OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Uručene diplome najboljim Dabrićima PDF Ispis

dabar diplome

Osnovna škola Nikole Hribara ove je godine prvi put sudjelovala u natjecanju Dabar. Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Inicijativa uključuje niz predavanja i radionica za učenike i učitelje tijekom cijele godine te međunarodno online natjecanje u studenom. Natjecanje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Zadatci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.

Natjecanje je provedeno u tjednu od 13. do 17. studenog u sklopu nastave informatike. Iz naše je škole na natjecanju sudjelovalo oko stotinu učenika, a u cijeloj državi više od 15 000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Petoro naših učenika ušlo je u 10% najboljih na razini države, a to su: Fran Kliček, Jana Šaban, Antonio Bradić, Klara Krilić i Ivona Pejak. Navedenim učenicima dodijeljene su diplome za izvrstan uspjeh.

Pripremu i organizaciju natjecanja vodili su učitelji Tamara Jozinović i Milan Omrčen.

 
Spelling bee PDF Ispis

speeling bee

Spelling bee, natjecanje u slovkanju na engleskom jeziku, održano je 6. prosinca 2017. godine u 13 sati u našoj školskoj knjižnici. Cijeli tijek natjecanja predvodila je profesorica engleskoga jezika Sanja Božinović uz pomoć ostalih kolegica, također profesorica engleskoga jezika. Ukupno se natjecalo 16 učenika od 5. do 8. razreda. Nakon sedmoga kruga dobili smo ovogodišnje finaliste – Dorijana Zlodija (7. d) i Tina Ramića (6. f). Znanje, ali i malo više sreće, doveli su Dorijana do ovogodišnje pobjede. Dorijana, zajedno s drugoplasiranim Tinom, očekuje državno natjecanje u slovkanju na engleskom jeziku – Spelling bee, koje će se održati u 2. polugodištu u Zagrebu. Uz podjelu zasluženih nagrada naše se druženje polako privelo kraju. Još jednom, svima velike čestitke, a dečkima držimo palčeve za što bolji uspjeh na državnom natjecanju.

Karla Butorac, 8. e

 
Sudjelujemo u međunarodnom natjecanju Dabar PDF Ispis

natjecanje dabar

Učenici naše škole ove godine po prvi puta sudjeluju na Međunarodnom natjecanju iz računalnog razmišljanja i informatike pod imenom Dabar.

Ovom inicijativom potiče se razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje, čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije. Natjecanje je pokrenuto 2004. u Litvi kada je sudjelovalo 779 učenika, a 2016. uključivalo je 50 zemalja te više od 1,6 milijuna sudionika.

Natjecanje se održava u informatičkoj učionici od 13. - 17. studenog 2017. godine u organizaciji učitelja informatike Milana Omrčena. Našu škole predstavljaju učenici predmetne nastave druge smjene, nadamo se da će im se iduće godine pridružiti i ostali đaci.

 
Modelarska liga Zagrebačke županije PDF Ispis

modelarska liga jaros

U srijedu, 15.11.2017., održano je 1. kolo Modelarske lige Zagrebačke županije u OŠ Novo Čiče. Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. Na natjecanju su sudjelovali učenici naše škole Franjo Ksaver Jaroš (7.b) i Terezija Jaroš (6.b) u pratnji mentorice Irene Gimpelj Gal. Čestitamo učenicima na osvojenom prvom mjestu.

 
Učenička zadruga „Breza“ osvojila prvo mjesto PDF Ispis

Ucenička zadruga „Breza“ osvojila prvo mjesto  

Županijsko natjecanje učeničkih zadruga Zagrebačke županije održano je 28. travnja 2017. u Mariji Gorici.

Učenička zadruga „Breza“ postigla je zapažen uspjeh. Naši zadrugari osvojili su prvo mjesto. Na natjecanju su prikazani radovi keramičara, modelara i sekcije kukičanja. Predstavnici su bili učenici 5., 6. i 7. razreda, Terezija Jaroš, Franjo Ksaver Jaroš, Leticija Sedlaček i Erika Novak, a učenike su vodile voditeljica zadruge Nada Tomašić i voditeljica kukičanja Natalija Kukor.

 
Više članaka...
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 28 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...