OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
Valentinovo PDF Ispis

valentinovo 2014_1

„Ljubav je u zraku!“, to svi znamo, samo treba saznati način kako je dohvatiti! I ove su godine Mladi knjižničari pripremili „poštanski sandučić“ za ljubavna pisamca, a učenici 5.e razreda izradili prigodne plakate kako bi približili ljubav svim srcima!

Pogledajte kako su se samo potrudili!

 
Međunarodni dan sjećanja na Holokaust i Svjetski dan vjerskih sloboda PDF Ispis

medunarodnida holokaust_1

medunarodnida holokaust_127. siječnja obilježen je Međunarodni dan sjećanja na Holokaust i Svjetski dan vjerskih sloboda.

 

 

Tom prilikom u knjižnici je prikazan film „Dječak u prugastoj pidžami“ snimljen prema istoimenom romanu Johna Boyna koji prikazuje temu Holokausta očima djeteta.

Sam pisac o tome kaže: “Na kraju krajeva, samo žrtve i preživjeli mogu istinski shvatiti užas tog vremena i mjesta; mi ostali živimo s druge strane ograde i gledamo kroz nju s našeg ugodnog mjesta, pokušavajući na naše nespretne načine sve to shvatiti.“ Učenici su potaknuti na razmišljanje o strahotama Holokausta i osvješćivanje potrebe za međureligijskim dijalogom.

 

 

 

 

 

 

 
Sretan ti rođendan, školo! PDF Ispis

Susret s roditeljima

U petak, 13. prosinca 2013. godine, petaši i šestaši priredbom su čestitali 30. rođendan našoj školi. Veselo, maštovito, poučno i zabavno svi su, na svoj način, školi uputili najljepše želje. Nakon priredbe uslijedilo je druženje učenika, roditelja i učitelja. Plesalo se, veselilo i slavilo do kasnih večernjih sati. Roditelji su, osim plesačkih sposobnosti, pokazali i zavidno znanje u kvizu, a oni najsretniji (čitaj-najznalci) kući su ponijeli i prigodne nagrade. Svi su zaključili da bi ovakvo druženje svakako trebalo i ponoviti.

 
Engleski u turopoljskoj šumi – izložba povodom Dana škole PDF Ispis

Povodom Dana škole učenici 5., 6. i 7. razreda iz II. turnusa izložili su svoja stabla riječi koja su izradili uz pomoć profesorica engleskog jezika Sanje Božinović i Emili Jelić. Cijeli razredi, ili grupe učenika iz pojedinih razreda, osmislili su i izradili stabla od raznih materijala, te na listove izrezane od papira napisali riječi engleskog jezika koje su naučili.

Stabla smo počeli izrađivati da bismo sudjelovali u nagradnoj igri koju je British Council Hrvatska organizirao u sklopu svoje akcije „The English Effect“. Nagradu British Councila ovaj put nismo dobili, ali smo vrlo ponosni na svoje radove koje smo rado pokazali na izložbi.

 
Sveti Nikola PDF Ispis

sv nikola_2013

U srijedu, 4. 12. 2013. godine, posjetio nas je Sveti Nikola. Kao i svake prijašnje godine nije zaobišao adresu naše škole, čak je i uranio, i svojim dolaskom razveselio one najmlađe učenike naše škole. Uz pomoć školskog zbora i svojih malih anđela podijelio je darove učenicima od prvog do četvrtog razreda. No, ove godine Sveti Nikola nije bio jedini gost, pridružio mu se i Krampus koji se pred učenicima dogovorio da će biti dobar i tako nam je svima pokazao da možemo, ali i moramo biti dobri prema drugima jer će i oni onda biti dobri prema nama.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » > Kraj >>

Stranica 14 od 19

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!