OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
Međunarodni dan obitelji PDF Ispis

dan obitelji

„Obiteljski dom ne čine stvari, nego srdačni odnosi među članovima obitelji“ slogan je Ujedinjenih naroda pod kojim su učenici 3. d razreda, 16. svibnja 2016. godine, priredili priredbu za svoje roditelje, bake i djedove. Pismenim sastavom „Moja obitelj“ svaki je učenik opisao svoju obitelj i njene specifičnosti.

Nika Jurić: „…Moja mama je učiteljica i mi zajedno učimo i pišemo zadaće. Volimo se i sretna sam u maminom zagrljaju…“

Gabriel Đukić: „..Ja sam istraživač i hrvač, te volim čitati stripove i knjige. Uzor mi je Nikole Tesla i želim biti baš kao i on…“

Stella Trčak: „…Moja mama je kod kuće jer je na porodiljskom dopustu, ali joj je to kao da je na poslu jer stalno čisti, pere, kuha, ali se i igra s nama…“

Roko Gvozdanović-Radić: „…Moj tata voli vježbati i voziti bicikl. Obožava jesti sir i piletinu…“

Lovro Krišto: „… Mama Davorka radi u smjenama i dolazi umorna s posla, ali uvijek ima vremena da mi pomogne oko zadaće…“

 
Sretan i blagoslovljen Uskrs PDF Ispis

uskrs (1) uskrs (2)

Uskrs je najveći kršćanski blagdan. Zašto? Isus je pobijedio smrt i grijeh! Obećao je nama da ćemo i mi jednoga dana uskrsnuti. Da nema blagdana Uskrsa, uzaludna bi bila naša vjera. Simboli Uskrsa su: prazan grob, anđeo, uskrsna svijeća, zec, pisanice, janje, pile i najveći znak uskrsli Isus! Povodom nadolazećega blagdana Uskrsa, učenici 3. a i 3. b razreda Područne škole Gradići napravili su Isusov grob. Pogledajte kako! Svima žele sretan i blagoslovljen Uskrs!

Vjeroučiteljica: Fanija Jelinčić

 
Valentinovo u našoj školi PDF Ispis

valentinovo (1)

I ove smo godine pisali pisma svojim simpatijama i prijateljima. Ista su bila dostavljena u ponedjeljak. Nadamo se da smo razveselili najdraže lijepim riječima.

Imali smo i raspisan natječaj za najljepše ljubavno pismo. Pobjedu su odnijeli Matea Barbarić iz 3.c s pjesmom „Najljepše Valentinovo“ u nižim razredima i Lovro Vučenović iz 6.b s pjesmom „Ljubav“ u višim razredima. Pobjednici su nagrađeni prigodnim poklonima, knjigom „Mala knjiga o ljubavi“ i bombonijerom, a pjesme možete pročitati u privitku.

Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo svim sudionicima koji su se potrudili napisati tako lijepa ljubavna pisma. Do sljedeće godine uživajte u ljubavi kao da je svaki dan Valentinovo.

valentinovo (2)

Pročitajte nagrađene

radove

valentinovo (3)
 
Svim na svijetu mir i veselje PDF Ispis

bozicni koncert_2015

bozicni koncert_2015_02 U srijedu 23. prosinca 2015. godine tradicionalno se održao božićni koncert u našoj školi. Profesori hrvatskoga jezika i glazbene kulture pripremili su program koji je oduševio mnoge posjetitelje. Osim prekrasnih božićnih pjesama koje je pjevao zbor, mnogi učenici su nastupali svirajući na svojim instrumentima. Tako smo mogli čuti razne melodije odsvirane na flauti, gitari, oboi, harmonici, trubi, klaviru i klarinetu. Svaki nastup bio je popraćen ogromnim pljeskom. Slušajući božićne recitale, utonuli smo u svijet koji nas poziva na dobrotu i ljubav među ljudima.

Lora Likan Kelentrić

 
Dan škole PDF Ispis

Tradicionalno smo obilježili Dan škole tjednim događanjima u kojima su ljubitelji riječi mogli uživati u Večeri poezije, zaljubljenici u matematiku u Večeri matematike, a svi oni koji vole pjesmu i ples u središnjoj proslavi Dana škole – priredbi svih učenika naše škole od 1. do 4. razreda.

Najprije su nas učenici PRO Gradići i Lomnica 2. 12. razveselili svojim plesnim izvedbama, a onda 3.12. učenici nižih razreda matične škole dvjema priredbama po smjenama. Sve su priredbe bile lijepe, vesele, razigrane...

Osim u dječjoj rasplesanosti i veselju, posjetitelji su mogli uživati i u slatkim i zanimljivim kostimima izvođača. Djeca su uživala u svojim plesnim točkama koje su pripremili sa svojim učiteljicama i učiteljima. Zato svakako treba istaknuti njihov zajednički trud.

Posjetitelji su uz priredbe, u holu škole, mogli razgledati različite izložbe. Bilo je tu neobičnih straničnika, radova Učeničke zadruge Breza, pop-art likovnih radova, mladih kemičara i njihovih pokusa te jedan cijeli „Jurski park“ te plakata s lijepim mislima o tome što sve mogu djeca. A učenici OŠ Nikole Hribara su pokazali da nema toga što ne može dijete.

Bruno Butorac, 8.f

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 24 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...