OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
Dan grada u našoj knjižnici PDF Ispis

U našoj je knjižnici 13.12.2021. bilo jako živahno. Učenici četvrtih razreda prvog turnusa susreli su svetu Luciju, zaštitnicu grada. U zajedničkom su druženju saznali puno o Lucijinu životu, legendama vezanim uz njezinu smrt, običajima vezanim uz njezin blagdan te o njezinim simbolima. Na kraju je Lucija darovala četvrtašima bombone, a oni njoj zajedničke fotografije i lijepe likovne radove.

Marija Patrlj i Monika Meštrović

 
Radujemo se svetom Nikoli PDF Ispis

sv nikola (pano)

Svim našim učenicima, sadašnjima i bivšima, nadamo se da je sveti Nikola donio nešto u čizmicu. Čestitamo imendan Nikolinama, Nikolama, Nikama... A našoj dragoj školi čestitamo DAN ŠKOLE!

 
I u mom gradu Vukovar svijetli… PDF Ispis

vukovar(4)

vukovar(3) U ime cijele škole 4.a razred zajedno je s učiteljicom prisustvovao paljenju svijeća u našem gradu Velikoj Gorici. Tim smo činom odali počast svima koji su dali svoj doprinos za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne države, a u mislima se prisjetili svih onih koji su stradali tijekom Domovinskog rata. Time smo ujedno obilježili i Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

 
Pobjednici natječaja školske knjižnice Najdraži lik iz bajke! PDF Ispis

Mjesec listopad je Međunarodni mjesec školskih knjižnica (International School Library Month – ISLM) koji se obilježava u školskim knjižnicama diljem svijeta. Ove godine tema je bila Bajke i narodne predaje iz svih kutova svijeta. Tim povodom, naša je knjižnica raspisala natječaj za Najdraži lik iz bajke! Povjerenstvo sastavljeno od dviju knjižničarki, Monike Meštrović i Željke Markus-Greč te profesorice likovne kulture Marije Lovrić odabralo je najbolje radove: rad Lare Dugonjić, učenice 2. b razreda; rad Nole Mišić, učenice 3. a razreda PŠ Gradići; rad Tine Jukić, učenice 4. d razreda i rad Vida Marekovića, učenika 5. c razreda.

Kraj Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica obično obilježavamo završnom svečanosti, no poštujući epidemiološke mjere, nismo je u mogućnosti organizirati. Na istoj svečanosti proglašavamo i najbolje čitače za prošlu školsku godinu, a to su: Vida Tomašić, 3. a i Lucija Lovrić, 8. d.

Prigodne nagrade svim pobjednicama uručit ćemo po završetku Mjeseca hrvatske knjige. I ne zaboravite, u Mjesecu hrvatske knjige, od 15. listopada do 15. studenoga, učenici prvih razreda osnovnih škola imaju besplatan upis ili obnovu članstva u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, stoga potaknite svoje prijatelje prvašiće da se BESPLATNO učlane u Gradsku knjižnicu Velika Gorica!

 
Sadnja stabala u Gradićima PDF Ispis

sadnja stabala

Studeni je mjesec sadnje stabala u cijeloj Hrvatskoj. Stoga je u subotu, 6. studenog, u Gradićima posađeno 30-ak sadnica. DVD Gradići dobilo je sredstva na natječaju za udruge Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice. U dvorištu naše Područne škole Gradići posađena su stabla. Veseli učenici, učitelji i roditelji odazvali su se ovoj ekološki osviještenoj akciji i pomogli u sadnji dvaju divnih stabala: žalosne vrbe i crvenog javora.

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...