OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja


STEM večer PDF Ispis

U ponedjeljak, 28. 11. 2022. u našoj školi održana je STEM večer.

U sklopu programa obilježavanja Dana škole proveli smo radionice za učenike od 1. do 8. razreda naše škole pod nazivom Večer STEM-a.

Mnoštvo pokusa iz kemije i fizike, pokaznih vježbi, praktičnih i kreativnih radova iz tehničke kulture, robota, robotike, programiranja te radionica iz informatike osmislili su i vodili učitelji fizike, kemije, informatike, tehničke kulture i biologije. Gosti Večeri STEM-a bili su studenti fizike s PMF-a koji sudjeluju u Fizika ekspres projektu Studentske sekcije Hrvatskog fizikalnog društva, čiji je cilj popularizacija fizike i prirodnih znanosti među mladima.

Cilj STEM radionice potaknuti je kod učenika inovativnost, suradnju, kreativnost i kritičko mišljenje.

Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljima na odazivu i pomoći u ostvarenju ove večeri.

Vidimo se dogodine!

Učitelji STEM područja

 
Schultag 2022: Wie fit bist du in Deutsch? PDF Ispis

NJ Dan škole

NJ Dan škole (2) Nadolazeći Dan škole obilježili su u četvrtak, 24. 11. učenici sedmih i osmih razreda koji u našoj školi uče njemački jezik, zajedno s profesoricama Ivonom Štrekelj, Josipom Omrčen i Marijom Vnučec. Učenici su sudjelovali u kvizu pod nazivom Wie fit bist du in Deutsch?. Kviz je obuhvaćao teme iz različitih područja kao što su poznavanje njemačkoga govornog područja, sport te rječnik njemačkog jezika. Svaka je kategorija bodovana zasebno, a rezultat se na kraju zbrajao. Učenici iz skupine VW uvjerljivo su odnijeli pobjedu te bili nagrađeni poklonom za prvo mjesto, a i ostali sudionici su dobili prigodne poklone. Svi se zajedno veselimo novim izazovima i sljedećem Danu naše škole!

 
Dan zahvalnosti PDF Ispis

U sklopu proslave Dana škole učitelji engleskog jezika naše škole pozvali su učenike i učitelje na proslavu Dana zahvalnosti u školi uz razne aktivnosti učenja engleskog jezika, učenja o američkoj kulturi i promišljanja o zahvalnosti. Nakon redovne nastave na Dan zahvalnosti, 24. studenoga, učenici 5. – 8. razreda okušali su se u brzom izgovaranju jezikolomki, čitanju pjesama, pisanju poruka zahvalnosti prijateljima, pisanju vlastitih pjesama o temi zahvalnosti, čak i prijedloga recepata za bogati blagdanski ručak. Čitali smo tekstove o povijesti i proslavi blagdana u SAD-u, rješavali kvizove i testove, bojali i rezali slike za ukrašavanje razreda, a neki su se učenici okušali u izradi vlastitih papirnatih lutkica s kojima će izvesti igrokaz. Učitelji su pomagali učenicima uspješno izvršiti zadatke koje su za njih izradili i postavili na radne stanice u učionici.

Atmosfera je bila radna, ali i vesela. Stolove smo napunili slatkim i slanim grickalicama. Za kraj druženja odigrali smo Kahoot kviz s pitanjima u kojemu su timovi pokazali koliko su naučili o ovom važnom američkom blagdanu.

