OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
Dan tolerancije PDF Ispis

Učenici naše škole obilježili su prigodnim radionicama na satovima razredne zajednice Dan tolerancije, 15. studenog.

Što je tolerancija?
Najkraće rečeno – poštivanje različitosti, što podrazumijeva snošljivost, uvažavanje tuđih ideja, stavova, načina života.

Posebno su aktivni tijekom cijelog mjeseca učenici produženog boravka 1A, 1D, 2B, 2D koji u različitim radionicama

– stvaranje stripa

– semafor tolerancije
– vrt lijepih riječi … kroz igru uče toleranciju.

Cilj tih radionica je da djeca uče i nauče da tolerancija podrazumijeva ljubazan ton glasa, smiješak, pohvale, prihvaćenje onih koji su različiti od nas i da upoznajući i prihvaćajući druge ljude postajemo bogatiji.

 

Novinarska skupina

 
Napiši svoje ime na glagoljici PDF Ispis

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige (15. 10. – 15. 11.), čija je ovogodišnja tema baština, u školskoj se knjižnici ponedjeljkom 6. i 7. sat u jutarnjoj smjeni te 6. sat u popodnevnoj održava radionica pod nazivom Napiši svoje ime na glagoljici. Pozivamo sve zainteresirane učenike da dođu i otkriju je li pisanje na glagoljici teško.

 
Međunarodni mjesec školskih knjižnica PDF Ispis

Tijekom mjeseca listopada obilježavao se Međunarodni mjesec školskih knjižnica. Završna svečanost, bogata raznim izvedbama učenika, održana je 31. listopada u školskoj knjižnici, a vodile su je Mlade knjižničarke Iva Ćavar i Ivana Paula Gotovac.

Zanimljive igrokaze pripremili su učenici 2. a. Ivano Dalić i Dora Ličina prikazali su neobičan par, a Karla Vlahovac, Marta Krajcar i Marko Kosanović pokazali su kako izgleda šumski maskenbal.

Učenici Nela Šiprak i Karlo Fištrek svojim su igrokazom pokazali da onaj tko u slozi stoji, ničeg se ne boji. Uživali smo u igrokazima Pozdrav i Psihijatar u kojima su sudjelovali: Karla Vlahovac, Pia Kefer, Dora Poturica, Toma Preložiček, Dominik Grgić, Marta Rak (Pozdrav) te Jana Turković, Arian Tihomirović i Luka Preložiček (Psihijatar).

Svečanost su glazbeno obogatili naši učenici Mihael Jaroš izvedbom Ševine pjesme Petra Iljiča Čajkovskog na klaviru, Lorena Štancl s Dubrovačkom kontradanzom na violini te Mia Stojan izvedbom Malog crnca na klaviru. Zanimljive su bile i recitacije učenica 3. d: Ane Vujnović, Veronike Zubec i Lorene Pisačić o zlatnom listopadu. Učenice Eva Šiškić, Dorotea Karačić, Ana Vujnović i Lorena Pisačić ispričale su nam nešto o našoj knjižnici, dok je učenica Daria Stipić iz 4. b. recitirala Moj dom.

Podijeljene su nagrade učenicima koji su pročitali najveći broj knjiga protekle školske godine. Nagrađene učenice su: Bernardica Jaroš (2. a) i Bijanka Bošnjak (4. b) s 40 pročitanih knjiga te Nika Dolić (7. b) s 33 pročitane knjige.

Također, proglašeni su pobjednici natječaja za najbolji tekst ili ilustraciju na temu Zašto volim svoju školsku knjižnicu?. Nagrade, koje je omogućila izdavačka kuća Školska knjiga, osvojili su Vid Mareković (2. b), Sara Štach iz (4. a) te Vito Jularić (5. b).

 
Dan kruha u područnim školama PDF Ispis

U ponedjeljak 15. listopada svečano je obilježen Dan kruha u područnim školama Donja Lomnica i Gradići uz prigodni program koji su izveli učenici. Kruh, kolače i peciva blagoslovio je župnik Ivan Torbar. Na kraju su gospodin pekar Perparim Ramadanaj iz Gradića i njegova suradnica pokazali djeci kako se mijesi kruh i rade kiflice.

Fanija Jelinčić

 
Dan kruha u našoj školi PDF Ispis

U ponedjeljak 15. listopada, prigodnom izložbom, recitatorskim iskazima i glazbenim izvedbama, obilježen je Dan kruha u našoj školi. Od ranoga jutra mirisi kruha, kiflica, kolača… mamili su nas u školski hol i jedva smo dočekali trenutak kada smo u kulinarskom umijeću naših mama, baka i ponekog tate mogli uživati u našim učionicama skupa s učiteljicama i razrednicima.

Ove godine spojili smo dva projekta Dan kruha i Erasmus+ projekt Our culture – European heritage u jednu priču pa je nastao kratkominutni film Domači turopoljski kruv koji možete pogledati na linku:

Video

Ovim putem izražavamo veliku zahvalu Društvu žena anđela Lovreković iz Mraclina, a posebno obitelji Kovačić Zlatka – Drevov grunt, Mraclin, bez kojih naš film ne bi bilo moguće snimiti.


Marija Patrlj

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 19 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...