OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
Završna svečanost Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica PDF Ispis

Mastajmo (2)

Svakoga listopada slavimo mjesec školskih knjižnica. Ovogodišnja tema Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica bila je Maštajmo. U četvrtak, 7. studenog okupili smo se u školskoj knjižnici da proslavimo vezu između knjige, čitanja i mašte. Pripremili smo niz skladbi, pjesama, sastavaka i igrokaza kako bi uveličali ovu svečanost i pokazali što sve može mašta. Na početku smo poslušali Idu Valpotić, učenicu 6. E razreda, koja svira instrument posebnog zvuka, obou. Ona nam je odsvirala Mozartovu skladbu „Voi che sapete“. Nakon tih milozvučnih tonova pogledali smo igrokaze „Što radi pekar?“ i „Kruška i jabuka“ koje su nam pripremili učenici 1. A  i 3. B razreda. Ema Hrvoić, učenica 6. F razreda, odsvirala je na klaviru skladbu naziva „Die Hexe“ poznatoga skladatelja Čajkovskog. Učenice 4. D razreda Jana Lacković, Dorotea Karačić, Eva Šiškić, Veronika Zubec i učenik Petar Ruškovački koji je pročitao sastavak svoga prijatelja Martina Bucine, napisali su nam što se događa u svijetu knjiga i što skrivaju knjige. Nastupili su i naši svestrani učenici 6. D razreda. Mihael Jaroš na klaviru je odsvirao skladbu „Scherzo“, a Lucija Lovrić na flauti skladbu „Allegro“. Dramska skupina 3. A razreda pripremila je igrokaz „Mogut“. Emanuel Boban, učenik 6. F razreda, svira brač, zanimljiv instrument, a za našu je svečanost odabrao narodnu skladbu „Sjedi, ježo“. Ne zaboravimo da nam Mjesec školskih knjižnica dolazi ujesen. Lorena Pisačić iz 4. D razreda pročitala je svoj sastavak „Sjajna zlatna jesen“. Eva Šiškić, prava mala spisateljica, opisala je kako izgleda „Rođendan jeseni“. Učenica 4. B razreda Klara Bilać izrecitirala je pjesmicu  „Jesen u vinogradu“, učenici 5. B i C razreda izveli su igru s lutkama „Jesenja priča“, a 2. B igrokaz „Šumska šala“. Toni Požgaj, učenik 3. C razreda, dolazi iz glazbene obitelji, svira trombon na kojemu je odsvirao jednu svoju skladbu. Lorena Štancl, učenica 6. A razreda, odsvirala je na violini skladbu „Nocturno“. Kao što vidite, imali smo pregršt zanimljivih skladbi, pjesama, sastavaka i igrokaza! Bilo je veselo i uzbudljivo! A na kraju smo svečano proglasili pobjednike natječaja „Maštajmo“ koji je raspisala naša školska knjižnica i najčitateljica za školsku godinu 2018./2019. Naš cijenjeni ravnatelj Stjepan Maravić podijelio je nagrade. U kategoriji 1. i 2. razred pobjednica je Tena Bošnjak iz 2. D razreda. U kategoriji 3. i 4. razred pobjednica je Jana Deverić iz 4. razreda naše područne škole Lomnica, a u kategoriji 5. i 6. razred pobjednica je Bruna Ćatipović  iz 5. D razreda. A najčitateljice su Bernardica Jaroš iz 3. A razreda i Lucija Lovrić iz 6. D. Čestitamo još jednom pobjednicima i vidimo se dogodine!

 
Večer matematike 2019 PDF Ispis

Večer matematike_2019

Dragi naši učenici, poštovani roditelji i učitelji!

 

Već tradicionalno, u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom, organiziramo za vas zajedničko druženje uz Večer matematike koje će se održati 28. studenog 2019. u 19.00 sati u našoj školi.

Večer matematike skup je interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici, njihovi roditelji i učitelji. Ovakva druženja potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici, a svrha im je  popularizacija matematike te poticanje učenika za nastavak matematičkog obrazovanja. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, nesvjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Prošle je godine u ovom projektu sudjelovalo oko 105 000 sudionika.

U našoj su školi Večer matematike ocijenili odličnim ocjenama uz želje, i učenika i roditelja, da ponove druženje uz zabavnu matematiku.

Pozivamo sve zainteresirane učenike od 5. do 8. razreda da sebe i svoje roditelje prijave za sudjelovanje na Večeri matematike najkasnije do 21.11.2019. Prijaviti se treba svojoj/svome učiteljici/učitelju matematike.

Kolege učitelji mogu se prijaviti bilo kojem učitelju matematike.

                                           Vaši učitelji matematike

 
EU Code Week PDF Ispis

CodeWeek2019

Ovogodišnji Europski tjedan programiranja održan je od 5. do 20. listopada. Događaju koji promovira kreativnost, logiku, kritičko mišljenje, suradnju te rješavanje problema kroz programiranje i ostale
tehnološke aktivnosti, na satovima informatike pridružilo se i naših pedeset i dvoje osmaša.

Sudjelovali su u aktivnosti pod nazivom Kako moje računalo razmišlja?,  rješavali problemske zadatke i na temelju njih dizajnirali vlastite logičke sklopove u digitalnom logičkom simulatoru.

Više o našoj aktivnosti možete pročitati na poveznici:
https://codeweek.eu/view/264832/how-does-my-computer-think>

 
Dan kruha u područnim školama PDF Ispis

Dan kruha područna

I ove smo školske godine u našim područnim školama obilježili Dan kruha i zahvalnosti Bogu za plodove Zemlje. Djeca su donijela kolače, kruh, kiflice. Tako su stolovi svih naših razreda bili bogati različitim bojama i ukrašeni raznim plodovima. Nakon blagoslova i molitve Oče naš, uslijedio je prigodni program koji su priredila naša dječica.

Vjeroučiteljica Fanija Jelinčić

 
Obavijest o obilježavanju Dana kruha - odgoda PDF Ispis

Poštovane kolegice i kolege, poštovani roditelji!

Zbog izvanrednih okolnosti i nemogućnosti probe s djecom Dane kruha obilježit ćemo 21.10.2019., a ne 14.10.2019. kako smo najavili. Sve ostalo ostaje po dogovoru samo što je taj tjedan 2. turnus ujutro, a 1. turnus poslijepodne.

Hvala Vam na razumijevanju.

Vaš ravnatelj: Stjepan Maravić, prof.

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 16 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...