OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
Večer matematike 2014 PDF Ispis

vecer matematike

Dragi naši učenici, poštovani roditelji! 

vecer matematike01 I ove godine, uz suradnju Hrvatskog matematičkog društva, organiziramo za vas zajedničko druženje uz Večer matematike koja će se održati 2. prosinca 2014. godine u 19:00 sati u našoj školi.
Večer matematike je skup interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici, njihovi roditelji i učitelji. Ovakva druženja potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici, a cilj im je popularizacija matematike te poticanje učenika za nastavak matematičkog obrazovanja. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.
Prošle godine je u ovom projektu sudjelovalo oko 40 000 sudionika.
U našoj su školi Večer matematike ocijenili odličnim ocjenama uz napomene i želje, kako učenika tako i roditelja, kako bi rado ponovno sudjelovali u ovakvom druženju.
Pozivamo sve zainteresirane učenike od 5. do 8. razreda da sebe i svoje roditelje prijave za sudjelovanje u Večeri matematike najkasnije do 27.11.2014. Prijaviti se treba svojoj učiteljici/učitelju matematike.

Vaši učitelji matematike

 
Blago danu koji počinje mirisom kruha PDF Ispis

dan kruha_01  

dan kruha_012 13. listopada 2014. godine u našoj je školi održana priredba povodom Dana kruha. Uz školski zbor, koji je otpjevao nekoliko pjesama o plodovima zemlje i kruhu, poseban doprinos dali su učenici 8.b razreda. Oni su napravili kratki film o odnosu današnjeg čovjeka prema hrani te koliko mediji utječu na naše prehrambene navike. Film je bio prikazan u sklopu priredbe i posvijestio svima nama neke loše prehrambene navike koje mogu dovesti do mnogih poremećaja.
U sklopu projekta i u dogovoru s profesorima naše škole, ove smo godine odlučili učiniti dobro djelo i donirati kruh i kolače onima kojima je to posebno potrebno. Hrana je upakirana i odvezena u velikogoričku pučku kuhinju. Tim projektom željelo se učenicima posvijestiti kako i u našem gradu postoje osobe koje nemaju kruh naš svagdašnji i da im je potrebna naša pomoć.
Za učenike nižih razreda izvedena su dva igrokaza („Kruh s neba“ i „Zaljubljeni kiflić“) koje su učenici oduševljeno nagradili pljeskom.
Na kraju priredbe velečasni Dragutin Kujavec pozvao je na molitvu i blagoslovio hranu u ukrašenim košaricama. Nakon priredbe, svi su učenici otišli blagovati u svoje učionice.

Film možete pogledati ovdje

 
Obilježili smo Dječji tjedan PDF Ispis

djecji tjedan_12

Akcija „Velika Gorica - prijatelj djece“ pod imenom „Dječja kultura“ osmislila je bogat kulturno-umjetnički te poučno-zabavni program povodom Dječjeg tjedna. 

djecji tjedan_16 U ponedjeljak, 29. rujna učiteljica Marijana Marić Lasić vodila je Novinarsku grupu u Muzej Turopolja na otvorenje „Dječjeg tjedna“ i izložbe: „Dječji kulturopoljski vodič - Muzej Turopolja“. Tom prigodom učenici naše škole Lovro Lipošćak, Eric Filipec, Vedran Martinko, Vito Filipec, i Matej Lipošćak osvojili su 1. nagradu za dokumentarni film „Drvena kurija bana Josipa Jelačića u Kurilovcu“ kojim su sudjelovali na natječaju za izradu Dječjeg kulturopoljskog vodiča. Dobili su organizirani izlet u kazalište u Zagrebu i ulaznice za Zoološki vrt. Film je snimljen na inicijativu učiteljice Mirjane Popovčić-Smolčić. Druga Novinarska grupa pod vodstvom učiteljice Erike Likan Kelentrić prisustvovala je i tribini „Značaj kulture“ u odgoju i razvoju djece. Istog dana u našoj školi je bio „Dan bez zvona i ocjena“; učenici se nisu ispitivali, ocjenjivali i nisu se pisali testovi. Školu su posjetili učenici Umjetničke škole Franje Lucića te uz kraći glazbeni program pokazali svoje umijeće.
U utorak, 30. rujna pod vodstvom učiteljice Marijane Marić Lasić naši predstavnici Vijeća učenika Gabriela Eva Barišić i Leon Brnad išli su na sjednicu Dječjeg gradskog vijeća s gradonačelnikom u Pučkom otvorenom učilištu. Poslijepodne su, učiteljica Kata Jurkić i literarno scenska grupa sudjelovali na tribini „Različite kulture – bogatstvo svake zajednice“.

