OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
100. dan škole PDF Ispis

 

100dan2  

100.dan1Već se nekoliko godina u našoj školi obilježava stoti dan od početka nastavne godine. Ove je godine to 5. 3. 2020. Taj je dan posebno zanimljiv i značajan učenicima prvih razreda, ali se vrlo rado uključuju i učenici viših razreda.

Toga je dana nastava preoblikovana u igru, natjecanja, istraživanja, korelaciju sadržaja i aktivnosti, a sve u znaku broja 100.

Tako prvašići izrađuju posebne krune koje nose toga dana, smišljaju stotinu riječi, pišu i čitaju što više riječi u sto sekundi, rješavaju sto zadataka čarobnog kotača, crtaju neobična bića, utrkuju se na sto metara, maštovito dopunjavaju rečenice, fotografiraju se u prigodnom okviru, jedu stotinu zdravih zalogaja i slade se sa stotinu bombona. Izradili su i plakat na koji su napisali sto najljepših poruka zašto vole školu, a na satu TZK-a tijelima su oblikovali broj 100. I još mnogo, mnogo aktivnosti… Najzahtjevniji zadatak tim malcima bio je sto sekundi šutjeti, ali su i njega odradili uspješno!

Za sve su nagrađeni diplomama posebno pripremljenim za obilježavanje toga dana!

Učenici su sa svojim učiteljicama uključeni i u eTeinning projekt 100. dan škole Udruge Zvono 2020. te su i usvojili himnu 100. dana koju veselo i rado pjevaju kao da je svaki dan stoti.

 
Školski maskenbal PDF Ispis

FašnikŠK1   FašnikŠK2











25. veljače 2020. godine u našu školu pristizale su različite maškare. Učenici od 1. do 4. razreda postali su likovi iz bajki, priča, filmova, slikovnica…

Školsko je zvono zazvonilo i sve maškare na školski hol pozvalo. Počelo je vrijeme šala, veselja i plesa, bez briga i bez stresa. I učiteljice su se maškarale i sa svojim učenicima dobro zabavljale. Na kraju maskenbala sve vas pozdravljamo i jedva, sljedeći maskenbal, čekamo.

                                                                                                     Ksenija Petrlin-Jurić, mag.prim.educ.

 
Dan ružičastih majica PDF Ispis

88068848 994020570999171_556843875726000128_n2 87991441 717902051947877_5514525871039315968_n3  

Nasilje prestaje ovdje!

U srijedu, 26. veljače, učenici naše škole zajedno sa svojim učiteljima, obukli su ružičaste majice i obilježili Dan ružičastih majica. Na taj se dan u cijeloj zemlji organiziraju razne aktivnosti te se nose ružičaste majice koje simboliziraju borbu protiv nasilja među vršnjacima.

Osim nošenja ružičastih majica, naša škola je i drugim aktivnostima obilježila i podržala sprječavanje vršnjačkog nasilja (likovnim radovima, plakatima, projekcijama filma).

 

Novinarska skupina

 
111. turopoljski fašnik PDF Ispis

Maškare, ah što mogu maškare…

Svi klinci i klinceze, vitezovi i princeze, učenici velikogoričkih osnovnih škola predstavili su se na 111. turopoljskom Malom fašniku održanom  23. veljače 2020. godine u Velikoj Gorici.

Veselim maškarama priključili su se i učenici naše škole.

Učenici 1.a i 1.b razreda i njihove učiteljice Vesna Stipić, Monika Grgar  Rakas i Irena Fabekovac nastupili su s točkom „Što je to ljubav“ i pokazali da postoje različite ljubavi u životu djece i odraslih. Cijelog života tražimo ljubav, a ona je uvijek tu negdje pored nas. To je ljubav djeda i bake, mame i tate , brace i seke, ljubav prijatelja i velikih školskih ljubavi. Neke od njih smo pronašli, a neke još uvijek tražimo pa makar se morali maskirati. Učenici  su izrazili ljubav recitacijom, glumom i plesom i osvojili treće mjesto i nagradu od 600 kn.

Učenici 1.d, 3.d i 4.c i njihove učiteljice Jadranka Jelisavac, Vesna Lukinić i Ksenija Petrlin - Jurić predstavili su se  točkom „Ključić moga grada“. Prikazali su svoj grad, Veliku Goricu, jučer, danas, sutra… Stvaranje i čuvanje građevina našega grada te turopoljskih običaja od njihovog nastanka do danas i za budućnost. Čuvari ključa našega grada u prošlosti bili su djedovi i bake, u sadašnjosti gradonačelnik, a u budućnosti bit će djeca. Ključić se prenosio iz generacije u generaciju. Ova generacija je osvojila drugo mjesto i nagradu od 800 kn.

U realizaciji točaka zajedničkim radom sudjelovali su učenici, učiteljice i roditelji koji su glasnim pljeskom bili podrška i najdraža publika.

Sva događanja toga dana dio su eTweening projekta Fašnik, poklade, mesopust, maškare u mom zavičaju.

Vrijedni smo bili i dostojno našu školu predstavili!

                            Učiteljice Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac

 

 
Valentinovo i darivanje knjiga PDF Ispis

  Valentinovo

I ove smo godine pisali pisma svojim simpatijama i prijateljima. Pisma su dostavljena na Valentinovo. Nadamo se da smo razveselili najdraže lijepim riječima.

Uz Valentinovo obilježili smo i Međunarodni dan darivanja knjiga sudjelujući u akciji „Čitam, dam, sretan sam!“

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece, te ih potaknuli da više čitaju.

Naši su učenici prikupili punu kutiju slikovnica i knjiga, a mi smo ih proslijedili u naše područne škole Gradići i Donja Lomnica koje nemaju svoju knjižnicu, kako bi i njihovi učenici imali što čitati osim lektire.

Zahvaljujemo svim sudionicima koji su poklonili svoje slikovnice ili se potrudili napisati lijepa ljubavna pisma. Do sljedeće godine uživajte u ljubavi i darivanju kao da je svaki dan Valentinovo.

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 14 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...