OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
I ove nas je godine obradovao sveti Nikola PDF Ispis

sv nikola

sv nikola(2) Malo prije svoga blagdana, 2.12., posjetio nas je, kao i svake godine, sveti Nikola. Simpatični Nikola nas je pozvao da budemo dobri jedni prema drugima, da otvorima svoja srca i darujemo dobrotu i ljubav, da nam ne budu važne samo materijalne stvari. A mi smo mu zahvalili priredbom njemu u čast. Skupa sa svetim Nikolom uživali smo u pjesmama zbora, igrokazu, recitacijama i još jednom čuli svima poznatu priču o trima sestrama kojima je sveti Nikola pomogao.

Naravno, za kraj, Sveti je Nikola obradovao djecu malim poklončićima...

 
Sjećanje na Vukovar PDF Ispis
I ove godine učenici naše škole odali su počast i tradicionalno, kao i svake godine, obilježili Dan sjećanja na Vukovar. S paljenjem lampiona krenuli su od robne kuće pa do Pučkog učilišta. U obilježavanju je sudjelovalo oko šezdesetak učenika. U školi su učenice Anamarija Bilać, Petra Kefer i Dora Božinović izradile prigodne plakate na temu Vukovara, a učenici 5. c izradili su Vučedolske golubice. Svi uradci zajedno s cvijećem i lampionom izloženi su u holu škole.
Sa suzom u oku, ali ponosni zahvaljujemo Ti, Vukovare, za žrtvu koju si prinio na oltar Domovine.
 
Dječji tjedan u prvim razredima PDF Ispis

djecji tjedan_prvi_raz2 djecji tjedan_prvi_raz4

Učenici pr djecji tjedan_prvi_raz vih razreda su od 5. do 11. listopada 2015.g. uz pomoć svojih učiteljica i roditelja na zanimljiv i jedinstven način obilježili dječji tjedan vezan uz sadržaje građanskog odgoja i obrazovanja. Svakodnevno su u školi provodili posebne aktivnosti koje su se nastavljale u njihovim obiteljima i domovima. Djeca su zadatke rado izvršavala i njima se veselila dok su roditelji bili prava podrška u povezivanju škole i kuće na dobrobit razvoja svoje djece.

 
Dan kruha 2015. PDF Ispis

dan kruha_2015

dan kruha_2015_1 U petak, 16. listopada 2015. g. u našoj je školi tradicionalno obilježen Dan kruha. Učenici su, kao i svake godine, donijeli peciva, kolače i razne slastice koje su uglavnom napravile vrijedne ruke majki i baka, a koje su zajedno sa svojim razredom i razrednicom blagovali poslije priredbe.

U holu škole postavljena je izložba učeničkih radova koja nas potiče na razmišljanje o važnosti hrane i zahvalnosti za plodove zemlje. A na to nas je potaknuo i školski zbor izvedbom svojih pjesama te lijepe i mudre misli koje su govorili naši recitatori.
Na kraju priredbe velečasni Dragutin Kujavec pozvao je na molitvu, blagoslov i blagovanje kruha kako bismo se Bogu zahvalili na svim plodovima koje tijekom godine dobivamo.

Lora Likan Kelentrić

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 25 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...