OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti


Odluka o odabiru - terenska nastava Vodice PDF Ispis

izleti

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

 

KLASA:602-01/23-01/26
URBROJ: 238/31-20-02-23-7

Velika Gorica, 1. 3. 2023.

 

Na temelju članka 12. st.5. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN br. 67/14, 81/15 i 53/21), roditelji učenika šestih razreda, na roditeljskom sastanku održanom dana 1. 3. 2023. donijeli su jednoglasno slijedeću :

ODLUKU

 

Euro Asap Tours d.o.o., Vinogradska 68, Zagreb povjerena je organizacija i provedba višednevne terenske nastave učenika šestih razreda u Vodice.

Obrazloženje

Povjerenstvu za provedbu javnog poziva i izbora najpovoljnije ponude za organizaciju i provedbu višednevne terenske nastave učenika šestih razreda u Vodice, pristigle su tri ponude koje su ispunjavale tražene uvjete.

  1. Svijet putovanja d.o.o., Draganići 12, Zagreb
  2. Euro Asap Tours d.o.o., Vinogradska 68, Zagreb
  3. Toptours TA, Aleja lipa 1d, Zagreb

Ponude su predstavljene roditeljima, na roditeljskom sastanku održanom dana 1. 3. 2023. godine.

Nakon provedenog postupka donesena je Odluka kao u dispozitivu.

Ova Odluka je konačna.

Povjerenstvo

 
Obavijest – terenska nastava Vodice PDF Ispis

izleti

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

 

KLASA:602-01/23-01/26
URBROJ: 238/31-20-02-23-5
Velika Gorica, 27. 2. 2023.

 

Obavijest – terenska nastava Vodice


Povjerenstvo za Provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za provedbu terenske nastave učenika šestih razreda – Vodice, na sastanku od 22. 2. 2023. godine ustanovilo je, da je temeljem javnog poziva broj: 01/2023 pristiglo 3 ponude. Sve ponude zadovoljavaju uvjete iz javnog poziva, a to su:

  1. Svijet putovanja d.o.o., Draganići 12, Zagreb
  2. Euro Asap Tours d.o.o., Vinogradska 68, Zagreb
  3. Toptours TA, Aleja lipa 1d, Zagreb

Ponuđači će predstaviti svoje ponude (trajanje 10 minuta za svakog ponuđača) na roditeljskom sastanku učenika šestih razreda, koji će se održati 1. 3. 2023. u 18,30 h u školskoj knjižnici.

Povjerenstvo

 
Terenska nastava „S Brlićkom po Zagrebu“ PDF Ispis

s Brličkom po Zagrebu
Učenici 6. d, e i f razreda 16. studenog 2022. posjetili su Zagreb u pratnji učiteljica hrvatskoga jezika. Učenike je u autobusu dočekala vjeroučiteljica Marija Patrlj, licencirani turistički vodič, odjevena u kostim Ivane Brlić-Mažuranić te ih svojom zanimljivom pričom odvela u davnu prošlost. Po dolasku u naš glavni grad unatoč kiši uživali su u nastavku priče o Augustu Šenoi, Ivanu Mažuraniću i povijesti Zagreba. Preko Europskog trga i Trga bana Josipa Jelačića stigli su do Kaptola i Dolca. U Tkalčićevoj su se ulici zaustavili kod spomenika slavnoj hrvatskoj književnici i novinarki Mariji Jurić Zagorki. Radićevom ulicom stigli su i do Gornjeg grada, Kamenitih vrata, Kule Lotrščak te Strossmayerova šetališta gdje su uz Matoša, još jednog velikana hrvatske književnosti, zajedničkom fotografijom ovjekovječili druženje. Ni tmurno i kišovito vrijeme nije moglo šestašima pokvariti raspoloženje te se puni dojmova i znanja, koje potvrđuju diplome i osvojene nagrade, vraćaju u Veliku Goricu.

 
Terenska nastava u Vukovaru PDF Ispis

Vukovar Učenici osmih razreda u pratnji svojih razrednica Matee Meštrović, Željke Gabud, Branke Kopilović, Višnje Ridzak, Roberte Marčec, Dorotee Štuban i učitelja u pratnji, Ivice Kirina, Ive Rimac i Irene Lacković bili su na terenskoj nastavi u Vukovaru. Dvodnevna terenska nastava održana je 28. i 29. listopada 2022. godine.

Prvi smo dan slušali predavanja o Domovinskom ratu i Bitki za Vukovar. Tijek i značaj Bitke za Vukovar razjasnio nam je časnik Hrvatske vojske i sudionik obrane grada Vukovara. Posjetili smo i Muzej vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar, smješten u dvorcu Eltz te naučili brojne zanimljivosti o povijesnoj i kulturnoj baštini grada. U nastavku dana razgledali smo središte grada. Večer je bila predviđena za druženje i ples.

Drugoga dana obilazili smo najvažnije lokacije vezane uz stradanje Vukovara. Posjetili smo vukovarsku bolnicu u čijim smo skučenim podrumskim prostorijama slušali o svakodnevnim granatiranjima i borbi za živote ranjenika, zatim Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Spomen-dom Ovčara, mjesto stradanja civila i ranjenika iz vukovarske bolnice. Na Memorijalnom smo groblju i na Ovčari, u tišini i s puno poštovanja, upalili svijeće za sve koji su izgubili život za slobodu Hrvatske. Obišli smo i tzv. Kukuruzni put kojim je opkoljenom Vukovaru dopremana pomoć, posjetili Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti te samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova gdje smo pogledali i dokumentarni film o Domovinskom ratu.

Dvodnevni posjet Vukovaru završio je Školom mira, predavanjem s kojeg su učenici svojim domovima ponijeli poruke mira, nenasilja i tolerancije. Terensku nastavu zaokružili smo kvizom znanja u kojem se natjecalo šest osnovnih škola. Našu su školu predstavljali Jakov Stepanić, učenik 8. c razreda i Bartol Stublić, učenik 8. f razreda. Borba je bila napeta, a našim odličnim predstavnicima pobjeda je izmakla za jedan bod. Ponosni na njih, puni dojmova zbog svega što smo čuli i naučili, krenuli smo put Velike Gorice i u večernjim satima sretno stigli pred našu školu.

 
Terenska nastava u Medvedgradu PDF Ispis

terenska nastava - Medvedgrad (2)

terenska nastava - Medvedgrad (1) 27. listopada 2022. učenici 6. a, b i c razreda OŠ Nikole Hribara posjetili su Centar za posjetitelje Medvedgrad u okviru terenske nastave. Putovima legendi Medvedgrada i Medvednice s temom „Budi pažljiv, slušaj priču!” stručno ih je vodila gđa Marija Patrlj, prof. Učenici su se, osim s legendama, upoznali i s poviješću Medvedgrada kao i biljnim i životinjskim svijetom Medvednice. Najpažljiviji slušači iz svakog razrednog odjela dobili su za nagradu knjigu o Medvedgradu i Medvednici te puni dojmova i znanja uspješno realizirali terensku nastavu iz hrvatskoga jezika.

Lidija Klarić, prof.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...