 
Završna svečanost Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica PDF Ispis

završna svečanost (1)
Mjesec listopad je Međunarodni mjesec školskih knjižnica (International School Library Month – ISLM). Školske knjižnice diljem svijeta obilježavaju ga na sebi poseban način. U našoj školi već je postao tradicija: nagradni natječaj, skupljanje donacija i Završna svečanost. Ovogodišnja tema Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica  je Čitanje za svjetski mir i sklad. Naša knjižnica raspisala je natječaj za najuspješniju slikopriču na temu Gradim mir u svijetu. Na Završnoj svečanosti bilo je zabavno. Učiteljica Mirjana Popovčić-Smolčić sa svojim učenicima 1. b razreda: Frankom i Rebekom Pavišić, Dariom Omrčen, Noelom Haramustekom i Gitom Jerbić, pripremila nam je pjesmu Jesen, igrokaz Jesenko i recitaciju Čitanje. Barbara Bartovčak iz 6. e razreda pročitala nam je recitaciju Prvoškolski život. Ana Markanović, učenica 6. e razreda i polaznica Umjetničke škole Franje Lučića otplesala je svoju koreografiju suvremenog plesa. Učenice 6. d razreda, Izabela Janaček i Iva Špišić pročitale su nam recitacije Kako je lijepo znati čitati i Kad se čita. U našoj školi djeluju Mladi knjižničari te Mali i Veliki čitateljski klubovi. Mladi knjižničari: Maria Ćuk, Elizabeta Đongraš, Josip Kraljević i Valerija Ivanović pripremili su nam igrokaz Knjižnica rješenje za moje probleme koji je napisala naša knjižničarka Monika Meštrović. Članice Velikog čitateljskog kluba: Karla Hrvoić, Ana Markanović, Natali Marušić i Mia Petrović pročitale su nam slikovnicu Čarolija knjižnice i nakon čitanja postavile nekoliko pitanja. Publika je pažljivo slušala i znala sve odgovore vezane za čitanje. Naš cijenjeni ravnatelj Stjepan Maravić uručio je nagrade učenicima za najuspješnije slikopriče i najčitačima u prošloj školskoj godini: u kategoriji radova 1. razreda pobijedila je Mia Martinović iz 1. e, u kategoriji 2. razreda Sara Čavar iz 2. a, 3. Pavla Plepelić iz 3. e i 4. Lota Poznić iz 4. d razreda; najčitači su Ivan Matić iz 2. a s 65 pročitanih knjiga i Lucija Lovrić iz bivšeg 8. d razreda s 33 pročitane knjige. Na samom kraju poslušali smo recitaciju Snovi u knjigama koju nam je pročitala Nika Stepanić iz 6. e razreda i skladbu The Shire iz filma Gospodari prstenova snimljenom prema istoimenoj knjizi koju nam je na blok flauti odsvirala Emily Osmanagić, učenica 6. e razreda. Završnu svečanost vodila je Ema Ivana Vukoja iz 6. d razreda. Lijep pozdrav svima i vidimo se i „čitamo“ dogodine!

 
Dani kruha u 2.d PDF Ispis

Učenici 2.d razrednog odjela nizom aktivnosti, tijekom cijelog tjedna, obilježili su Dane kruha. Već prvoga dana , 10. listopada, aktivno su sudjelovali u priredbi za drugi turnus razredne nastave koja je održana u holu naše škole. Drugoga dana, 11. listopada, od ranoga jutra donosili su hranu za korisnike pučke kuhinje u Zagrebu koju vode Misionarke ljubavi. Na satu Hrvatskoga jezika obradili su recitaciju „Pekar”, Nevenke Videk te zanimljivim igrama, asocijacije i puzzle, ponovili već stečeno znanje o pekarima te naučili razliku između pekare i pekarnice. Posljednja, ujedno i najatraktivnija aktivnost, bila je posjet pekari gdje su mijesili tijesto, oblikovali perece, kifle, slance …

Suradnja s roditeljima bila je još jednom vrlo uspješna, jer su roditelji svojim automobilima vozili učenike do pekare u Kravarskom koja je vlasništvu jednoga od njih.

Učenici 2.d zahvaljuju svojim roditeljima na vožnji do pekare, a tati pekaru na pokazanom strpljenju i uloženom trudu u demonstraciji pekarskih aktivnosti.

Vesna Lukinić, učiteljica 2.d

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...