OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Nastavljamo s prikupljanjem plastičnih čepova PDF Ispis

I ove školske godine nastavljamo s prikupljanjem pvc čepova za pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Naša škola je tijekom prošlog polugodišta prikupila 200 kg pvc čepova i dostavila ih Udruzi.

Svima zahvaljujemo na aktivnom uključivanju u humanitarnu akciju!
Ova Udruga djeluje od 1998. godine, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti.
Sve što trebate učiniti jest prikupiti što više plastičnih čepova. U holu naše škole je postavljena posebna kutija u koju možete ubaciti plastične čepove s boca vode, sokova, jogurta, šampona…

Kada se kutija napuni, čepove ćemo ponovno poslati Udruzi koja će novcem od prodanih čepova pomoći oboljelima u kupnji lijekova za liječenje malignih bolesti.

Budući da ova akcija nema ograničen rok trajanja, uvijek se možete uključiti i sudjelovati, čineći pritom dobro djelo. Na ovaj način ne samo da čuvamo okoliš već pomažemo ljudima kojima je to od životne važnosti!

 

Erika Likan Kelentrić

 
Projekti PDF Ispis

 PROGRAM IDENTIFIKACIJE DAROVITIH UČENIKA

Cilj programa je otkrivanje potencijalno darovitih učenika, podrška i poticaj darovitima te njihovim roditeljima. Identifikacija se provodi među učenicima 3.-ih razreda, a provodi je školski psiholog u suradnji s učiteljima.

Uočavanje znakova sposobnosti najznačajnija je početna stepenica u brizi za razvoj darovitih. Hoće li se odrastanjem njihov potencijal realizirati u talent ovisi o više različitih faktora, o njihovoj okolini i njima samima.

U sklopu programa, psihologinja škole održava susrete darovitih učenika 4.-ih razreda i predavanja za roditelje. 

 

TeenCAP

Program prevencije napada na mlade 

Ciljevi  programa:

  • Smanjivanje ranjivosti mladih na sve oblike napada kroz poučavanje vještina kako se nositi i kako prepoznati potencijalno opasne situacije.
  • Povećati informiranost zajednice o problemu nasilja nad tinejdžerima.  
  • Mijenjati osnovne stavove koji leže u pozadini nasilništva.

Program se sastoji od 3 dijela: predavanja za osoblje škole, predavanja za roditelje i trodnevnih radionica za učenike 8.razreda. S učenicima se obrađuju sve vrste napada, a najviše različiti oblici seksualnih napada. Provode ga profesor TZK-a i psihologinja škole u suradnji s Udrugom roditelja „Korak po korak” čiju su edukaciju u tu svrhu završili.

 

MAH-1

Mogu ako hoću 1 - Preventivni program  koji uključuje upoznavanje učenika 4.-ih razreda s osnovnim poslovima policije i  policijskom postajom. Cilj programa je razvijanje suradničkog odnosa s državnim službama, osobito s policijom.U dogovoru s PU Zagrebačkom, učiteljice 4.-ih razreda odvode učenike u Policjsku postaju Velika Gorica gdje imaju razgledavanje uz stručno vodstvo.

 

 

MAH 2

Mogu ako hoću 2 - Program informiranja roditelja o problemu ovisnosti i nasilja.  Roditelje se kroz predavanja upoznaje s policijskim postupcima u slučajevima nasilja i ovisnosti, a sve u cilju kako bi mogli pomoći sebi i svojoj djeci.Policijski službenici iz Informativnog centra za prevenciju drže predavanja roditeljima učenika 6. razreda u prostoru škole.

 

 

PiA

Prevencija i Alternativa - Program prevencije konzumacije alkohola, droge, cigareta te prevencije vandalizma.Program je namijenjen učenicima 6.-ih razreda i provodi ga Policijska uprava zagrebačka u prostoru škole.Predavanja na poučan način prate problem ovisnosti, njegove uzroke i posljedice te učenicima nude alternativu takvom obliku života.

 

 

POZITIVA-PREVENTIVA

Program pozitivne psihologije. Program je namijenjen učenicima 4.-ih razreda. Provode ga učitelji na svojim satovima razrednog odjela, uz podršku stručne službe škole.Program su pokrenule pedagoginja i psihologinja, školske godine 2006./2007., sa željom da se s učenicima provode radionice prevencije koje razvijaju temeljne ljudske vrijednosti i vrline. Stručne suradnice su prvo same provele pilot projekt u dva četvrta razreda i paralelno provodile istraživanje koje je na kraju potvrdilo uspješnost i učinkovitost programa.  Radionice su opisale u svom priručniku  “Pozitiva-preventiva” koji sada koriste i učitelji. Neke su radionice dijelom preuzete iz knjige “Kako biti bolji”, Dubravke Miljković i Majde Rijavec, i prilagođene ( jer su bazično namijenjene za srednjoškolce).

 

 

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA

profesionalna orijentacija Profesionalna orijentacija skup je postupaka pomoću kojeg se pojedinci usmjeravaju u ona područja rada koja najbolje odgovaraju njihovim intelektualnim sposobnostima, osobinama ličnosti, profesionalnim interesima te zahtjevima i mogućnostima na tržištu rada.

 

Pročitaj više...


PROJEKT KUMSTVO

denis kweji_2014

Vijeće učenika naše škole pokrenulo je humanitarnu akciju povodom Međunarodnog dana tolerancije 2010./2011. školske godine. Prikupljao se novac za kumstvo i opremanje sirotišta u biskupiji Songea u Tanzaniji. Prikupljeno je ukupno 3.564,35 kuna. Od toga je 2.538,76 kuna uplaćeno za opremanje sirotišta + 25,39 kuna provizije, a ostatak od 1.000,00 kuna uplaćen je za kumstvo.


 

Pročitaj više...

 


Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...