgled grada Graza i njegovih znamenitosti: Herrengasse, Rathaus, Grazer Hauptplatz, Grazer Oper, Kunsthaus, Murinsel, Doppelwendeltreppe, Schloßberg... 

Prije povratka kući, odomrili smo se u shopping centru Seiersberg gdje su učenici imali malo slobodnog vremena za kupnju, jelo i sl. U kasnim večernjim satima, puni dojmova, vratili smo se kući.

 
Dani otvorenih vrata Dukata PDF Ispis

dukat (1)
dukat (2) U četvrtak 19. 10. 2017. učenici 3. a, 3. d i 3. razreda PŠ Lomnica posjetili su Dukat mliječnu industriju u Zagrebu.
Cilj ove terenske nastave je upoznavanje učenika s „putom mlijeka od polja do stola“, s posebnim naglaskom na kontrolu kvalitete domaće mliječne sirovine i gotovih proizvoda, preradu mlijeka te važnost svakodnevne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za pravilan rast i razvoj djece školske dobi.
U prvom su dijelu programa učenici obišli proizvodni pogon, a u drugom su dijelu zabavno – edukativnog sadržaja kroz igru pokazali znanje viđenog.

Uz degustaciju Dukatovih mliječnih proizvoda učenici su dobili i prigodne poklone te su pozvani da se uključe u kreativni likovni natječaj „ VOLIM MLIJEKO“.

Voditeljica aktiva 3. razreda
Jadranka Jelisavac, mag. prim. educ.

 
Prvašići u ZOO vrtu PDF Ispis

zoo

"Hura, idemo u ZOO vrt! Gledat ćemo životinje! Smijemo li ih hraniti? Ima li lavova? Uh, ja ih se bojim. Ja sam već bila u ZOO. I ja, i ja.“

Sve su to bile riječi malih đaka prvašića kad su čuli vijest o posjetu ZOO vrtu.
U srijedu 11. listopada 2017. g. učenici 1. razreda područnih škola Gradići i Lomnica, u četvrtak 12. listopada učenici 1. a i 1. b te 13. listopada učenici 1. c i 1. d razreda bili su na terenskoj nastavi u Zoološkom vrt Maksimir.

Tema terenske nastave bila je Jedan životinjski dan. Učenici su upoznali raznolikosti životinjskog svijeta, sličnosti i razlike životinja sistematizirajući ih prema različitim obilježjima: prehrani, vremenu najveće aktivnosti... Snalazili su se u vremenu koristeći nazive doba dana u razgovoru i opisu aktivnosti životinja, razvijali su odgovoran stav i ljubav prema živim bićima.

Također, sudjelovali su u zanimljivom i poučnom predavanju i bili u prilici dodirnuti zmiju. Uzbuđenja i nevjerice na dječjim licima nije nedostajalo. Na povratku do škole prepričavali su se doživljaji s izleta.
O uspješnosti terenske nastave najbolje govore dječja pitanja: “Učiteljice, hoćemo li ponovno u ZOO vrt?“

Voditeljica Aktiva 1. razreda

Nevenka Sedmak

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 19 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...