OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Libor Zima peti na Infokupu PDF Ispis

infokup 2014

infokup 2014_2

Najbolji informatičari osnovnih i srednjih škola Hrvatske okupili su se u Primoštenu od 17. do 20. ožujka 2014. na državnom natjecanju iz informatike Infokup 2014. Našu školu predstavljao je Libor Zima, učenik 5. b razreda naše škole. On je u veljači osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju u Šćitarjevu. U rješavanju algoritama pomoću programskoga jezika Logo Libor je odlično riješio postavljene zadatke te zauzeo odlično peto mjesto.
Nakon završenog natjecanja za učenike je organiziran izlet u kojem su obišli primoštensko zaleđe i posjetili Zmajevo jezero u Rogoznici. Libora je u Primoštenu pratio njegov mentor Milan Omrčen, učitelj informatike.

 

 
Naši predstavnici na županijskim natjecanjima PDF Ispis

natjecanje 

Iza nas su školska natjecanja. Naši učenici vrijedno su se pripremali uz pomoć svojih mentora, a nekima od njih trud se uistinu isplatio jer su pozvani na županijska natjecanja.

Na županijska natjecanja pozvani su:

ENGLESKI JEZIK
Dag Granc, Blaž Štajcer i Patrik Petoš iz 8. r. (mentorica Maja Horvatović).

FIZIKA
Josip Komljenović, Matea Radočaj i Marija Horvat iz 8. r. (mentorica Branka Kovač).

MATEMATIKA
Libor Zima iz 5. r. i Denis Ratković Rajhvajn (mentor Nikola Vuglenović)
Matija Andričić iz 7. r. (mentorica Marjana Kuliš)
Josip Komljenović iz 7.r. (mentorica Višnja Ridzak)

HRVATSKI JEZIK
Marija Horvat iz 8. r. (mentorica Ivana Đaković)

GEOGRAFIJA
Jerko Vujević i Sara Vešligaj iz 6. r. (mentorica Marija Majdak Forjan)

POVIJEST
Mia Maršić iz 7.r. i Blaž Štajcar iz 8. r. (mentorica Natalija Kukor)

INFORMATIKA
Kristijan Vlahek, Maria Anđelić, Marko Kušec, Noa Prosenjak, Tin Šaban, Tomislav Dobrinčić, Libor Zima iz 5. r. (mentor Milan Omrčen)
Luka Nestić iz 6. r. ( mentor Milan Omrčen)
Marko Crnolatec i David Dorotić iz 7. r. (mentorica Sandra Dandić)
Antonio Brajdić iz 8. r. (mentorica Sandra Dandić)

KEMIJA
Luka Javor i Tin Šaban iz 7. r. (mentorica Anita Kovačević)

NJEMAČKI JEZIK
Bruno Budimski i Kristijan Antunović iz 8. r. (mentorica Marija Vnučec)

 

 

 
Počela natjecanja!! PDF Ispis

natjecanje 

Prošli tjedan počela su školska natjecanja. Sezonu su 21. siječnja otvorili informatičari. 21. i 22. siječnja održan je i Lidrano. Naši predstavnici (recitatori) uspješno su nastupili u OŠ Eugena Kumičića, a na županijsku razinu plasirao se novinarski rad Dore Dubovečak. Znanje iz engleskog jezika odabrani učenici pokazali su 22. 1.,fizičari 23. 1.,24.1. bila je vjeronaučna olimpijada, a matematičari su vrijedno računali 27. siječnja. I u veljači će naši učenici pokazati što sve znaju iz njemačkog jezika (4.2.), hrvatskog jezika (5.2.), povijesti (6.2.), geografije (7.2.), kemije (12.2.) i biologije (14.2.). Svima želimo dobar uspjeh i što bolje rezultate, a nadamo se da ćemo imati i onih učenika koji će nastupiti na županijskim i državnim natjecanjima.

 
Natjecanje „Klokan bez granica“ - rezultati PDF Ispis

klokan bez_granica

Zahvaljujemo svim učenicima naše škole koji su sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatskog matematičkog društva, ove je godine natjecanje održano po petnaesti put u Hrvatskoj 21. ožujka u 12 sati i 30 minuta. U proteklih petnaest godina u Hrvatskoj se ukupno natjecalo 282 526 učenika u više od 750 osnovnih i srednjih škola iz svih krajeva Lijepe Naše. S približno istim zadacima u isto vrijeme, ove se godine natjecalo više od 6 800 000 učenika u 54 zemlje svijeta, što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem u svijetu.

Vjerujemo da je natjecanje postiglo svoju svrhu i zainteresiralo učenike za rješavanje zadataka iz matematike. U Hrvatskoj je natjecanje održano u 402 osnovne i 80 srednjih škola u svim županijama, a učenici su se natjecali podijeljeni u šest kategorija:

Pčelice (II. razred OŠ) 5 411 učenika, Leptirići (III. razred OŠ) 5 047 učenika, Ecoliers( IV. i V. razred OŠ) 7 518 učenika, Benjamins (VI. i VII. razred OŠ) 5 232 učenika, Cadets ( VIII. razred OŠ i I. razred SS) 2 643 učenika, Juniors (II. i III. razred SS) 1 362 učenika, Students (IV. razred SS) 422 učenika. Ukupno se natjecalo 27 635 učenika.

Nagrađeni su učenici naše škole:

Pčelice: 1. Zvonimir Antolović, 2. Patrik Conjar, 3. Kristian Katulić, 4. Jan Nedić, 5. Marko Paradžik, 6. Matej Matić

Leptirići: 1. Andrija Ninić, 2. Fran Tomašić, 3. Laura Vlahović, 4. Antonio Dijanić

Ecolier: 1. Kristijan Vlahek, 2. Denis Ratkovič Rajhvajn, 3. Lucija Pukšić

Benjamin: 1. Josip Komljenović. 2. Tin Šaban, 3. Eva Šabarić, 4. Antonio Brajdić, 5. Marija Horvat, 6. Luka Kušec, 7. Filip Fiolić, 8. Lucija Vlahović

Čestitamo svim nagrađenim učenicima. Drugima više sreće druge godine.

Više o samom natjecanju, propozicijama natjecanja i zadacima s natjecanja možete pročitati na web stranicama Hrvatskog matematičkog društva: http://www.matematika.hr/natjecanja/klokan .

 
Antonia Oršolić osvojila drugo mjesto PDF Ispis

drzavno natjecanje_njem2013

drzavno natjecanje_njem2013_2 Na Državnom natjecanju iz njemačkog jezika, održanom od 22. do 24. travnja 2013. u Vinkovcima, naša učenica Antonia Oršolić osvojila je drugo mjesto! Antonia je ostvarila 94 od mogućih 100 bodova u kategoriji B za osnovne škole. Uz pokazano znanje iz njemačkog jezika, Antonia je stekla i nova prijateljstva te upoznala prelijepu Slavoniju. Čestitamo Antoniji na velikom uspjehu i želimo joj uspješan upis u željenu gimnaziju.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 26 od 30

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaAudio priče

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Željkine priče za mali odmor  Adrianina čitaonica Ježeva kućica Vrijeme je za online priču: "Hrkalo" Moj tata se smanjuje Kišni razdraganci Tata Slikovnica čita, glumi i...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  LiVideo, Livanjsko kulturno ljeto Ježeva kućica Kazalište lutaka Zadar Vlak u snijegu Gradsko kazalište "Zorin dom", Karlovac, Baletni studio Tri...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...