OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti


Dan i noć na PMF-u PDF Ispis

S nestrpljenjem smo, nakon nekoliko godina pauze, dočekali sudjelovanje na manifestaciji „Dan i noć na PMF-u”. Svaki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta otvori svoja vrata kako bi približio znanost svima koji ju vole. Tako je bilo i u petak, 5. 5. 2023. godine, kada su na manifestaciji sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda u pratnji profesorica geografije Valentine Japec i Marije Majdak Forjan te profesorice fizike Antonije Fartek.

Učenici koji pohađaju dodatnu nastavu Geografije sudjelovali su na radionicama koje su organizirali Geološki i Geofizički odsjek. Gledali su kakva je to „Gužva u litosferi”, istražili „Tko je ukrao vrtnog patuljka” i priključili se „Malim lovcima na oluje”.

Učenici dodatne nastave Fizike pridružili su se predavanjima Fizičkog odsjeka i radionici na Geofizičkom odsjeku. Osim predavanja učenici su posjetili laboratorij za istraživanje supravodljivosti i laboratorij za nuklearnu magnetsku rezonancu te sudjelovali u kvizu znanja i provjerili „Kako nastaje tsunami”.

Već se sada veselimo idućoj godini i novom susretu s PMF-om!

 
Festival znanosti 2023. godine PDF Ispis

U četvrtak, 27. travnja 2023. godine učenici 7.b razreda u pratnji razrednice i učiteljice tehničke kulture Irene Gimpelj Gal i učiteljice tehničke kulture Irene Franjić posjetili su Veleučilište u Velikoj Gorici u sklopu Festivala znanosti te slušali predavanje o lemljenju i sudjelovali na radionici lemljenja.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Znanost je društvena pojava, predmet njezina interesa su priroda i društvo, a cilj da svijet učini boljim i sretnijim mjestom.

Irena Gimpelj Gal

 
Šestaši na terenskoj nastavi u Austriji PDF Ispis

terenska Austrija

terenska Austrija(1) U petak, 21. travnja 2023., učenici šestih razreda koji uče njemački jezik, s profesoricama Petrom Bedeniković, Josipom Omrčen, Ivonom Štrekelj i Marijom Vnučec posjetili su Republiku Austriju i grad Klagenfurt.

Ovaj jednodnevni posjet započeo je obilaskom Minimundusa, parka minijaturnih svjetski poznatih građevina koji se nalazi na jezeru Wörthersee u Klagenfurtu. Nakon obilaska parka poslijepodne je bilo rezervirano za šetnju i upoznavanje grada Klagenfurta te slobodno vrijeme za ručak. Prošetali smo glavnom ulicom, posjetili Alter Platz, Neuer Platz s fontanom zmaja, katedralu Sv. Trojstva, staru i novu vijećnicu…

Vratili smo se u večernjim satima pred našu školu puni dojmova i naravno fotografija.

 
Legende Medvedgrada – terenska nastava PDF Ispis

terenska nastava - Medvedgrad

terenska nastava - Medvedgrad(1) Učenici 7. b i 7. c razreda posjetili su Centar za posjetitelje Medvedgrad u petak, 3. ožujka 2023. u okviru terenske nastave iz hrvatskog jezika. Saznali su brojne legende o mističnom Medvedgradu zahvaljujući stručnom vodstvu Marije Patrlj, prof. Osim o legendama, naučili su mnogo o biljnom i životinjskom svijetu Medvednice, ali i saznali nešto o povijesti Medvedgrada.

Antonia Fučkala, prof.

 
Posjet MiniPolisu PDF Ispis

MiniPolis(1) MiniPolis(2)

Učenici 2. razreda posljednji dan veljače posjetili su tematski park MiniPolis – interaktivni dječji grad.

Obilaskom tematskih minijaturnih kućica, koje su replike stvarnoga svijeta, upoznali smo razna zanimanja. Na zabavan način učenici su otkrivali što žele biti kad odrastu. Bili su vozači tramvaja, pčelari, piloti, vatrogasci, liječnici i naučili da je svako zanimanje važno!

Ovaj interaktivni dječji grad pokazao se kao idealna destinacija za našu izvanučioničku nastavu. Mali grad za veliku istraživačku avanturu!

Ivana Boban, voditeljica Aktiva 2. razreda

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...