OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja


Sveti Nikola je došao ali nije sam, najavljuje i goste PDF Ispis

Sveti Nikola je već rano ujutro došao u Hribar. Osobito je bio radostan kada je čuo da će sutra, 7. prosinca 2023. u školi biti Ansambl JANE, nogometaši HNK Gorica Krešimir Krizmanić i Jurica Pršir i nogometaš NK Dinama Dario Špikić koji daruje svoj dres koji će biti ponuđen na aukciji u 18:00 sati. Cijeli program svojim plesom uveličat će cheerleading klub Vegasice.

Dobro je činiti dobro jer dobro se dobrim vraća. Radujemo se vašem dolasku na naš rođendan!

 
Večer poezije PDF Ispis

Večer posvećena umjetnosti riječi, glazbe i plesa održana je 5. prosinca 2023. pod nazivom „Igrajmo se radosti”. Večer poezije jedan je u nizu događaja kojim smo obilježili rođendan naše škole. Nastupali su učenici viših razreda, njih ukupno 57, pod mentorstvom profesorica hrvatskog jezika Ivane Đaković, Lidije Klarić, Irene Lacković, Bernarde Lukić, Ane Matak, Antonije Vađić Žilić, te profesorice glazbene kulture Branke Kopilović. Svaki je trenutak bio posvećen ljepoti, trenutak u kojem smo hranili dušu.

„Lijepo je na Zemlji, dok ima na njoj pjesama niklih iz ljubavi.

Blago onima, koje je pjesma upitomila, da se dadu milovati od nje.

Oni su djeca nasmijana.”

(S. Košutić, Djeca nasmijana)

Tako duhovno nahranjeni spremni smo za završnicu u kojoj nas čeka eksplozija pjesme, plesa i radosti

jer nije svaki dan ROĐENDAN!!!

 
Hribar slavi 40. rođendan PDF Ispis

Tijekom prošlog tjedna nizom aktivnosti iz svih predmetnih područja učenici i učitelji s roditeljima i bivšim učenicima pokazivali su svoju povezanost sa školom prisustvujući različitim događanjima i sudjelujući u njima. Tako su pod dirigentskom palicom profesorice Branke Kopilović slušali i izvodili glazbu, prepoznavali instrumente, učili pjevati, pjevali, rješavali kviz, a sve to u sklopu glazbene večeri. Matematičari su ponovno uvjeravali i dokazivali da je matematika jako zabavna kad joj se pristupa bez straha, a uz asistenciju roditelja mladi talentirani matematičari dokazali su da su s pravom baš tu na Večeri matematike. Prirodoslovlje je obuhvaćeno nizom zanimljivih aktivnosti pod zajedničkim nazivom STEM večer. Tako su učenici i roditelji na radionicama osjetili kemiju, a fizičari su se družili sa studentima Fizičkog odsjeka PMF-a, odnosno studentskom sekcijom Fizika ekspres i izvodili zanimljive pokuse. Mladi su tehničari predstavili svog robota i pokazivali nam što on sve može, istraživali mogućnosti drona, programirali micro:bitove, istraživali mogućnosti Unimat stroja te bili kreativni u izradi božićnih ukrasa od papira. Geografi su priredili pravu erupciju vulkana i izrađivali fosile od gipsa. Učitelji informatike proveli su radionice kojima su na zanimljiv način razvijali učeničku logiku i kreativnost koristeći računala, Lego kocke, robote i 3D pisač.

Profesori: Branka Kopilović, Iva Rimac, Ivana Hartek, Jelena Laković, Ilija Marković, Željka Gabud, Ružica Juras Galić, Roberta Marčec, Ivana Car Postić, Antonija Fartek, Tihana Ferko, Irena Franjić, Irena Gimpelj Gal, Valentina Japec, Svjetlana Keser, Anita Kovačević, Marija Majdak Forjan, Nikolina Mikulčić, Antonija Muhar, Milan Omrčen, Marija Stažić i Ema Stepanić

 
Pozivnica - Dan škole 2023./2024. PDF Ispis

Pozivnica Dan škole 2023-2024 (1)

Pozivnica Dan škole 2023-2024 (2)

 
Završna svečanost Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica PDF Ispis

U školskoj knjižnici održana je Završna svečanost povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica, a čija je tema ove godine bila Školska knjižnica: moje sretno mjesto gdje kreativnost i mašta cvjetaju. Školska knjižnica je za naše učenike mjesto gdje se čita, recitira, glumi, pjeva, svira i pleše i u skladu s time proslavili smo ovaj događaj.

Zabavan program vodila je Ema Ivana Vukoja, učenica 7. d razreda. Kao prvog izvođača predstavila je Frana Dobrenića, učenika 5. d razreda koji je na saksofonu pripremio skladbu Musicolor Willya Van Dorsselaera . Svojim igrokazom Jesenski razgovori obradovali su nas i naši gosti, učenici 2. a razreda područne škole Gradići, a to su: Nika Dumančić, Matej Marinčić, Borna Ačkar, Noa Petrović, Lea Obradović i Ena Radenić te recitacijama pjesama Zec i vjeverica i Predznak koje su pripremili Noa Petrović, Vito Stubičar i Marija Šumanović. Pjesmu Pjevam jeseni pročitala nam je Rebeka Pavišić, učenica 2. b razreda. Nea Car Jergović, učenica 8. d redovito dolazi u školsku knjižnicu svirati klavir, a za ovu svečanost odlučila se za skladbu Lied Friedricha Seitza na violini. Paola Zdelar, također učenica 8. d razreda, odsvirala nam je na klaviru The second Waltz Dmitrija Šoštakovića. Tilen Sili, učenik 2. a razreda područne škole Gradići voli nogomet i zato nam recitirao pjesmu Nogomet u razredu, a Vito Stubičar nas je na simpatičan način upoznao s Grgom Čvarkom. Neki učenici više vole kompjutere od knjiga, ali i oni imaju svoj kutak u školskoj knjižnici gdje mogu igrati edukativne igre i pretraživati izvore podataka. Stoga nam je Gita Jerbić, učenica 2. b razreda pročitala pjesmu Kompjutorsko vrijeme. Učenik Sven Pandurović iz 3. b razreda jako voli čitati i imao je čast pročitati pjesmu Školska knjižnica, bivšeg učenika naše škole Erika Vučilovskog, a Darija Omrčen, učenice 2. b razreda udijelila nam je savjet recitirajući pjesmu Pritisni prstom glavu. Budući da knjižnica voli mir, tišinu, pristojno ponašanje i, iznad svega lijepe riječi, Franka Pavišić, učenica 2. b razreda pročitala nam je pjesmu Lijepe riječi.

Na kraju svečanosti obratio nam se ravnatelj i uručio nagrade učenicima, našim najčitačima i pobjednicima natječaja za najbolji plakat na temu: Školska knjižnica – moje sretno mjesto.

Najčitač u kategoriji od 1. do 4. razreda je Sven Pandurović iz 3. d, a u kategoriji od 5. do 8. razreda Ivana Jaroš iz 5. b.

Pobjednici natječaju su:
Nika Balač i Eva Kovačić iz 2. d razreda
Lea Petrović iz 4. d razreda, Pavla Plepelić i Sara Marušić iz 4. e
Lana Agatić iz 8. b i Vyra Murzych iz 8. c razreda

Posebno smo ponosni što su na priredbi sudjelovali naši učenici 2. a razreda iz Područne škole Gradići.

Svi pristigli radovi na natječaj Školska knjižnica: moje sretno mjesto gdje mašta i kreativnost cvjetaju bit će izloženi na Dan škole.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...