OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Županijsko natjecanje iz kemije PDF Ispis

kemija

Županijsko natjecanje iz kemije održalo se 8. ožujka 2018. godine. Osnovna škola Klinča Sela je kao ovogodišnji domaćin ugostila najbolje kemičare osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije. Našu su školu predstavljali: Filip Vukadinović (7. e), Leon Brnad (8. a) te Patrick Glogovčan (8. b).

Učenici su bili u pratnji mentorice Anite Kovačević.

Filip V. je osvojio izvrsno 4. mjesto, Leon B. zauzeo je 8. mjesto, a Patrick G. je bio na 14. mjestu.

Čestitke učenicima na odličnim rezultatima!

 
Državno Natjecanje iz informatike InfoKup 2018. PDF Ispis

antonio dijanic infokup 2018 (1)

antonio dijanic infokup 2018 (2) Od 13. do 16. ožujka 2018. u Primoštenu je održano Državno natjecanje iz informatike InfoKup 2018. Pozvani su najbolji informatičari osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Učenici se natječu u nekoliko kategorija: LOGO, Primjena algoritama, Osnove informatike i Razvoj softvera. Podijeljeni su po uzrastu i razredima od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole. Našu školu predstavljao je Antonio Dijanić, učenik 8. f razreda, u čak dvije kategorije: LOGO i Primjena algoritama. Antonio je izvrsno predstavljao našu školu, u Logu je osvojio 7. a u Primjeni algoritama 8. mjesto. Učenik je bio u pratnji mentora Milana Omrčena.

Čestitke Antoniju na uspješnom predstavljanju naše škole!

 
Klokan PDF Ispis

I ove godine će se učenici naše škole natjecati na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“. Za natjecanje se prijavio 171 učenik od drugoga do osmoga razreda. 

Natjecanje će se održati 22. ožujka 2018. godine s početkom u 12.30 sati.

Cilj natjecanja „Klokan bez granica“ je popularizacija nastave matematike. Kako svake godine sudjeluje sve veći broj učenika na natjecanju, možemo zaključiti da je ono postiglo svoju svrhu i zainteresiralo učenike za rješavanje zadataka iz matematike.

Ovo međunarodno matematičko natjecanje se održava već dvadeset godina u Republici Hrvatskoj i to pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Hrvatskog matematičkog društva.

U Hrvatskoj je natjecanje 2017. god. održano u 545 osnovnih i 124 srednje škole u svim županijama. Ukupno se natjecalo 42 160 učenika.

Prilikom dolaska na natjecanje svaki učenik dobiva mali poklon, a 10 % najbolje plasiranih učenika dobiva i nagradu.

Rješenja zadataka bit će objavljena od 20. travnja 2018. godine na web stranici http://www.matematika.hr/klokan/2018/.

Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2018. godine na mrežnim stranicama HMD - a, dok ostali sudionici mogu svoj plasman saznati kod povjerenika škole.

Sretno svim prijavljenim učenicima!

Učitelji matematike

 
Matematički četverac PDF Ispis

U našoj školi je u subotu 10. ožujka 2018. održan prvi krug trećeg „Matematičkog četverca“. Zadovoljni smo što je u opuštenoj i pozitivnoj atmosferi ukupno sudjelovalo 186 ekipa iz trinaest osnovnih škola Zagrebačke županije.

Natjecanje se održalo u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda.

Bilo je zanimljivo promatrati učenike u ovakvom obliku druženja. Iako rezultat nije bio u prvom planu, s nestrpljenjem se iščekivalo tko će biti najbolji.

U kategoriji MINI pobijedila je ekipa Mali Jure 1 iz OŠ Jurja Habdelića, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom Anđeli iz OŠ Eugena Kumičića.

Ekipe sastavljene od učenika naše škole su u obje kategorije osvojile drugo mjesto. Zaslužni za ovako dobar rezultat su Marta Rimac, Magdalena Dorotić, Marija Borović, Benedikt Bošnjak, Karla Butorac, Ivo Šutić, Zvonimir Antolović, Kristian Katulić, Ema Keleković, Gabrijela Lovrić, Jan Fistrić i Domagoj Barišić.

Nadamo se da ćemo se i sljedeće godine družiti kako na zadovoljstvo svih natjecatelja tako i na ponos njihovih mentora.

Svim ekipama čestitamo na sudjelovanju, a pobjednicima na prolasku u drugi krug.

Učitelji matematike

 
Županijsko natjecanje iz matematike PDF Ispis

natjecanje matematika

Županijsko natjecanje iz matematike održano je 28. veljače 2018. godine u OŠ Jakovlje. Na natjecanju su sudjelovali učenici i naše škole: Antonio Dijanić (mentorica: Višnja Ridzak), Franjo Ksaver Jaroš (mentorica: Marjana Kuliš), Gabrijela Lovrić (mentorica: Marjana Kuliš), Magdalena Dorotić (mentorica: Marjana Kuliš), Ema Keleković (mentorica: Marjana Kuliš), Nika Žerjav (mentorica: Ivana Hartek) i Laura Vugrinović (mentorica: Slavica Šapković).

Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama na uloženom trudu i uspješnom predstavljanju naše škole.
Roberta Marčec, prof. matematike

 
Više članaka...
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 25 od 38

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...