OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja


Dan učitelja PDF Ispis

Dan učitelja

Povodom obilježavanja Dana učitelja 5. listopada, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 505 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2022./23.

Među nagrađenima su i tri učiteljice OŠ Nikole Hribara: Erika Likan Kelentrić, Valentina Japec i Vesna Stipić.

 

Čestitamo nagrađenim učiteljicama!!!

 
Nagrade najuspješnijim učenicima Zagrebačke županije PDF Ispis

najuspješniji učenici

najuspješniji učenici(2) U četvrtak 15. 6. 2023. u Bunkeru u Samoboru održan je prijem za učenike i mentore osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije koji su na državnim natjecanjima i smotrama osvojili jedno od prvih triju mjesta.

Među laureatima bili su i učenik 6. b razreda Matej Marijetić i njegov mentor profesor Ilija Marković. Za osvojeno 3. mjesto na državnom Natjecanju iz matematike učenik i mentor nagrađeni su poklon bonovima Supernove u vrijednosti od 70 eura.

Čestitamo našim matematičarima na izrazito uspješnoj godini i ne sumnjamo u dobre rezultate i sljedeće godine!

 
„Tjedan kajkavske kulture Krapina 2022.” PDF Ispis

tjedan kajkavske kulture

Andrej Njegovec, učenik 7. a razreda, učiteljica Marija Lovrić i OŠ Nikole Hribara, primili su zahvalnice za sudjelovanje u manifestaciji „Tjedan kajkavske kulture Krapina 2022.” Andrejev rad bio je odabran za sudjelovanje u izložbenom programu. Sretno našem Andreju u budućim stvaranjima, a mi se veselimo novim izložbama i manifestacijama.

Marija Lovrić

 
Geografski izazov povodom Dana planeta Zemlje - rezultati PDF Ispis

Izazov Dan planeta Zemlje Točno u ponoć, 16. travnja 2023. završio je Izazov bicikliranja kojim su geografi i ove godine obilježili Dan planeta Zemlje. Izazov je trajao tjedan dana, a u njega su se mogli uključiti učenici od 5. do 8. razreda. Sudionici su bili podijeljeni u dvije kategorije, a pobjednik svake kategorije je onaj tko biciklom prijeđe najviše kilometara.

Iako je dobar dio proljetnog odmora kvarila kiša, učenici su bili izuzetno aktivni. Učenici 5. i 6. razreda odvozili su ukupno 1668km. Prva tri mjesta zauzeli su Karla Feljan s ukupno prijeđenih 289km, Karlo Fištrek s ukupno prijeđenih 253km i Mihael Ervaćanin s 222km.

Učenici 7. i 8. razreda odvozili su 2155km. Na prvom mjestu je Borna Cvitanović s 314km, druga je Hana Svoboda s 308km i na trećem Maja Hruškar 289km.

Najbolji biciklisti su nagrađeni donacijom Školske knjige, a nagrade su uručene u okviru obilježavanja Dana planet Zemlje i „Regreen” projekta u školskoj knjižnici.

Čestitamo svim sudionicima, a posebno pobjednicima i već sad veselimo se slijedećoj godini!

Valentina Japec i Marija Majdak Forjan

 
Dan planeta Zemlje PDF Ispis

Učeničkim literarnim radovima o našoj planeti Zemlji započeli smo još jednu radijsku emisiju, Zvonjalicu City radija. Emitirana je na sam Dan planeta Zemlje, 22. travnja 2023. godine. Domaćini Zvonjalice bili su učenici 4.a i 4.d razrednog odjela sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić i Jadrankom Jelisavac. Emisiju su vodile i s našim gostima razgovarale učenice 4.d razrednog odjela Gabriela Pavlečić i Lota Poznić. O svim aktivnostima koje se provode u našoj školi vezanim uz Dan planeta Zemlje, a potaknuti Timom za kvalitetu, govorili su naši gosti: profesorica Geografije Marija Majdak Forjan, profesorica Engleskog jezika učiteljica savjetnica Sanja Božinović, učiteljica 2.a razrednog odjela Ivana Boban te učenici 6.d razrednog odjela Nika Matejčić i Filip Đukić.

Od profesorice Marije Majdak Forjan saznali smo od kada i zašto se obilježava Dan planeta Zemlje, na koji se način u školi i izvan nje provode razne aktivnosti vezane uz ovaj dan te koje su krajeve učenici upoznali ili će posjetiti diljem Lijepe Naše.

O povezivanju nastave Engleskog jezika i ekološkog projekta REGREEN pričala nam je profesorica Engleskog jezika učiteljica savjetnica Sanja Božinović, kao i o nizu aktivnosti koje provodi sa svojim učenicima, a koji su se nadovezali na njezino izlaganje. Učenici 6.d razrednog odjela Nika Matejčić i Filip Đukić upoznali su nas kako su provodili aktivnosti projekta REGREEN na dodatnoj nastavi Engleskog jezika te što su naučili sudjelujući u ovom projektu.

O aktivnostima od 1. do 4. razreda, a naročito o djelovanju Ekološke skupine „Mali ekolozi“, saznali smo od učiteljice 2.a razrednog odjela Ivane Boban koja je sa svojim učenicima uključena u nekoliko ERASMUS + projekata. Svojim radom podiže ekološku svijest svojih učenika.

Na koji su način učenici sa svojim učiteljima proveli aktivnosti vezane uz Dan planeta Zemlje saznajte u našoj radio emisiji Zvonjalica City radija koju možete poslušati na sljedećoj poveznici: zvonjalica-os-nikole-hribara.

Čuvajmo našu Zemlju za buduće generacije!

                                            učiteljice savjetnice Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...