djecji tjedan_13 U srijedu, 1. listopada učenici 4.c i 4.d s učiteljicama Vesnom Pučko i Jadrankom Jelisavac prisustvovali su „Bajkovitom prijepodnevu“ u Starom gradu Lukavcu. Obišli su Stari grad Lukavec, a zatim slušali čitanje i pričanje priča u unutrašnjosti dvorca
Poslijepodne su Mladi knjižničari i knjižničarka Željka Markus-Greč išli na „Postavljanje kućice za knjige“ u Park dr. Franje Tuđmana u organizaciji Gradske knjižnice. Prigodnim govorom obratio nam se zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, ravnateljica Gradske knjižnice Katica Matković Mikulčić i knjižničarka Morana Peranić koja nam je objasnila kako se posuđuju knjige iz kućice za knjige: „Ako u kućici nađeš knjigu koju želiš pročitati – posudi je! Knjigu vrati u kućicu ili je posudi prijatelju. Kako bi kućica uvijek bila puna zanimljivih knjiga – donesi u nju svoj omiljeni naslov!“ Zbor OŠ Eugena Kumičića i Dječji vrtić Ciciban pripremili su nam prigodni program. Bilo nam je poučno i zabavno! Dobili smo i dar, straničnik Gradske knjižnice, a cijeli događaj nas je potaknuo na čitanje knjiga u parku i izvan njega!

Lea Jozić i Melani Bučan 6.a

 

U četvrtak, 2. listopada Mladi knjižničari i knjižničarka Monika Meštrović išli su u Muzej Turopolja na promociju filma i tribine „Krug (ne)tolerancije“ u organizaciji Dječjeg gradskog vijeća i filmske grupe Gimnazije Velika Gorica. Program je vodila ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj gđa. Sanda Puljiz, a sudjelovale su Marijana Filipović iz Udruge Ambidekster, redateljice filma Tina Ozmec-Ban i Lucija Lamešić te Matea Maković psihologinja iz OŠ Eugena Kvaternika. Razgovarali smo o toleranciji i (ne)toleranciji drugačijeg odijevanja, rasizmu, vjerskoj pripadnosti. djecji tjedan_11 Bilo nam je zanimljivo, potaknulo nas na razmišljanje i puno smo naučili.

Ana Krnjaić i Antonio Cvetnić 7.c

 

U petak, 3. listopada završio je Dječji tjedan oslikavanjem pješačkih staza u parku dr. Franje Tuđmana. Učenici 2.a i 2.c razreda s učiteljicama produženog boravka, Rosanom Vađon i Andreom Tikvić, proveli su sat i pol vremena oslikavajući staze kredama u boji po slobodnom izboru učenika. Nakon slikanja svim sudionicima je pripremljeno iznenađenje u obliku plesno – glazbenog događaja starijih učenika kojemu smo se i sami pridružili. Bilo je zanimljivo vidjeti dječju maštu na djelu i svoje radove usporediti sa drugima.

 
Dan učitelja PDF Ispis

dan ucitelja_2014

„Jedan nas osjećaj objedinjuje: volimo djecu koju treba obrazovati da odrastu i sazriju, da žive...“

(V. Andreoti, Pismo učitelju)

 

Dragi učitelji, sretan vam Svjetski dan učitelja!

 

„Jedan nas osjećaj objedinjuje: volimo djecu koju treba obrazovati da odrastu i sazriju, da žive...“

                                                                                                                                        (V. Andreoti, Pismo učitelju)

 

DRAGI UČITELJI, SRETAN VAM SVJETSKI DAN UČITELJA!

 
Drage majke, sretan vam Majčin dan!!! PDF Ispis

majcin dan_2014

Druge nedjelje u svibnju obilježava se dan kojim se slavi majčinstvo, a koji je inicirala Amerikanka Anne Marie Jarvis.
Anna Reeves Jarvis željela je poboljšati sanitarne uvjete u svom gradu Websteru u Zapadnoj Virginiji. Jedne je nedjelje organizirala Majčin radni dan kako bi se skupio novac kojim su se kupovali lijekovi i kojim se angažirala pomoć za majke s tuberkulozom. Ovu tradiciju je nastavila i sljedećih godina.
Njena kćer, koja se također zvala Anna, je nakon majčine smrti 1905.g. odlučila posvetiti život majčinom projektu i pokušala je uspostaviti tradiciju Majčinog dana. Kao zaštitni znak uzela je bijeli karanfil – omiljeni cvijet njene majke. Njezin se rad konačno isplatio 1914. g kad je predsjednik Woodrow potpisao rezoluciju kojom se Majčin dan proglašava službenim praznikom u SAD-u, a danas ga slavi cijeli svijet. Zato, poklonite svojim majkama osmijeh, crtež, poljubac, cvijet…one to itekako zaslužuju.

 

majcin dan_2014_1

Mama


Jedna je riječ najljepša na svijetu,
riječ koju zna i leptir na cvijetu.

To je riječ koja nad nama bdije,
koja nas voli i za nas se smije.

Ta je riječ najljepša nama,
zna je i malo dijete, ta riječ je – mama!

 

Petra Mesić, 5.d

 

 

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 15 od 21

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!